PDA

Επιστροφή στο Forum : Η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται (ακομα).antonis_p
12-02-07, 16:46
Οπως λεει και η επεξηγηση στην Γενικη Συζητηση,
υπάρχει και ζωή εκτός από τα ηλεκτρονικά!

Βρισκω αφορμη απο signature φιλου μπουρλοτιερη του forum
και ανοιγω συζητηση για το μεγαλο θεμα που εχει ανοιξει τελευταια
και στην πατριδα μας,
η οποια τελευταια και καταϊδρωμενη αποφασιζει να αναθεωρησει
το οπισθοδρομικο αρθρο που "απαγορευει" ακομα την λειτουργια
ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα
στελνοντας τους μαθητες στην ΕΕ, την τεως Ανατολικη Ευρωπη,
εως και τις ΗΠΑ.

Την αποψη σας παρακαλω...

antonis_p
12-02-07, 16:55
για να ξεκινησει η κουβεντα παραθετω ενα κειμενο οπως δημοσιευτηκε σε αθηναϊκη εφημεριδα:

Το πολυσυζητημένο θέμα της αναβάθμισης της παιδείας, και ειδικότερα της λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Ελλάδα, επανέρχεται από την προσεχή εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, πρώτον, γιατί θα ξεκινήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο σχετικός διάλογος και, δεύτερον, γιατί δέκα ημέρες αργότερα θα εκδικασθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο η προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδας, για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας που αφορά την αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων. Δηλαδή την αναγνώριση των διπλωμάτων που δίνουν τα ξένα πανεπιστήμια, τα οποία έχουν συμβληθεί με τον ιδιωτικό τομέα και με τον τρόπο αυτόν δραστηριοποιούνται εν μέρει και παρέχουν τμήματα των σπουδών τους στην Ελλάδα. Η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου -η οποία από τους ειδήμονες προβλέπεται ότι θα είναι σε βάρος της Ελλάδας- θα παίξει εκ των πραγμάτων καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές ζυμώσεις γύρω από την υπόθεση του πολυθρύλητου άρθρου 16 και το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στο σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης. Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, δηλαδή η νομική καταδίκη. Ούτε το θέμα είναι μόνο η αιμορραγία που το κλειστό κρατικό σύστημα προκαλεί στην εθνική οικονομία και στα εισοδήματα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, που τα παιδιά τους αναζητούν το δικαίωμα των σπουδών και της μεταπτυχιακής γνώσης στα ξένα, ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια (τη στιγμή αυτή μιλάμε για 51.300 Ελληνες φοιτητές στο εξωτερικό). Το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα, η ποιότητα των σπουδών, η δημιουργία υψηλότερου πλαισίου στην έρευνα, η προσέλκυση καλύτερων καθηγητών, η διαμόρφωση των συνθηκών ενός καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού, ο οποίος θα οδηγήσει και στη δημιουργία κάποιων πολύ γερών ελληνικών πανεπιστημίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία διεθνή έρευνα, μεταξύ 125 χωρών, η Ελλάδα κατετάγη 60ή με βάση την ποιότητα των πανεπιστημιακών της σπουδών, στην ίδια θέση με τη Ζάμπια και είκοσι θέσεις πίσω στον κατάλογο από την Ζιμπάμπουε. Η βαθμολογία αυτή, η οποία δεν είναι φυσικά καθόλου κολακευτική για την Ελλάδα, καταδεικνύει παράλληλα και τη σκοτεινή προοπτική που μπορεί να έχει η χώρα στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κοινωνίας της γνώσης, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Αυτή λοιπόν η κατάσταση στην παιδεία και η προδιαγραφόμενη εξ αυτού του λόγου δυσμενής πορεία θα πρέπει να ανατραπούν. Θα πρέπει το σκηνικό να αλλάξει άμεσα, για να υπάρξουν οι απαιτούμενες υψηλές σήμερα οικονομικές και κοινωνικές επιδόσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και τη βασική αυτή μεταβολή, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες -για να μη μιλήσουμε για το τι συμβαίνει με τα αμερικανικά πανεπιστήμια- δεν μπορείς να την επιτύχεις αφήνοντας έξω από τη χρηματοδότηση τον ιδιωτικό τομέα. Τον πιο ανήσυχο και δημιουργικό, εξάλλου. Τι στο καλό ανοικτή κοινωνία μπορείς να θεωρείσαι άλλωστε, όταν λειτουργείς κάτω από τέτοια φοβικά σύνδρομα; Μήπως ζημιώθηκε η μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα, από τη δημιουργία ισχυρών ιδιωτικών σχολείων;

Για να γυρίσουμε λίγο στην υπόθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εάν η Ελλάδα καταδικασθεί, σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίζει τα διπλώματα οποιουδήποτε ξένου πανεπιστημίου παρέχει μέσω του ιδιωτικού τομέα σπουδές στην Ελλάδα, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να ελέγξει την ποιότητα των σπουδών. Μήπως, λοιπόν, με αφορμή αυτό, γίνει συνείδηση στους κομματικούς μηχανισμούς που αντιδρούν -δεν μιλάμε για τις πανεπιστημιακές συντεχνίες, γιατί αυτές λειτουργούν με βάση τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα- ότι το πρωτεύον σήμερα είναι το τι κανόνες λειτουργίας θέτεις και πώς διασφαλίζεις την ποιότητα των ανώτατων σπουδών και όχι το εάν τα πανεπιστήμια είναι κρατικά ή ιδιωτικά, με την ευρεία έννοια; Η ποιότητα είναι το μείζον θέμα, πιστεύουμε. Διότι διαφορετικά, εάν το ζητούμενο ήταν ο νομικός χαρακτήρας του ανώτατου ιδρύματος, γιατί τα κρατικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε αυτό το χάλι;

Vegeta
12-02-07, 18:47
πάνω από όλα πρέπει να γίνει αναβάθμιση της υπάρχουσας δημόσιας παιδείας και αν είναι να έρθουν τα ιδιωτικά καλά θα κάνουν και να έρθουν. αλλά να έρθουν με αυστηρά κρητήρια. οχι κάθε σημερινό ψευτο-κολέγιο να βγάζει πτυχιούχους ισάξιους με τα σημερινά 3τοβάθμια ιδρύματα γιατί τότε θα γίνει αχταρμάς. πρέπει να βελτιωθεί πρώτα η υπάρχουσα παιδεία και μετά να μπουν τα ιδιοτικά γιατί αλλιώς τα ιδιοτικά θα φάνε λάχανο τα σημερινά δημόσια. εκεί είναι που αντιδρούν οι σπουδαστές. ιδρύουν τα ιδιωτικά χωρίς να βελτιώσουν πρώτα τα δημόσια και έτσι ένας που ίσως πληρώνει για να πάει στο ιδιωτικό θα έχει καλύτερη μοίρα από αυτόν που δεν μπορεί να πληρώσει και μένει στο δημόσιο και αυτό γιατί το ιδιωτικό θα είναι πιο οργανωμένο (οι σπουδαστές θα παίρνουν τα βιβλία τους στην ώρα τους, τα εργαστήρια θα είναι εξοπλησμένα καλύτερα, θα υπάρχουν περισσότεροι διδάσκοντες στα εργαστήρια και οχι ένας κάθε 12 άτομα, τα βιβλία τους θα είναι καλύτερα και οχι σαν και τώρα που επιτρέπονται συγράματα μέχρι 25 ευρώ, οι βιβλιοθήκες θα είναι πιο οργανωμένες με περισσότερο αριθμό αντιτύπων........ κ.τ.λ.) 1002 πράγματα. εσύ αν ήσουν επιχειρηματίας από ποιο "πανεπιστήμιο" θα διάλεγες εργαζόμενους; από τα σημερινά-δημόσια ή τα ιδιωτικά που μόλις σου περιέγραψα; τα ιδιωτικά βέβαια. και έτσι τα παιδιά που δεν θα μπορούν να πληρώσουν για να μπουν στο ιδιωτικό δεν θα βρίσκουν δουλειά.

aeonios
12-02-07, 18:49
Ξέρεις τι γίνεται βρε Αντώνη...το θέμα είναι στην Ελλάδα η αξιολόγηση και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα ξένα πανεπιστήμια !!

Εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι φαταούλες στο σύστημα για τα ήδη υπάρχοντα ! Tο αν αυτή η επιμονή είναι επωφελής ή όχι (και τη συνολική ποιότητα της προσφερόμενης ανώτατης παιδείας, αλλά και για τα... οικονομικά χιλιάδων οικογενειών που με θυσίες στέλνουν κάθε χρόνο τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό), αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ πανεπιστημιακών και πολιτικών κομμάτων – και σε αυτήν την «τριβή» εμφιλοχωρούν ιδεοληψίες, συμφέροντα, σκοπιμότητες προβολής «φιλολαϊκισμού» κ.λπ. – που κρατάει χρόνια. Kαι κατ’ ανάγκην συνδέεται με την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των ήδη λειτουργούντων (και σε μεγάλο βαθμό... υπολειτουργούντων!) δημόσιων ανωτάτων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...


Ασε που κάποιοι θα χάσουν και τα προνόμια τους από επιχορηγήσεις κτλ Και μην ξεχνάς πως οι επαγγελματικές συντεχνίες κάνουν κουμάντο και κανείς άλλος (βλ. ΤΕΕ ) καλώς ή κακώς. Οσο για τι γίνεται σήμερα με τα "ξένα" πτυχία :

http://www.ntua.gr/posdep/concrete/ISOTIMIA/Degree_Assessment.html

Στο εξωτερικό, εκεί που συνυπάρχουν τα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (και είναι γνωστές οι περιπτώσεις πρωτοκλασάτων και περιζήτητων διεθνώς ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως στον αντίποδα και δημόσια πανεπιστήμια η αποφοίτηση από τα οποία αποτελεί… τίτλο τιμής και γνώσης, και παρέχει στους αποφοίτους ευκαιρίες εργασίας ανά την υφήλιο!), οι δομές και οι όροι λειτουργίας τους, καθώς και το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, ελέγχονται αυστηρότατα και AΞIOΛOΓOYNTAI συνεχώς!

Ξέρει ο φοιτητής που επιλέγει να σπουδάσει στο άλφα ή στο βήτα πανεπιστήμιο (ιδιωτικό ή δημόσιο) ότι θα σπουδάσει σε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή... τέταρτης και πέμπτης κατηγορίας, με ανάλογο βαθμό δυσκολίας παρακολούθησης και αποφοίτησης – και απολύτως ανάλογη αξία του πτυχίου που θα αποκτήσει και με το οποίο θα βγει στην αγορά εργασίας! Αλήθεια πόσοι ηλεκτρονικοί από εδώ είχατε καθηγητές στο ΤΕΙ που βαριόντουσαν όλο το εξάμηνο και να κάνουν μάθημα; Για να μην πω και αλλού !

Tέτοια αξιολόγηση δεν υπάρχει για τα ελληνικά δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα (αλλά και τις επιμέρους σχολές τους...) και μόνο συγκεκριμένα πανεπιστήμια και πολυτεχνικές σχολές, λόγω μακράς παράδοσης ή εξαίρετης απόδοσης του καθηγητικού προσωπικού τους και των προγραμμάτων τους, αναγνωρίζονται στο εξωτερικό ως «ισότιμα» ή έστω «παρεμφερή» με ξένα ανάλογα ιδρύματα! Kαι ενώ δεν έχουμε καταφέρει να αξιολογήσουμε τα ήδη λειτουργούντα (με ατέλειες, ανεπαρκέστατους προϋπολογισμούς από τον δημόσιο κορβανά, ελλείψεις πολυδιαφημισμένες σε αίθουσες, εργαστήρια, προγράμματα σπουδών κ.λπ.!) δημόσια πανεπιστήμια, κάθε χρόνο για λόγους... προεκλογικής «επιρροής» το κράτος στήνει καμιά δεκαριά νέα «πανεπιστήμια» και TEI σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, έτσι... για να λέμε ότι «έχουμε πανεπιστήμια» ή πως «όλα τα Eλληνόπουλα μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Ετσι για να λέμε πως κάτι κάνουμε

antonis_p
12-02-07, 21:15
πάνω από όλα πρέπει να γίνει αναβάθμιση της υπάρχουσας δημόσιας παιδείας και αν είναι να έρθουν τα ιδιωτικά καλά θα κάνουν και να έρθουν. αλλά να έρθουν με αυστηρά κρητήρια. πρέπει να βελτιωθεί πρώτα η υπάρχουσα παιδεία και μετά να μπουν τα ιδιοτικά γιατί αλλιώς τα ιδιοτικά θα φάνε λάχανο τα σημερινά δημόσια. εσύ αν ήσουν επιχειρηματίας από ποιο "πανεπιστήμιο" θα διάλεγες εργαζόμενους; από τα σημερινά-δημόσια ή τα ιδιωτικά που μόλις σου περιέγραψα; τα ιδιωτικά βέβαια.

παιδια ενα-ενα!!!
ειναι προφανες το χαλι της σημερινης δημοσιας τσαμπα παιδειας. Προφανως θα διαλεγα καποιον απο το καλυτερο πανεπιστημιο που ειχα υποψην, και προφανως αυτο δεν θα ηταν καποιο απο τα μπαχαλα που υπαρχουν σημερα. Αυτα δεν ειναι ΑΕΙ αλλα ασυλα αλητειας (οκ, καποια απο αυτα, οχι ολα) και βεβαια δεν ειναι δυνατον αυτο το πολυτεχνειο να βγαζει αποφοιτους ισοτιμους με αυτους των καλων ΑΕΙ των μεγαλων κρατων.

Με το να απαγορευεις την δημιουργια καλυτερων σχολων δεν λυνεις το προβλημα του χαμηλου επιπεδου αυτων που λειτουργουν σημερα. Σωστα;

Αλλα το βασικοτερο ειναι το ελλειμα δημοκρατιας και ελευθεριας στην βουληση και την επιλογη, οταν δεν μου επιτρεπεις να επιλεξω κατι καλυτερο, σημαινει οτι εχεις τους λογους σου να με κρατησεις χαμηλα.

chip
13-02-07, 09:54
Φίλε Αντώνη είπες τα πράγματα με το όνομα τους!!!!

NUKE
13-02-07, 16:14
Χωρις να εχω διαβασει τα προηγουμενα.Θελω να ρωτησω.Γιατι πρεπει να καταργησουμε την δωρεαν παιδεια και να μην την αναβαθμισουμε πρωτα και υστερα φτιαχνουμε και την ιδιωτικη.

Η μηπως η καλη μας κυβερνηση και καθε κυβερνηση μας τα κανει ολα για το καλο μας?Μηπως απλα ειναι αλλο ενα θεμα που οι ελληνικες κυβερνησεις αδυνατουν να λυσουν οποτε το αναθετουν τσα χερια ιδιωτων?

Και κατι αλλο?Ψηφιστε εναν συνατγματικο νομο που θα λεει η παιδεια ειναι δωρεαν για ολους.Μετα καταργηστε το αρθρο 16 και φερτε ιδιωτες.Αυτοι θα εχουν κερδος μονο αν ειναι αρκετα ικανοι ωστε να φτιαχνουν πανεπιστημια που θα μπορουν να πετυχαινουν συνεργασιες με την κυβερνηση σε διαφορα προγραμματα,με διαφορες εταιρειες και αλλα.

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θελετε ολοι να καταργησουμε το μονο πραγμα που γεφυρωνει τους φτωχους με τους πλουσιους.Την παιδεια.

Και κατι ακομα.Εγω που εδωσα πανελληνιες για να περασω και στρωθηκα να κατσω να διαβασω δεν γουσταρω να βλεπω να μου μπαινουν μεσα φοιτητες που απλα ειχαν πατερα λεφτα.

Και υπαρχουν πολλοι τροποι για να αναβαθμισουμε τα δημοσια πανεπιστημια.Πρωτα απο ολα θα διωξουμε οσους καθηγητες κολοβαρανε.Εγω μισο εξαμηνο ειμουν μεσα και οι 3 στους 5 καθηγητες που ειχα δεν καναν απολυτως τιποτα.Πραγματικα τιποτα.

Giannis511
13-02-07, 16:24
Αντώνη πιθανότατα από την δική μου υπογραφή πήρες αφορμή, όσο για το "μπουρλοτιέρης" δεν με πειράζει άλλωστε δεν ήταν παρά ένα απλό σχήμα λόγου...Δεν έχω τάσεις πυρπόλησης επ' ουδενί!

Χωρίς να γράφω πολλά θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...


Χωρις να εχω διαβασει τα προηγουμενα.Θελω να ρωτησω.Γιατι πρεπει να καταργησουμε την δωρεαν παιδεια και να μην την αναβαθμισουμε πρωτα και υστερα φτιαχνουμε και την ιδιωτικη.

Η μηπως η καλη μας κυβερνηση και καθε κυβερνηση μας τα κανει ολα για το καλο μας?Μηπως απλα ειναι αλλο ενα θεμα που οι ελληνικες κυβερνησεις αδυνατουν να λυσουν οποτε το αναθετουν τσα χερια ιδιωτων?

Και κατι αλλο?Ψηφιστε εναν συνατγματικο νομο που θα λεει η παιδεια ειναι δωρεαν για ολους.Μετα καταργηστε το αρθρο 16 και φερτε ιδιωτες.Αυτοι θα εχουν κερδος μονο αν ειναι αρκετα ικανοι ωστε να φτιαχνουν πανεπιστημια που θα μπορουν να πετυχαινουν συνεργασιες με την κυβερνηση σε διαφορα προγραμματα,με διαφορες εταιρειες και αλλα.

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θελετε ολοι να καταργησουμε το μονο πραγμα που γεφυρωνει τους φτωχους με τους πλουσιους.Την παιδεια.

Και κατι ακομα.Εγω που εδωσα πανελληνιες για να περασω και στρωθηκα να κατσω να διαβασω δεν γουσταρω να βλεπω να μου μπαινουν μεσα φοιτητες που απλα ειχαν πατερα λεφτα.

Και υπαρχουν πολλοι τροποι για να αναβαθμισουμε τα δημοσια πανεπιστημια.Πρωτα απο ολα θα διωξουμε οσους καθηγητες κολοβαρανε.Εγω μισο εξαμηνο ειμουν μεσα και οι 3 στους 5 καθηγητες που ειχα δεν καναν απολυτως τιποτα.Πραγματικα τιποτα.

Vegeta
13-02-07, 17:06
Με το να απαγορευεις την δημιουργια καλυτερων σχολων δεν λυνεις το προβλημα του χαμηλου επιπεδου αυτων που λειτουργουν σημερα. Σωστα;

δεν είπα το αντίθετο φίλε αντώνη, αλλα δεν είναι άδικο όπως συμφωνούν και οι δυο παραπάνω φίλοι (nuke και giannis511) να γίνεται η εισαγωγή σου σε μια καλή ή κακή σχολή με το εάν έχει ο πατέρας σου χρήματα ή οχι αντίστοιχα;
άλλοστε οι ιδιωτικές σχολές θα λειτουργήσουν με κάτι "άσχετους" σπουδαστές που δεν αξιώθηκαν να διαβάσουν στο λύκειο για να μπουν στο δημόσιο. όμως μέσα στις σχολές θα έχουν καλύτερη κατάρτηση από τους "καλούς" μαθητές που διάβασαν στο λύκειο και μπήκαν σε μια δημόσια σχολή και θα έχουν να αντιμετοπήσουν τα χάλια της σημερινής παιδείας.

Panoss
13-02-07, 17:07
Οι καθηγητές είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν κάνουν τη δουλειά τους, θα πάρουν το μισθό τους.
Αν ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά τους, θα πάρουν το μισθό τους!
Άρα γιατί να την κάνουν?
Εγώ πάντως αποκλείεται να την έκανα.

Αντίθετα, αν γλύφουν (αντί να χάνουν το χρόνο τους δουλεύοντας) και κάνουν κάνα 'κονέ'...(ερευνητικά προγράμματα), μπορεί να την κάνουν και λαχείο!

Vegeta
13-02-07, 17:22
Αυτοι θα εχουν κερδος μονο αν ειναι αρκετα ικανοι ωστε να φτιαχνουν πανεπιστημια που θα μπορουν να πετυχαινουν συνεργασιες με την κυβερνηση σε διαφορα προγραμματα,με διαφορες εταιρειες και αλλα.

σε πληροφορώ φίλε nuke οτι ήδη κάποιο ιεκ (δεν λέω το όνομα του για να μην θεωρηθεί διαφήμιση- είναι πολύ εύκολο να το βρεις το λέει και διαφήμιση του στην τηλεώραση) συνεργάζεται με την cisco (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι συμαίνει cisco στα ηλεκτρονικά). όταν βρουν 2 σπουδαστές στην αγορά εργασίας, ο πρώτος από το συγκεκριμένο ιεκ (που δούλευε πάνω στα συστήματα της cisco έστω για 3 χρόνια) και ο δεύτερος από το ιδιωτικό (που για 4 χρόνια είχε εργαστήρια που είχαν το μαύρο τους το χάλι) τότε τι θα γίνει;
τα συμπεράσματα δικά σας.........

Vegeta
13-02-07, 17:39
για ρώτα αν ο κ.κόκκαλης έχει ιδρύσει ήδη τμήμα ηλεκτρονικών που απασχολούνται αργότερα στην intracom.
απλά ρώτα....

Vegeta
13-02-07, 17:48
και πέρα από τα ηλεκτρονικά, γνωστός μου που τελείωσε το μαθηματικό αθήνας (και με πολύ καλό βαθμό- τώρα έχει κάνει μεταπτυχιακό κ διδακτορικό) δεν προτιμήθηκε στην εμπορική τράπεζα σε θέση την οποία πήρε η αδερφή του τελειώνοντας το ντυρί.

antonis_p
13-02-07, 18:01
1.Γιατι πρεπει να καταργησουμε την δωρεαν παιδεια και να μην την αναβαθμισουμε πρωτα και υστερα φτιαχνουμε και την ιδιωτικη.

2.Μηπως απλα ειναι αλλο ενα θεμα που οι ελληνικες κυβερνησεις αδυνατουν να λυσουν οποτε το αναθετουν τσα χερια ιδιωτων?

3.Ψηφιστε εναν συνατγματικο νομο που θα λεει η παιδεια ειναι δωρεαν για ολους. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θελετε ολοι να καταργησουμε το μονο πραγμα που γεφυρωνει τους φτωχους με τους πλουσιους.Την παιδεια.

4.Και κατι ακομα.Εγω που εδωσα πανελληνιες για να περασω και στρωθηκα να κατσω να διαβασω δεν γουσταρω να βλεπω να μου μπαινουν μεσα φοιτητες που απλα ειχαν πατερα λεφτα.

λοιπον... τα εβαλα ετσι για να απαντησω σε μια προς μια τις προτασεις...
1. ΔΕΝ εχουμε δωρεαν παιδεια, ειναι κριμα να πιστευετε οτι εχουμε δωρεαν παιδεια... ιδιωτικοι παιδικοι σταθμοι,, ιδιωτικα νηπιαγωγεια, ιδιωτικα δημοτικα, ιδιωτικα γυμνασια, ιδιωτικα λυκεια, ιδιωτικα φροντιστηρια... ΠΟΥ ειναι η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;

2. Οι ελληνικες κυβερνησεις επαψαν να προσπαθουν να τα κανουν ολα μονες τους απο καιρο, γιατι ετσι γινεται παντου, επαψαν να φτιαχνουν δρομους, αεροδρομια, γεφυρια...

3. δεν μπορει η παιδεια να ξαναγινει δωρεαν, δεν ηταν ποτε. Ουτε στις χωρες του πρωην κουμουνισμου, και εκει εχουν ΚΑΙ ιδιωτικη παιδεια, αυτοι εκαναν ενα βημα παραπερα, εμεις ειμαστε ακομα πριν απο αυτους.

4. εσυ που στρωθηκες και περασες τσαμπα εισαι σε πλεονεκτικη θεση, οι αλλοι θα αναγκαστουν να πληρωσουν εφοσον και αυτοι ομως γραψουν ενα minimum οπως αλλωστε γινεται παντου, δεν μπαινεις σε κανενα ιδιωτικο της Αγγλιας, της ΗΠΑ κλπ χωρις να γραψεις εξετασεις και πιασεις μια βαση, γιατί το λες αραγε;

antonis_p
13-02-07, 18:15
δεν είναι άδικο να γίνεται η εισαγωγή σου σε μια καλή ή κακή σχολή με το εάν έχει ο πατέρας σου χρήματα ή οχι αντίστοιχα; άλλοστε οι ιδιωτικές σχολές θα λειτουργήσουν με κάτι "άσχετους" σπουδαστές που δεν αξιώθηκαν να διαβάσουν στο λύκειο για να μπουν στο δημόσιο. όμως μέσα στις σχολές θα έχουν καλύτερη κατάρτηση από τους "καλούς" μαθητές που διάβασαν στο λύκειο και μπήκαν σε μια δημόσια σχολή και θα έχουν να αντιμετοπήσουν τα χάλια της σημερινής παιδείας.
1. αν μπορει ο πατερας να πληρωσει (δηλαδη να συνεχιζει να πληρωνει γιατι δεν σταματησε ποτε να πληρωνει) θα εχεις την επιλογη να διαλεξεις μια αλλη σχολη. Τωρα δεν εχεις την επιλογη, σου τη στερουν!!! δεν σου δινουν την ελευθερια να επιλεξεις, εκτος αν εισαι πολυ $$$€€€ και πας εξω, δηλαδη τωρα το συστημα ειναι φτιαγμενο για πολυ "πλουσιους" και πολυ "φτωχους"

2. αν περασεις ιχθιοκαλλιεργεια ή λογιστης και δεν σε ενδιαφερει Ή που θα σπουδασεις κατι που δεν σε ενδιαφερει και θα σου στοιχισει πολλα γιατι θα σε στειλουν να στηριξεις μια επαρχιακη πολη Ή που δεν θα σπουδασεις τιποτα Ή που θα πας στους μαγκες έξω και παλι θα σου φυγει πολυ συναλλαγμα.

3. Καταλληγεις παραδεχομενος οτι το αποτελεσμα στις σχολες αυτες θα ειναι καλυτερο, μονο εκει θα συμφωνησω.

Αντωνης

NUKE
13-02-07, 18:26
1)Γιατι δηλαδη επειδη οντως η παιδεια δεν ειναι δωρεαν και συμφωνω να θελουμε να την κανουμε ακομα πιο ακριβη?

4)Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει καποιος χρηματα και να χρειαζεται να εχει γνωσεις για καποια σχολη.Και εννοω ιδιωτικη και μαλιστα στην Ελλαδα.Γιατι ναι,τα εξω ιδιωτικα πανεσπιτημια μπορει να ειναι ενταξει γιατι θελουν και το κυρος τους.Αλλα τα ιδιωτικα που θα ανοιξουν εδω θα ειναι μονο και μονο για να βγαλουν χρηματα και ο οποιοσδηποτε θα μπαινει αν εχει λεφτα.Ειναι σιγουρο.
Και σχετικα με το minimum δεν συγκρινεται με γνωσεις μαθητη που διαβασε πραγματικα στο λυκειο.

Και κατι αλλο που εχει αναφερθει παραπανω σχετικα με την πλειοψηφεια.Ποιος ειπε οτι η πλειοψηφεια θελει να καταργηθει το 16?Η πλειοψηφεια των σημερινων φοιτητων δεν θελει την καταργηση του.Οσο για το κοσμο που δεν εχει καμοια σχεση με πανεπιστημιο απλα νομιζει τι ειναι βλεπωντας καποιους να πετανε μολοτοφ,καποιος αλλους να υπερασπιζονται κυβερνησεις βλεπε ΜΜΕ και καποιους να κλεινουν τους δρομους και να μην μπορουν να πανε στην δουλεια τους λογικο ειναι να θελουν να τελειωσει αυτο το θεμα.

GEWKWN
13-02-07, 19:09
Προσωπικα πιστευω οτι ολα τα πραγματα
γινονται κατα το σχεδιο ...
Το λεω αυτο δοτι πριν απο μερικα χρονια
θελανε να μετατρεψουν τα Τ.Ε.Ι. σε ιδιωτικα
Με Πρωτο (σε "πειραματικο" σταδιο) αυτο που
ηταν να γινει για την Ιntracom.Τοτε δεν τους βγηκε....
Μιλαω για μια εποχη οπου ηταν στην εξουσια η αντιπολυτευση...
Τωρα το περνανε με αλλο τροπο !!!!!!!!!!!!!
Το γεγονος οτι οι πολλοι απο τα ατομα που δεν παιρνανε στις
πανελληνιες πανε στο εξωτερικο ειναι σιγουρα διαφυγη χρηματων
σε συναλαγμα.
Το γεγονος αυτο ομως δεν αποτελει δικαιολογια για την ιδρυση
Ιδιωτικων Πανεπιστημιων που στην ουσια (παντα κατα την προσωπικη μου αποψη)
θα παραγει πτηχια κατα πληρωμη.Βλεπε πτυχια απο βαλκανικες χωρες.
Το προβλημα ειναι πολυ απλο!!!!!
Αν ειχαμε Μορφωση Σιγα μην τους Ψηφιζαμε!!!!!!!
Ενα συστημα οπου ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ δεν υπαρχει,
με καθηγητες οπου "τρεμουν" μια σωστη αξιολογιση γιατι θα βρεθουν στο σπιτι τους
και δεν θα τα "τρωνε" απο προγραμματα της Ε.Ε. ειναι εφικτο μονο αν το απαιτησουμε
με τον σωστο τροπο και βασικα καταλαβουμε σαν κοινωνια οτι δεν γινεται να ειμαστε
ολοι γιατροι , δικηγοροι και δημοσιοι υπαληλοι.
Το γεγονος οτι σε αλλες χωρες δεν μαθαινουν τιποτα παραπανω σε ξενη γλωσσα
απο αυτες που κανουν στο σχολειο ενω στην Ελλαδα εχουμε μπει σε ενα ξεφερνο χορο
για το ποιος θα μαθει τα πιο πολλα απο "χαρτια" και το γιατι; για να βρει στην τελικη ενα
"Βυσμα" που θα τον βαλει στην δουλεια και οκ αυτος βρηκε δουλεια εχει δεν εχει "χαρτια"
Μπηκε και ο νομος οπου μπορει να σε κρατησει παραπανω στην δουλεια και να σου το δωσει
υπο μορφη ρεπο ... Δούλεια δηλαδη.
Παρατηρησατε τι κανανε οι οικονομικοι μεταναστες στην ουσια;
Βαλανε λογο της αναγκης τους για φαι τους εργοδοτες στην διαδικασια δεν θες; ΦΥΓΕ!!!
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΩΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΥΜΟ!!!!!
Ετσι οι κυριοι.
Τα Στέιτσ που τα βαζετε; Δουλεια ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΥΜΟ με την σφαγιδα του κρατους ;;
Και τωρα η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που λετε να το πανε οι κυριοι;
Η εμεση Καταργηση της υποχρεωτικης ψηφου στις δημοτικες εκλογες με το προσχημα :
" Ειναι υποχρεωτικο, αλλα αν δεν ερθετε δεν θα εχετε καμια κυρωση"
Να σας πω εγω παντα με την υποκυμενικη παντα αποψη μου οτι αυτο που γινεται ειναι μια
προσπαθεια να μεινουν στον αφρο οι πλουσιοι και να πανε στο πατο οι μη πλουσιοι
με τον διαχωρισμο που προσπαθουν να πετυχουν.να δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το

NUKE
13-02-07, 20:01
Το θεμα της παιδειας ειναι καθαρα πολιτικο και για αυτο ολοι φοβουνται να το λυσουν.Υπαρχει πολιτικο κοστος.

Καταρχας θα επρεπε να ξεκινησουμε απο το λυκειο και το γυμνασιο για να μην φτασω στο δημοτικο ολους τους καθηγητες που κανουν κατι μαθηματα οπως ΣΕΠ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ολυμπιακη παιδεια και αλλα.Δεν προσφερουν εντελως τιποτα.Υπαρχουν μονο και μονο για να κανουν εναν μαθητη να χανει χρονο και να του δυσκολυεουν την ζωη αλλα κυριως για να μην υπαρχει ανεργια.

Στην συνεχεια να βαλουν ορους στους δημοσιους υπαλληλους.Αυτο που ολοι μας φωναζουμε και ολοι μας ξερουμε οτι ειναι σωστο αλλα κανενας πολιτικος δεν δινει λυση γιατι φοβαται οτι θα του ερθει μπουμερανγ.
Δηλαδη να υπαρχει καποιος να τους επιτηρει.Αν κανουν την δουλεια τους σωστα δωστε τους bonus,κινητρα.Αν δεν την κανουν πορτα.Γιατι να καθονται και να πληρωνονται?

Εγω ως πρωην μαθητης μπορω να σας γραψω 10 απο τους 15 καθηγητες που ειχα και δεν προσφεραν το ελαχιστο γιατι διαβαζαν εφημεριδες,κοβαν τα νυχια τους,τα λεγαν μονοι τους και δεν παει να γινεται χαμος και δεν τους ακουει κανενας συνεχιζουν.Για μην αναφερω οτι ολοι οι καθηγητες ειναι πολυ πισω σε οτι αφορα τις γνωσεις.Δεν ξερουν τι τους γινεται.

Λοιπον,κακα τα ψεματα οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε για οτι δεν παει σωστα σημερα στην Ελλαδα.Καλα και η διαφθορα αλλα αυτα τα δυο αλληλοσυνδεονται.

Λοιπον,θα μου πειτε οτι ξεφυγα απο το θεμα της παιδειας αλλα εγω ζηταω ενα πραγμα.Φτιαχτε μια σοβαρη επιτροπη που να ελενχει τους δημοσιους υπαλληλους σοβαρα και μετα απο 5 χρονια ελατε να δειτε πως θα εχει αλλαξει η κοινωνια μας στο καλυτερο και αν θα χρειαζομαστε ιδιωτικα πανεπιστημια με το προσχημα οτι η δημοσια παιδεια ειναι χαλια.

Και κατι τελευταιο.Εχοντας πολλους γνωστους φιλους απο ιδιωτικα λυκεια(εγω ειμαι απο δημοσιο) ξερω οτι δεν προσφερουν εντελως τιποτα παραπανω σχετικα με την παιδεια.Και κατι που ισως να μην ξερεται:Σχεδον ολοι πανε και φροντηστηριο.

aeonios
13-02-07, 20:20
Λοιπον,κακα τα ψεματα οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε για οτι δεν παει σωστα σημερα στην Ελλαδα.

Φυσικά αυτοί φταίνε για όλα. Ελεος !

Οι δικηγόροι, γιατροί κτλ όταν εγώ ήμουν φοιτητής είχαν τα παιδιά τους σε εστίες γιατί δήλωναν εισόδημα μικρότερο από του δικού μου ή μηδενικό όταν ήταν χαμηλόμισθος δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορούσε να κλέψει την εφορία! Ασχετο αν όλα τα παιδιά έρχονταν με αμαξάρες στη σχολή και εγώ με το λεωφορείο ! Εγώ έπρεπε και να πληρώνω το φαγητό μου στη λέσχη και να πληρώνω για έξοδα διαμονής.

Αυτό τι σημαίνει;Πως όλοι οι γιατροί και δικηγόροι είναι άξιοι για τα τρία μέτρα; Πιστευω να συμφωνείς πως όχι !Απλά εκμεταλλεύτηκαν ένα διάτρητο σύστημα και σε αυτήν την περίπτωση.


Αν επίσης νομίζεις πως κάποιον δημόσιο υπάλληλο δεν τον αξιολογούν καθόλου οι προιστάμενοι του κάνεις επίσης λάθος. Μην τα ισοπεδώνεις όλα με το να βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι!

Σύστημα αξιολόγησης υπάρχει στο δημόσιο απλά σε κάποιες υπηρεσίες δεν λειτουργεί και σε κάποιες λειτουργεί. Πιστεύω πως το ζουμί είναι στο θέμα της πολιτικής και του κόστους της απόφασης !

Επίσης είναι πολύ προσβλητικό να αναφέρεσαι στους καθηγητές σαν να είναι πάλι στο καζάνι όλοι άσχετοι....έχω γνωρίσει πάρα πολύ αξιόλογους ιδίως όσους ήταν στη δέσμη και συνεχίζω να έχω επαφές μαζί τους ακόμα και δεκαετίες μετά ....απλά μάλλον ήσουν άτυχος στο σχολείο που πήγες !

Λες για τα ιδιωτικά σχολεία πως δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο.....εκεί και αν προσφέρουν το περισσότερο ! Δοκίμασε εκεί να είσαι καθηγητής και να κάνεις τσιγάρο στην τάξη ή να λες για ποδόσφαιρο αντί να κάνεις μάθημα !Εκεί και αν ελέγχονται.... Δυστυχώς το πληρώνεις ακριβά.

antonis_p
13-02-07, 20:26
να δουμε τι γινεται στον κοσμο που ζουμε,
γιατι νομιζω οτι κατι τζιμες μας κρατανε ομηρους
στον δικο τους κοσμο
οπου ο χρονος εχει σταματησει απο παλια....

Η Καθολική Εκκλησία και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών πανεπιστημίων στις 15 χώρες του πυρήνα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης πριν από τις τελευταίες διευρύνσεις. Όπως αναφέρει Το Βήμα (20/12/2006), σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο η Εκκλησία αποτελεί όχι μόνον ιδρυτή αλλά και επιχειρηματικό εταίρο σε πανεπιστήμια με ευρύ περιεχόμενο σπουδών.

Η Εκκλησία, δηλαδή, επενδύει σε μια σχολή με σκοπό να προσελκύσει φοιτητές και κατ' επέκταση να έχει πρόσβαση στα κέρδη που δημιουργούναι στην αγορά της ιδιωτικής παιδείας. Το μοναδικό ιδιωτικό εκκλησιαστικό πανεπιστήμιο που έχει αμιγώς θεολογικό χαρακτήρα είναι εκείνο του Λιντς στην Αυστρία.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η ΄Ενωση Κολεγίων Ελλάδος και παρουσιάζει Το Βήμα, τουλάχιστον 23 πανεπιστήμια της Δυτικής Ευρώπης ελέγχονται άμεσα από την Εκκλησία. Πρόκειται βέβαια για θεσμούς με ζωή σχεδόν επί έναν αιώνα.

Ένα από τα παλαιότερα είναι το ιταλικό πανεπιστήμιο Sacro Cuore, το οποίο ελέγχεται από την Καθολική Εκκλησία και έχει εγκαταστάσεις σε Ρώμη, Μιλάνο, Μπρέσια, Πιατσέντσα και Καμπομπάσο. Πανεπιστήμια με μεγάλη ή και μικρότερη σχέση με την Εκκλησία λειτουργούν και στην Ισπανία, την Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία. Στη Γαλλία, μάλιστα, λειτουργούν συνολικά 10 πανεπιστήμια με θρησκευτική αναφορά, επτά για λογαριασμό τη Καθολικής Εκκλησίας και τρία από τους προτεστάντες της χώρας.

Στο Βέλγιο λειτουργούν δύο πανεπιστήμια υπό την αιγίδα της Εκκλησίας, ένα εκ των οποίων μάλιστα αποτελεί το αρχαιότερο καθολικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Δυτική Ευρώπη.

Εκτός όμως από την Εκκλησία, ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν ιδρύσει κατά κόρον τα τελευταία 30 χρόνια μεγάλες επιχειρήσεις με παράδοση και όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η χώρα με τα περισσότερα πανεπιστήμια που ανήκου σε εταιρίες είναι η Γερμανία.

Τα 44 πανεπιστήμια που αναφέρει η μελέτη του Συνδέσμου Κολεγίων Ελλάδος ανήκουν στη συντριπτική πλειονότητά τους σε βαριές βιομηχανίες ή άλλες εταιρίες. Πριν από μερικά χρόνια άνοιξε πανεπιστήμιο στην γενέτειρα πόλη Βόλφσμπουργκ η μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Πρόκειται για μια επένδυση κολοσσιαίων (για τα ελληνικά δεδομένα) διαστάσεων. Προσωρινά, στο πανεπιστήμιο επιμορφώνονται υπάλληλοι της εταιρίας, ενώ για την επόμενη πενταετία έχει γίνει πλάνο δαπανών ύψους σχεδόν 300 εκατομ. ευρώ για την κατασκευή πανεπιστημιούπολης και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Πανεπιστήμιο επίσης λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια στη Γερμανία υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Deutsche Telekom. Οι τεχνικές και οικονομικές σχολές του πανεπιστημίου παράγουν κυρίως στελέχη τα οποία στη συνέχεια αξιοποιούνται από την εταιρία.

Και στην Ιταλία υπάρχουν πανεπιστήμια με κύρια κατεύθυνση την τροφοδότηση της εγχώριας αγοράς με καταρτισμένα στελέχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Πανεπιστήμιο Λουίτζι Μποκόνι, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ιταλίας στον τομέα των οικονομικών, καθώς και άλλων γνωστικών αντικειμένων, με 12.800 φοιτητές. ΄Εχει συνδεθεί άρρηκτα με τις επιδιώξεις της επιχειρηματικής τάξης της Λομβαρδίας και τον ιταλικό πολιτικό κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν λόγο ακόμη και για την κατεύθυνση των σπουδών σε κεντρικό ακαδημαϊκό επίπεδο. Οι επικεφαλής των πολιτικών ιδιωτικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συμμετέχουν στη σύνοδο των πρυτάνεων.

antonis_p
13-02-07, 20:30
Λες για τα ιδιωτικά σχολεία πως δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο.....εκεί και αν προσφέρουν το περισσότερο ! Δοκίμασε εκεί να είσαι καθηγητής και να κάνεις τσιγάρο στην τάξη ή να λες για ποδόσφαιρο αντί να κάνεις μάθημα! Εκεί και αν ελέγχονται.... Δυστυχώς το πληρώνεις ακριβά.

εκανα 4 χρονια σε ιδιωτικο σχολείο, ειναι οπως ακριβως τα λεει ο Νικηφορος,
μετα ηρθα στον πατο, το τζαμπα δημοσιο,
ηταν η μερα με την νυχτα!!!
Μπορω να εχω προσωπικη αποψη
και αυτη μεταφερω.

gsmaster
13-02-07, 21:42
Οι καθηγητές είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν κάνουν τη δουλειά τους, θα πάρουν το μισθό τους.
Αν ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά τους, θα πάρουν το μισθό τους!
Άρα γιατί να την κάνουν?
Εγώ πάντως αποκλείεται να την έκανα.

Αντίθετα, αν γλύφουν (αντί να χάνουν το χρόνο τους δουλεύοντας) και κάνουν κάνα 'κονέ'...(ερευνητικά προγράμματα), μπορεί να την κάνουν και λαχείο!

Η περιγραφή της Ελληνικής παιδείας σε 5 γραμμές.

Ε, ρε αξιολόγηση που τους χρειάζεται....

RFΧpert
13-02-07, 22:00
Συγγνωμη που θα στεναχωρησω καποιους αλλα ολα αυτα ειναι ενα παραμυθη και χωρις δρακο μαλιστα :lol:
Ολοι οσοι "υποστηριζουν" την μη ελευθερη λειτουργεια ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ας μας φερουν ΕΝΑ παραδειγμα ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ οπου ισχυει κατι τετοιο οπως αυτο που υπαρχει ΤΩΡΑ στην Ελλαδα, και μετα συζηταμε σοβαρα :!:
Ο μονος λογος ΜΗ υπαρξης ιδιωτικης ανωτατης (η ανωτερης εστω, πεστε το οπως σας αρεσει εντελει) εκπαιδευσης στην Ελλαδα ειναι γιατι θα χαλασει το ΚΑΡΤΕΛ :!: των "καθηγητων"... εδω!

ΔΕΝ υπαρχει δημοσια παιδεια στην Ελλαδα τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΡΦΗ!!! Και οποιος πιστευει το αντιθετο ας μας αποδειξει εντελει ΠΟΣΟΙ απο τους επιτυχοντες στις σχολες εδω, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, η ειχαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στο σπιτι :!: Αν αποδεδειγμενα το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο του 50,1% στα τελευταια 10 χρονια εστω, τοτε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ :!: γιατι θα ειμαστε αποδεδειγμενα η χωρα με το πιο επιτυχημενο και ΔΗΜΟΣΙΟ εκπαιδευτικο συστημα παγκοσμιως :!:
Μαλιστα σκοπιμο θα ειναι να προβαλλουμε και το συστημα μας αυτο σε χωρες οπως η Αμερικη, Αγγλια, Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια, κλπ... βασιζομενοι στο αποτελεσμα αυτο, αφου αυτοι θα ειναι βλακες εντελει που εχουν ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και η ποιοτητα της ειναι ΤΟΣΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ μαλιστα ωστε να ερχονται εδω υποψηφιοι σπουδαστες απο αυτες τις χωρες και να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να εκπαιδευτουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :lol:
Δεν σοβαρευομαστε λιγο και να μην γινεται η εκπαιδευομενη νεολαια μας μαριονεττα του Καρτελ των κκ Καθηγητων...

aeonios
13-02-07, 22:08
Μερικά ιστορικά στοιχεία:

Οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο(πτυχιούχοι από ΕΕ, επιτροπές ΕΕ) και κυρίως μετά το 1992, πίεζαν για την καθιέρωση και στην Ελλάδα ενός συστήματος αξιολόγησης σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στα Α.Ε.Ι. Αλλοι λένε πως οι ιστορία ξεκίνησε από κάποιους σε κάποια πολυτεχνεία που ήθελαν να φάνε την μερίδα των άλλων σε άλλα πολυτεχνεία (ονόματα να μην λέμε!)

Η πρώτη προσπάθεια, που δεν είχε όμως διάρκεια (γιατί κάποιοι καθηγητές δεν ήθελαν και ήταν σούπερ βύσματα , βλ ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπ.Οικ κ.α. !), έγινε το 1992 (Ν. 2083) με τη νομοθέτηση μιας διαδικασίας εκτίμησης για τα Α.Ε.Ι. από την Εθνική Επιτροπή Ποιότητας.

Το δεύτερο βήμα, σε εθελοντική όμως βάση, ήταν η συμμετοχή δύο ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων και κάποιων ΤΕΙ στο ευρωπαϊκό δοκιμαστικό σχέδιο που εφαρμόστηκε από το Νοέμβριο του 1995 έως τον Ιούνιο του 1996. Ο τότε υπουργός Παιδείας ο Παπανδρέου είχε δηλώσει, ότι θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της συμμετοχής των δύο τριών τμημάτων στο διεθνώς αποδεκτό ως πρότυπο αξιολόγησης σχέδιο, για τη διάδοσή του σε όλα τα Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. στην αρχή σε εθελοντική βάση. Το επόμενο βήμα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ ήταν η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, το οποίο συμπεριέλαβε και μία μονάδα εκτίμησης ποιότητας. Ο υπουργός Παιδείας συνέχισε την προσπάθεια το 2001 με την παρουσίαση πρότασης διαλόγου για τη “θεσμοθέτηση του Εθνικού Συστήματος Αξιολόγησης της Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης”, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα (2007) να έχει ολοκληρωθεί.

Η Ελλάδα, δια του υπουργού Παιδείας συμμετείχε, εκτός από τη Σύνοδο της Μπολόνια, και στη Σύνοδο της Πράγας, όπου προσδιορίστηκε το νέο πλαίσιο που θα οδηγήσει τη σύγκλιση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων με χρονικό ορίζοντα το 2010 και με προτεραιότητα στην αξιολόγηση όλης της πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Τον Απρίλιο του 2002 στα πλαίσια του ΕΠΕΑΚ ΙΙ προκηρύχθηκε δράση με τίτλο “Αξιολόγηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης” που αποσκοπεί στην προετοιμασία του εδάφους και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα κάνουν δυνατή στη συνέχεια την αποτελεσματική ενεργοποίηση του συστήματος διασφάλισης και αξιολόγησης της ποιότητας της ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (ΚΕΕ 2/4/2002).

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, το ΥΠΕΠΘ διοργάνωσε το Μάρτιο του 2002 το πρώτο σεμινάριο με θέμα “Διασφάλιση και αξιολόγηση ποιότητας στην ελληνική ανώτατη Εκπαίδευση” με στόχο να αποτελέσει το πρώτο βήμα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. Εκεί απλά ως συνήθως κάποιοι κύριοι με γραβάτες με τον βαθμό του λέκτορα είχαν την ευκαιρία να πουν τα δικά τους και να προσθέσουν ένα ακόμα συνέδριο στη λίστα του βιογραφικού τους.

Αποτέλεσμα για την παιδεία : 0

Vegeta
15-02-07, 18:27
3. Καταλληγεις παραδεχομενος οτι το αποτελεσμα στις σχολες αυτες θα ειναι καλυτερο, μονο εκει θα συμφωνησω.


ΔΕΝ υπαρχει δημοσια παιδεια στην Ελλαδα τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΡΦΗ!!! Και οποιος πιστευει το αντιθετο ας μας αποδειξει εντελει ΠΟΣΟΙ απο τους επιτυχοντες στις σχολες εδω, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, η ειχαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στο σπιτι Αν αποδεδειγμενα το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο του 50,1% στα τελευταια 10 χρονια εστω, τοτε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ γιατι θα ειμαστε αποδεδειγμενα η χωρα με το πιο επιτυχημενο και ΔΗΜΟΣΙΟ εκπαιδευτικο συστημα παγκοσμιως .


και βέβαια συμφωνούμε αντώνη,στο ότι αυτές οι σχολές θα βγάζουν καλύτερους εργαζόμενους. μπράβο, και αν το κριτήριο μέχρι τώρα για το αν θα μπει κάποιος σε ένα δημόσιο 3τοβάθμιο ίδρυμα ήταν πόσα χρήματα ξόδεψε ο πατέρας του στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα του παιδιού του να συνεχίσει να είναι και το ίδιο κριτήριο και με το είδος πτυχίο θα πάρει.
σωστά;;; ή μάλλον δίκαια;;;

antonis_p
15-02-07, 20:04
και βέβαια συμφωνούμε αντώνη,στο ότι αυτές οι σχολές θα βγάζουν καλύτερους εργαζόμενους. μπράβο, και αν το κριτήριο μέχρι τώρα για το αν θα μπει κάποιος σε ένα δημόσιο 3τοβάθμιο ίδρυμα ήταν πόσα χρήματα ξόδεψε ο πατέρας του στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα του παιδιού του να συνεχίσει να είναι και το ίδιο κριτήριο και με το είδος πτυχίο θα πάρει. φιλε, δεν καταλαβα ακριβως τον συλλογισμο σου, για να καταλαβω, αν καποιος σπουδασει πχ ιατρικη, δεν πρεπει να ειναι και εργαζομενος οταν αποφοιτησει; θα ελεγα οτι ειναι και ευχης εργο. Προφανως δεν ειναι παραγωγικη σχολη η ιατρικη αλλα θα επρεπε να υπαρχει και μια σχεση του πτυχιου που θα παρει ο αποφοιτος με την απορροφηση απο την αγορα εργασιας. Και αν μεχρι τωρα το δημοσιο προσλαμβανει με μορια αυτο δεν θα συνεχιστει για παντα. Καποια στιγμη θα ξεκινησει και θα προσλαμβανει με αλλα κριτηρια (ξεκινησε ηδη με την συνεντευξη) με αυτα που θα χρησιμοποιουσες και εσυ για να προσλαβεις καποιον στο μαγαζι σου, σιγουρα δεν θα επαιρνες καποιον επειδη καταγεται απο την παραμεθωριο.

RFΧpert
15-02-07, 21:48
ΔΕΝ υπαρχει δημοσια παιδεια στην Ελλαδα τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΡΦΗ!!! Και οποιος πιστευει το αντιθετο ας μας αποδειξει εντελει ΠΟΣΟΙ απο τους επιτυχοντες στις σχολες εδω, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, η ειχαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στο σπιτι Αν αποδεδειγμενα το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο του 50,1% στα τελευταια 10 χρονια εστω, τοτε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ γιατι θα ειμαστε αποδεδειγμενα η χωρα με το πιο επιτυχημενο και ΔΗΜΟΣΙΟ εκπαιδευτικο συστημα παγκοσμιως .


και βέβαια συμφωνούμε αντώνη,στο ότι αυτές οι σχολές θα βγάζουν καλύτερους εργαζόμενους. μπράβο, και αν το κριτήριο μέχρι τώρα για το αν θα μπει κάποιος σε ένα δημόσιο 3τοβάθμιο ίδρυμα ήταν πόσα χρήματα ξόδεψε ο πατέρας του στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα του παιδιού του να συνεχίσει να είναι και το ίδιο κριτήριο και με το είδος πτυχίο θα πάρει.
σωστά;;; ή μάλλον δίκαια;;;

Επι της ουσιας του ερωτηματος μου ομως υπεκφευγεις, πλαγιολισθαινοντας σαφως δε, να απαντησεις... Κατα τα αλλα ανοικεις μαλλον στην κατηγορια αυτων που υποστηριζουν με σοβαροτητα και με επιχειρηματα αποδεδειγμενα την ορθοτητα των λογων και σκεψεων τους... :?:
Αφου μαλιστα επισυναψες τμημα του γραπτου μου, δραττομαι την ευκαιρεια να στο επαναλαβω με σαφηνεια, ωστε να αποφευχθει πιθανη δικαιολογησης .
ΠΟΣΟΙ απο τους επιτυχοντες εισαχθεντες των Ανωτατων ιδρυματων εδω, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ?

babisko
15-02-07, 21:55
και βέβαια συμφωνούμε αντώνη,στο ότι αυτές οι σχολές θα βγάζουν καλύτερους εργαζόμενους. μπράβο, και αν το κριτήριο μέχρι τώρα για το αν θα μπει κάποιος σε ένα δημόσιο 3τοβάθμιο ίδρυμα ήταν πόσα χρήματα ξόδεψε ο πατέρας του στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα του παιδιού του να συνεχίσει να είναι και το ίδιο κριτήριο και με το είδος πτυχίο θα πάρει. φιλε, δεν καταλαβα ακριβως τον συλλογισμο σου, για να καταλαβω, αν καποιος σπουδασει πχ ιατρικη, δεν πρεπει να ειναι και εργαζομενος οταν αποφοιτησει; θα ελεγα οτι ειναι και ευχης εργο. Προφανως δεν ειναι παραγωγικη σχολη η ιατρικη αλλα θα επρεπε να υπαρχει και μια σχεση του πτυχιου που θα παρει ο αποφοιτος με την απορροφηση απο την αγορα εργασιας. Και αν μεχρι τωρα το δημοσιο προσλαμβανει με μορια αυτο δεν θα συνεχιστει για παντα. Καποια στιγμη θα ξεκινησει και θα προσλαμβανει με αλλα κριτηρια (ξεκινησε ηδη με την συνεντευξη) με αυτα που θα χρησιμοποιουσες και εσυ για να προσλαβεις καποιον στο μαγαζι σου, σιγουρα δεν θα επαιρνες καποιον επειδη καταγεται απο την παραμεθωριο.

Και συ πιστεύεις ότι οι προσλήψεις με συνέντευξη είναι αξιοκρατικές; Και όσον αφορά την παραμεθόριο, αυτό ισχύει ΣΤΗΝ παραμεθόριο και ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ που έχουν εντοπιότητα ή που επιθυμούν να υπηρετήσουν εκεί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια πρόσληψης μόνιμων κατοίκων παραμεθορίου για να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο, ώστε να μην ζητήσουν μετάθεση για τα μεγάλα αστικά κέντρα την επόμενη μέρα της τοποθέτησής του.
Υπάρχουν βέβαια πολλά αξιόλογα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει το "εμπόριο πτυχίων" από ιδιοτικές σχολές, κάθε επιπέδου. Κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα σίγουρα έχει και περισσότερες πιθανότητες να εισαχθεί και να αποφοιτήσει από μια δημόσια σχολή (δυνατότητα ιδιαίτερων φροντιστηρίων κ.λ.π.), αλλά σίγουρα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να "περάσει και να αποφοιτήσει επιτυχώς" και μάλιστα με άριστα από μια ιδιωτική σχολή (εδώ διάβαζε "εμπόριο πτυχίων").
Σίγουρα τα δημόσια εκπαιδευτήρια έχουν το χάλι τους και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι εκάστοτε υπουργοί παιδείας και κατ' απέκταση οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού όλοι αυτοσχεδιάζουν και πειραματίζονται στις πλάτες των μαθητών - σπουδαστών - φοιτητών, μαθητών γενικά. Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πάντοτε υπό "αναδιοργάνωση". Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους (μαθητές - με την γενική έννοια - καθηγητές, πολιτικοί, αρμόδιοι και αναρμόδιοι), οι οποίοι ενδιαφέρονται και μοχθούν για το καλύτερο, αλλά υπάρχει και πολλή σαπίλα. Στα δημόσια εκπαιδευτήρια, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, πιστεύω ότι μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, με προυποθέσεις και σίγουρα με μεγαλύτερη αξιοκρατία και στις εξετάσεις και στην απονομή των τίτλων σπουδών. Σε καμμιά περίπτωση τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν μπορούν να συγκριθούν στον τομέα αυτόν με τα κρατικά. Ο λόγος; Μα φυσικά αυτό που κινεί τα πάντα: ΤΟ ΧΡΗΜΑ. Μην μου πείτε ότι δεν μπορούν να αγοραστούν συνειδήσεις σε μια επιχείρηση, που ο σκοπός τους είναι κατά κύριο λόγο το κέρδος! Για το ίδιο λόγο, όμως και τα ιδιωτικά έχουν και πλεονεκτήματα, όπως καλύτερες συνθήκες μάθησης πιο "μερακλήδες" εκπαιδευτικούς και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον ανταγωνισμό. Γιατί ποιός θα πάει σε μια σχολή στην οποία οι εκπαιδευτικοί της δεν δείχνουν ενδιαφέρον και έχουν την δημοσιουπαλληλική συμπεριφορά; (αν θα μπορούσαν βέβαια...)
Και για τα φροντιστήρια που λένε όλοι ότι χρειάζονται σ' αυτούς που πηγαίνουν στα δημόσια εκπαιδευτήρια, πιστεύω ότι αν οι εκπαιδευτικοί κάνουν σωστά την δουλειά τους, δεν χρειάζονται. Δεν νοείται ένας εκπαιδευτικός να έχει διαφορετικό πρόσωπο στο σχολείο του το πρωί και διαφορετικό στο ιδιαίτερο φροντιστήριο (παράνομο) το απόγευμα. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε, στον τρόπο αξιολόγησης και επιβράβευσης των σωστών δημοσίων εκπαιδευτικών (υπάρχουν και αυτοί μην το ξεχνάμε) και τον εξαναγκασμό για σωστότερη και αποδοτικότερη εργασία των μη σωστών, αλλά είναι το σύστημα βλέπετε που εξυπηρετεί πολλούς (ρουσφέτια στους πολιτικά ημέτερους κ.λ.π., πράγμα που ισχύει σχεδόν σε όλον τον δημόσιο τομέα). Επίσης, για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (κάθε βαθμίδας όπως είπα παραπάνω), θα πρέπει να υπάρχει τρόπος φιλτραρίσματος και ελέγχου των αποφοίτων και δεν μιλώ για τύπου ΔΙΚΑΤΣΑ, που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, μιλώ για πραγματική αξιολόγηση. Όταν διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορεί κάποιος να παίρνει το πολυπόθητο "χαρτί" του με τα λεφτά του μπαμπά του ή έστω τα δικά του, τότε και μόνο τότε θα δεχθώ την ύπαρξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως τότε θα είμαι επιφυλακτικός με τα ιδιωτικά (και ισότιμα βέβαια με τα δημόσια) πανεπιστήμια.

Vegeta
16-02-07, 15:41
κατ' αρχάς χαίρομαι που τα μηνύματα που τα μηνύματα μου αποτελούν αφορμή τέτοιου σχολιασμού και βάζουν φωτιά στην συζήτηση.


αν καποιος σπουδασει πχ ιατρικη, δεν πρεπει να ειναι και εργαζομενος οταν αποφοιτησει;

προφανώς και μπορεί, αλλά μέχρι να αποφοιτήσει θα κάνει κάτι άσχετο με την δουλειά του αφού το αντικείμενο της επιστήμης του δεν είναι τέτοιο που μπορεί να το ασκήσει πριν πάρει το πτυχίο. άλλωστε πολλοί φοιτητές κάνουν δουλείες του ποδαριού.


αν μεχρι τωρα το δημοσιο προσλαμβανει με μορια αυτο δεν θα συνεχιστει για παντα. Καποια στιγμη θα ξεκινησει και θα προσλαμβανει με αλλα κριτηρια (ξεκινησε ηδη με την συνεντευξη)

αν λες για το πως προσλαμβάνει το δημόσιο τους υπαλλήλους γενικός του νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος.

αν λες για τον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών: πρώτον, μην συζητάμε τον τρόπο εισαγωγής στις σχόλες (με συνέντευξη ή μόρια) γιατί νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το θέμα μας. δεύτερον, δεν έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει το δημόσιο με συνέντευξη (αν ξέρεις κάποιο πανεπιστήμιο πες μου το). τρίτον, όπως λέει και ο babisko οι συνεντεύξεις δεν είναι αξιοκρατικές. κατά το πλείστον γίνονται για να αλλάξουν θέσεις από τα γαλάζια παιδιά, στα πράσινα, στα κόκκινα, στα κίτρινα στα μωβ και στα φούξια.


θα προσλαμβανει με αλλα κριτηρια με αυτα που θα χρησιμοποιουσες και εσυ για να προσλαβεις καποιον στο μαγαζι σου

πες μου ποιον θα προσλάβει ο κ.κόκκαλης; τον "απόφοιτο" του τμήματος του για ηλεκτρονικούς που τελειώνοντας το ξέρει ήδη το αντικείμενο της δουλειάς για τα συγκεκριμένα μηχανήματα ή κάποιον που τελειώνει από το δημόσιο και θα του πάρει 6 μήνες να εκπαιδευτεί πάνω στα συστήματα της intracom και το αντικείμενο της;;; (δεν νομίζω ότι θα κάνει καμιά συνέντευξη)
και αν κάνει (συνέντευξη) ποιος θα βγει κερδισμένος αυτός που σπουδάζει πάνω στα ίδια μηχανήματα 3 χρόνια ή αυτός που έχει σπουδάσει γενικά ηλεκτρονικός από ένα δημόσιο χωρίς επιπλέον εξειδίκευση π.χ. στα ψηφιακά (που θα χρειάζεται η εταιρεία);;; νομίζω ότι τα 3 χρόνια σπουδών του πρώτου θα μετρήσουν και ως προϋπηρεσία.


Επι της ουσιας του ερωτηματος μου ομως υπεκφευγεις, πλαγιολισθαινοντας σαφως δε, να απαντησεις... Κατα τα αλλα ανοικεις μαλλον στην κατηγορια αυτων που υποστηριζουν με σοβαροτητα και με επιχειρηματα αποδεδειγμενα την ορθοτητα των λογων και σκεψεων τους...
Αφου μαλιστα επισυναψες τμημα του γραπτου μου, δραττομαι την ευκαιρεια να στο επαναλαβω με σαφηνεια, ωστε να αποφευχθει πιθανη δικαιολογησης .
ΠΟΣΟΙ απο τους επιτυχοντες εισαχθεντες των Ανωτατων ιδρυματων εδω, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ?

δεν αποφεύγω καθόλου να απαντήσω, το λέω καθαρά, σχεδόν το 95% τουλάχιστον των παιδιών πηγαίνουν σε φροντιστήρια είναι δεν είναι επιτυχόντες αφού στο δημόσιο λύκειο δεν παρέχεται η κατάλληλη γνώση αναγκάζονται να ξεπέσουν στην παραπαιδεία και στα φροντιστήρια. έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και με τα πανεπιστήμια αν γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές (όχι αμέσως βέβαια, μετά από 5-6 χρόνια αφού περάσει ο νόμος) οι φοιτητές δεν θα είναι καλυμμένοι με τις γνώσεις του δημόσιου και θα τρέχουν στο ιδιωτικό μπας και βρουν δουλειά.

κατά τ' άλλα συμφωνώ με τον babisko.

athalex
16-02-07, 21:10
Καλησπέρα σε όλους.
Διάβασα με μεγάλη προσοχή και ευχαρίστηση τα μηνύματα σας .
Η άποψη μου πάνω στο θέμα είναι ότι καλός κάνει η κυβέρνηση και θέλει να δρομολογήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και γενικός να φύγει ότι δημόσιο υπάρχει.
• Γιατί σας πειράζει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο και δεν σας πειράζει το ιδιωτικό λύκειο;
• Γιατί δεν σας πειράζει το ιδιωτικό φροντιστήριο που όλοι ήμασταν για να περάσουμε σε κάποια σχολή και που τελικά μας έκαναν μάθημα οι ίδιοι καθηγητές όπως στο σχολείο;
• Γιατί δεν σας πειράζει η ιδιωτική ασφάλιση ;
Αυτήν την στιγμή φορολογούμαι σαν επιχείρηση με 35 % για να έχω τι;
Πληρώνω κάθε μήνα γύρω στα 300 € στο ΤΕΒΕ για να έχω τι;
Αυτή τη στιγμή δουλεύω για 3 άτομα.
1. για έναν δημόσιο υπάλληλο
2. για έναν συνταξιούχο(το κράτος <<έφαγε>> τα λεφτά που είχε πληρώσει )
3. και ότι περισσέψει για μένα και την οικογένεια μου
Εσείς τα παιδιά σας δεν θα θέλατε να τα στείλετε σε ιδιωτικό σχολείο;;;;;;;;;;
Τότε γιατί να μην τα στείλουμε και σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο;;;;;;;
Εγώ στην δουλειά μου έχω 7 άτομα προσωπικό.
Ας έχουν ότι χαρτί θέλουν για το νομό, αλλά σε μένα μετράνε οι γνώσεις.
Άρα ας έχουν και δημόσιο και ιδιωτικό. Εγώ θα πάρω αυτόν που αξίζει.
Μακάρι αύριο να μην υπήρχε τίποτα δημόσιο.


Φιλικά Αλέξανδρος

Vegeta
16-02-07, 22:30
• Γιατί σας πειράζει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο και δεν σας πειράζει το ιδιωτικό λύκειο;
• Γιατί δεν σας πειράζει το ιδιωτικό φροντιστήριο που όλοι ήμασταν για να περάσουμε σε κάποια σχολή και που τελικά μας έκαναν μάθημα οι ίδιοι καθηγητές όπως στο σχολείο;
• Γιατί δεν σας πειράζει η ιδιωτική ασφάλιση ;

και το ιδιωτικό λύκειο μας πειράζει και το ιδιωτικό φροντηστήριο μας πειράζει και η ιδιωτική ασφάλιση μας πειράζει και θα μας πειράξουν και τα ιδιωτικά πανεπιστημια. δεν συμαίνει επειδή οτι έχουμε ως τώρα 3 στραβά να τα κάνουμε 4 τέσσερα για να χουμε να λέμε.


Εγώ στην δουλειά μου έχω 7 άτομα προσωπικό.
Ας έχουν ότι χαρτί θέλουν για το νομό, αλλά σε μένα μετράνε οι γνώσεις.

σάφως και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η πιάτσα είναι που αποφασίζει. άλλωστε έχεις και συμφέρον από αυτό αφου οι του "ιδιωτικού πανεπιστημίου" μην έχοντας ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα δεν δικαιούνται μεγάλο μισθό (φθηνό-ευέλικτο εργατικό δυναμικό). ετσί και αλλιώς εσύ δεν έχεις άλλο συμφέρον από το να κάνουν καλά την δουλειά σου.


Μακάρι αύριο να μην υπήρχε τίποτα δημόσιο.

φίλε ελπίζω τουλάχιστον η ιδιωτική ασφάλιση που κάνεις να είναι καλή. και αν την χρειαστείς καμιά φορά ("χτύπα ξύλο") να είναι επαρκής για να μην χρειαστείς να πας σε δημόσιο νοσοκομείο, αφού τα θες όλα ιδιωτικά. δεν λέω οτι τα δημόσια είναι καλά αλλά πως να το κάνουμε κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν τα ιδιωτικά. γιατί καλά αν η παιδεία γίνει ιδιωτική, το θέμα είναι να μην γίνει αυτό και σε άλλους τομείς της ζωής μας. σε λίγο βλέπω να βγάζουν και ιδιωτικά λεωφορεία μόνο και μόνο για να έρχονται στην ώρα τους όταν τα περιμένεις στην στάση αντί να κοιτάξουν να κάνουν τίποτα με το κυκλοφοριακό και τα διπλοπαρκαρισμένα που καθυστερούν την διέλευση τους.

johny16
16-02-07, 22:31
απο τι φενεται φιλαρακο εισαι γερα ματσωμενος για να τα λες αυτα εχεις σκεφτει ομως οτι αλλοι γονεις δεν εχουν λεφτα για ολα αυτα που λες? εαν ειναι να ιδιοτικοποιηθει κατι θα πρεπει να υπαρχει και η καταληλλη υποδομη!

Vegeta
16-02-07, 22:47
εαν ειναι να ιδιοτικοποιηθει κατι θα πρεπει να υπαρχει και η καταληλλη υποδομη!

συμφωνώ με τον johny16. να γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν 2 πράγματα:
1) να αναβαθμιστούν τα δημόσια γιατί δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά (να γίνεται σύκριση αλλά κάτω από τους ίδιους όρους).
2) να γίνει αξιολόγηση των ιδιωτικών που πρόκειται να ανοίξουν για να μην μας πλασάρουν τον καθένα που γράφεται σε αυτά, μετά από 3 χρόνια, σαν πτυχιούχο ενώ δεν έχει πατήσει ποτέ στην σχολή του μόνο και μόνο επειδή πλήρωσε αυτά τα 3 χρόνια που "υποτίθεται" οτι σπούδαζε.

antonis_p
16-02-07, 23:06
να γινει αξιολογηση σε αυτα που προκειται να ανοιξουν,
αμα γινει αξιολογηση σε αυτα τα κρατικα που υπαρχουν,
ποσα θα μεινουν ανοικτα;

Τζαμπα οι μισθοι που δινουν, τζαμπα και ο χωρος που πιανουν!

athalex
16-02-07, 23:27
Αγαπητέ VEGETA μάλλον δεν έχεις επίγνωση της αγοράς για να λες τέτοια πράγματα.
Ποιος δεν έχει ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα;
Πάρα πολύ συνάδελφοι μου μηχανολόγοι που έχουν τελειώσει ειδικά στην Αγγλία δουλεύουν σε πάρα πολλές εταιρίες με πάρα πολύ καλούς μισθούς;
Αυτοί δεν έχουν ξεκάθαρα δικαιώματα.;;;;
Βέβαια έχω γνωρίσει και αρκετούς που δεν ξερόυν που πάνε τα 4 .Αυτοί από όπου και αν το έχουν πάρει το χαρτί δεν με πειράζει.
Όσο για τα φροντιστήρια , οι περισσότεροι από δω δεν θα είχαμε περάσει πουθενά αν δεν είχαμε πάει φροντιστήριο.
Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι θα με σύμφερε πιο πολύ να μην με φορολογούσε το κράτος και να μου έδινε την ευκαιρία να διαχειριστώ εγώ τα χρήματα που μου κρατάνε.
Αγαπητέ johny16 δεν είμαι ματσωμένος όπως νομίζεις αλλά δεν μου αρέσει να πληρώνω ένα σωρό χρήματα .

Vegeta
17-02-07, 01:17
να γινει αξιολογηση σε αυτα που προκειται να ανοιξουν,
αμα γινει αξιολογηση σε αυτα τα κρατικα που υπαρχουν,
ποσα θα μεινουν ανοικτα;

Τζαμπα οι μισθοι που δινουν, τζαμπα και ο χωρος που πιανουν!

να κλείσουν. ποιος είπε οτι θέλουμε τέτοια πανεπιστήμια;;;
από το να "κοροϊδεύουν" τους φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτά....
καλύτερα δεν είναι;;;

Vegeta
17-02-07, 01:47
φίλε athalex γιατί εγώ δεν έχω φίλους που σπουδάζουν στην αγγλία και μάλιστα μηχανολόγοι;;;
αλλά για να τους βάλουν στο πανεπιστήμιο τους υποχρεώνουν να κάνουν πρώτα 1 χρόνο σε κολέγιο και μετά τα 3 χρόνια του πανεπιστημίου. και μιλάμε για άτομα με Proficiency του Κέιμπριτζ και με ένα απολυτήριο λυκείου 18,5.
και βέβαια όλοι αυτοί όταν θα γυρίσουν ελλάδα θα τους "παρακαλάνε" οι εταιρίες να τους πάρουν.
αφού κίολας από τον πρώτο χρόνο δουλεύουν πάνω στους κινητήρες της ford και πειραμετίζονται πάνω σε αυτους. αυτοί δουλεύουν πάνω σε ότι πιο καινούργιο βγάζει μέχρι στιγμής η βιομηχανία και σε μας το πρόγραμμα σπουδών μας έχει να αλλάξει από τότε που ιδρύθηκε το τμήμα.έχω φίλους που σπουδάζουν στην αγγλία μηχανολόγοι και έχω πάει μάλιστα και έχω δει και τα πανεπιστήμιά τους και έχω ντραπεί για τα δικά μας. τι να σου πρωτοπω;;;
αλλά εγώ σου μίλησα για κάτι σημερινά ιεκ της πλάκας οχι για ξένα πανεπιστήμια.

για τα φροντιστηρια όλοι το ξέρουμε οτι πάνε τα παιδιά. αυτό που λες οτι :" θα με σύμφερε πιο πολύ να μην με φορολογούσε το κράτος και να μου έδινε την ευκαιρία να διαχειριστώ εγώ τα χρήματα που μου κρατάνε." είναι 1000% άτοπο γιατί αν το κράτος δεν φορολογούσε τότε δεν θα είχαμε κράτος. πως θα γινόντουσαν οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα νοσοκομεία, θα γινόταν εμπόριο και η συναλλαγή με άλλες χώρες και τόσα άλλα. σε ποια χώρα του κόσμου γίνεται αυτό που λες;;;

babisko
17-02-07, 10:41
Σε κάποια υπηρεσία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που γνωρίζω πολύ καλά, πριν κάποιο καιρό έγιναν κάποιες προσλήψεις για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με κύριο κριτήριο τον βαθμό τίτλου σπουδών. Ο διαγωνισμός προέβλεπε κάποιους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών, μεταξύ των οποίων και απολυτήριο γενικού λυκείου. Ο ένας επιτυχών ήταν κάποιος που είχε τελειώσει το γενικό λύκειο (μέτριος μαθητής αν κρίνω από τους βαθμούς του), έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις όπως όλοι, δεν πέτυχε ΠΟΥΘΕΝΑ, γράφτηκε σε μια ελληνική μέση ιδιωτική σχολή πήρε ένα πτυχίο και με αυτό το πτυχίο προσλήφθηκε στην υπηρεσία αυτή. Ξέρετε τι βαθμούς είχε στην σχολή αυτή; ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΚΟΣΙ, που σημαίνει οτι είχε σε όλα τα μαθήματα είκοσι. Η σχολή που τελείωσε είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος, αλλά για ευννόητους λόγους δεν μπορώ να την αναφέρω. Στο αντικείμενο της ειδικότητας του πτυχίου του όταν ήρθε στην δουλειά ήταν παντελώς άσχετος. Γιατί δεν έλαβε μέρος με το απολυτήριο του δημόσιου γενικού λυκείου; Το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο αυτό πήρε τη θέση ενός άλλου που ήταν αναμφισβήτητα ικανότερος επειδή ο μπαμπάς είχε λεφτά. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Συμφωνώ με τον athalex, ότι στις μικρές, ατομικές θα έλεγα επιχειρήσεις, όπως η δική του, το μόνο κριτήριο είναι αυτό που αναφέρει, επειδή ο ίδιος είναι ο εργοδότης και ο ίδιος κρίνει ποιός του κάνει για την δουλειά του και ποιός όχι. Ας σκεφτεί όμως οτι δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις σε αυτή την θέση. Σε μεγάλες επιχειρήσεις, άλλος προτείνει τις προσλήψεις και άλλος αποφασίζει για τις προσλήψεις και όχι πάντως με τα κριτήρια που αυτός ( ο athalex) ορίζει. Με λίγα λόγια οι προσλήψεις δεν γίνονται με το πραγματικό συμφέρον της εταιρίας πάντα, αλλά επειδή το ανθρώπινο μυαλό και η εργατικότητα δεν είναι ζάχαρη να την ζυγίζουμε, αναγκαστικά πρέπει να ορίσουμε κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Αυτά όμως εκμεταλλεύονται κάποιοι και ειδικά με ορισμένες σχολές και μάλιστα αναγνωρισμένες από το κράτος, τα πτυχία στέλνονται "ταχυδρομικώς" στα σπίτια των "εχόντων". Γιατί να μην γίνει και το ίδιο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμιαμε το αντίστοιχο βέβαια κόστος; Σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν σωστά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, αλλά ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιου τύπου "ταχυδρομικά" πανεπιστήμια. Μην συγκρίνουμε την εκπαίδευση, στην Αγγλία π.χ. στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκεί έχουν βρει τρόπο να ελαχιστοποιούν αν όχι να μηδενίζουν τέτοια φαινόμενα. Αλλά εδώ στην Ελλάδα, είμαστε σε ξεπούλημα γενικώς. Όλα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας.

antonis_p
17-02-07, 13:40
διαβαζοντας το post σου φιλε Μπαμπη
θα ρωτησω:
1. τι σε κανει να πιστευεις οτι στα δημοσια πανεπιστημια δεν πωλουνται πτυχια και βαθμοι;
(αν παρακοπουθεις κατα καιρους στον τυπο θα δεις οτι εκει ηδη πωλουνται)
Οτι δεν χανεται διδακτικη ωρα μηπως; Οτι το επιπεδο ειναι ανταξιο των καλων ΑΕΙ του εξωτερικου;

2. περι ικανοτητας αποφοιτων, οι γιατροι πχ που θα ορκιστουν στην επομενη αποφοιτηση
ποσες ωρες εχουν χασει κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης τους μονο και μονο λογω των καταληψεων;

3. γραφεις επι λεξη "επειδή το ανθρώπινο μυαλό και η εργατικότητα δεν είναι ζάχαρη να την ζυγίζουμε, αναγκαστικά πρέπει να ορίσουμε κάποια αντικειμενικά κριτήρια." Δηλαδη η Ικαρων που σε κοβει αν δεν εχεις το υψος που οριζει και αν στα ψυχοτεχνικα (συνεντευξη στο δημοσιο και ιδιωτικο τομεα) δεν σε κρινει καταλληλο, δεν χρησιμοποιει αντικειμενικα κριτηρια;

4. Για να μηνα υπαρχουν φαινομενα αγορας υπηρεσιων, στα οποια το ελληνικο κρατος πρωτοπορει, ανεξαρτητα αν εσυ
φανταζεσαι οτι το φαινομενο θα εισαχθει με την ιδιωτικη εκπαιδευση, μπορω να σου δωσω ορισμενα παραδειγματα οπως κτεο,
αδειες για οικοδομη οπου διαφοροι τα παιρνουν για να μην περνανε απο εκει την ωρα του εγκληματος, υγεια, απαλλαγες
απο τον στρατο και πολλα ακομα! Πραγματικα δεν αντιλαμβανομαι καποιον που ζει στην ελλαδα και δεν ακουει τα νεα
της πατριδας απο το 5ο προγραμμα, ο οποιος εχει πληρη εμπιστοσυνη στο κρατος και δεν δειχνει την αντιστοιχη
στον ιδιωτη.

5. Στον αιωνα που ζουμε και την ευρωπαϊκη ηπειρο, οι ιδιωτες παραγουν αγαθα και προσφερουν υπηρεσιες. Το κρατος
ελεγχει και τιμωρει αν χρειαστει. Εδω ειμαστε ακομα στην σκια της σοβιετικης λογικης που το κρατος ειναι εργοδοτης
και κανει την ζωη του ιδιωτη δυσκολη μην επιτρεποντας του να δημιουργησει. Αντι να ζητατε να μην υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ
να απαιτειτε απο το κρατος να τα ελεγχει σωστα. Δεν θα αναβαθμιστουν τα ελληνικα ΑΕΙ με το να μην υπαρχουν αλλα για
να συγκριθουν, δεν εχει νοημα να εισαι πρωτος χωρις να υπαρχει δευτερος!

dal_kos
17-02-07, 14:04
Συμφωνω απολυτως με την αποψη του Αντωνη:

Αντι να ζητατε να μην υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ
να απαιτειτε απο το κρατος να τα ελεγχει σωστα. Δεν θα αναβαθμιστουν τα ελληνικα ΑΕΙ με το να μην υπαρχουν αλλα για
να συγκριθουν, δεν εχει νοημα να εισαι πρωτος χωρις να υπαρχει δευτερος!

dal_kos
17-02-07, 14:06
Και κατι αλλο οσο αφορα την εξαγορα πτυχιων...
Η εξαγορα των υπηρεσιων ενος δημοσιου λειτουργου, δεν ειναι αποτελεσμα οικονομικης δυσχερειας του, αλλα πνευματικης του ενδοιας
Με αλλα λογια.. πρεπει να προσεχουμε σε ποιους αναθετουμε τις εδρες των υψηλοβαθμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας.

Vegeta
17-02-07, 19:56
1)φιλε αντωνη δεν χερω πριν απο ποσο καιρο τελειωσες το πανεπιστημιο αλλα δεν τα λες και πολυ καλα.στα δημοσια πανεπιστημια κατα 99,9% δεν πωλουνται τα πτυχια και οι βαθμοι. μπορει καποιος καθηγητης να βαλει καλυτερο βαθμο σε καποιον σπουδαστη επειδη ειναι γνωστος του ή επειδη ειναι γνωστος καποιου αλλου συναδελφου. αλλα αυτο συμβαινει 1 στις 200. εξαλου το 80% των διδασκοντων στα πανεπιστημια ειναι ωρομισθιοι με συμβασεις εργασιας 1-2 χρονια, πραγμα που συμαινει οτι αυτος ο καθηγητης δεν προλαβαινει να μπει στα κυκλωματα της σχολης γιατι δεν χερει ποιον μπορει να εμπιστευτεί και απο ποιον μπορει "να την παθει" και μεχρι να καταλαβει απο ποιον μπορει "να τα παρει" εχει φυγει ηδη. το μονο φαινομενο που εχω ακουσει (και μονο εχω ακουσει) ειναι π.χ. αν καποιος μονιμος καθηγητης θελει να προωθηθει πολυ ψηλα στην ιεραρχια χρειαζεται και εναν καλο λογο απο τον συλογο τον σπουδαστων στους προυσταμενους του ωστε να παρει την θεση που θελει, εκει αυτος ο καθηγητης μπορει να αναγκασει τα παιδια να τον προτεινουν γιατι αλλιως θα τους κοψει στο μαθημα του. αλλα και παλι δεν γινεται παντα γιατι παντα υπαρχει ενας δευτερος υποψηφιος (αλλος μονιμος καθηγητης) για αυτη την θεση και φοβαται ο πρωτος να μην τον καρφωσουν οι φοιτητες στον δευτερο και εκεινος το κανει θεμα. δηλαδη για να γινει ολο αυτο πρεπει να υπαρχει ενα πανεπιστημιο με καθηγητες μιας πολυ καλης κλικας και να εχουν ηδη μοιρασει τις προαγωγες και τα αξιωματα. πραγμα που δεν γινετε γιατι συνηθως τσακωνονται για το ποιος θα γινει προυσταμενος του τμηματος ή απο επικουρος καθαρος καθηγητης ή πρυτανης και τα λοιπα.

οσο για αυτο που λες "αν παρακοπουθεις κατα καιρους στον τυπο θα δεις οτι εκει ηδη πωλουνται" μαλλον θα εχεις υπ' οψη σου κατι τελευταιες καταγγελιες για πανεπιστημια κρατων του πρωην ανατολικου μπλοκ που οι σπουδαστες επαιρναν πτυχιο χωρις να εμφανηστουν καθολου στις σχολες τους. κατι τετοια πανεπιστημια (αμφιβόλου ποιοτητας) δεν θελουν οι σπουδαστες να ανοιξουν παραρτηματα εδω στην ελλαδα και να μας πλασαρουν αριστουχους.
κανεις δεν ειπε να μην ερθει το κέιμπριτζ ή το χαρβαρτ.
εκει ειναι η αξιολογηση που λεγαμε.

Vegeta
17-02-07, 20:06
2) οι γιατροι δεν θα ορκιστουν στην επομενη αποφοιτηση τους γιατι εχουν χασει την εξεταστικη τους αρα δεν εχουν δωσει καποια μαθηματα. που συμαινει οτι το εξαμηνο θα επαναληφθεί απο την αρχη του χρονου. ακομα και σε καποιες σχολες που εχαναν μαθηματα στην αρχη λογο των καταληψεων και στο τελος εδωσαν εξεταστικη (που ειναι λιγες αυτες οι σχολες) εκαναν πριν την εξεταστικη τους τις απαιτούμενες αναπληρώσεις διδακτικων ωρών.

Vegeta
17-02-07, 20:37
3) άλλο η ικαρων, η ικαρων ειναι στρατιωτικη σχολή. παντως εγω οταν εδινα πανελληνιες επειδη ημουν υποψηφιος και για στρατιωτικες σχολες εβλεπα οτι δεν μπορουσες να φανταστεις. στα αθληματα ήθελε να πηδηξουν οι υποψηφιοι ενα μετρο σε υψος και ειχαν 3 προσπαθειες να το καταφερουν αλλιως κοβονταν. εγω ειδα με τα ματια μου ενα κοριτσι που ηταν μπροστα μου να το περναει στην 17η προσπαθεια της και την περνανε ενω επρεπε να ειχε κοπει. οταν μας ειχαν παει στο νοσοκομειο για τα ιατρικα ηταν ενα αγορι μπροστα μου στον καταλογο που ο πατερας του ηταν στρατιωτικος γιατρος και μας το ελεγε. μολις μας βγαλαν τις ακτινογραφιες αυτος εφυγε χωρις να περασει απο κανεναν αλλο γιατρο ενω εμας μας ειχαν εκει αλλες 5 ωρες, μας πηραν αιμα και μας εξετασαν αλλες 8 ειδικοτητες γιατρων, αλλά εκεινο το αγορι περασε απο τις ιατρικες εξετασεις χωρις να τον εξετασουν καθολου οι γιαρτοι.ο αλλος οταν μας εβαλε ο οφθαλμιατρος να διαβασουμε τα νουμερα στο τοιχο τα διαβαζε με τα γυαλια του ενώ αλλά παιδια που τα εβλεπαν να ερχονται με γυαλια ουτε τα εξεταζαν αν βλεπουν ή οχι και τα εκοβαν.στα ψυχολογικα τεστ που μπαιναμε μεσα και μας ρωτουσαν μεσα σε 2 λεπτα απο που ημασταν και ποιος ειναι ο πατερας μας (μπας και εχουμε κανενα "δοντι")και τελος ηταν σοβαρη εξεταση;
ενα παιδι που ήταν στην σχολη μου ηθελε να μπει στην αστυνομια οταν πρωτοεδωσε εξετασεις τον μετρησαν και ηταν 1,67 (στο ύψος), γιατι τοσο ηταν, (ενω το οριο για να μπεις ηταν 1,70) την επομενη χρονια που ξαναεδωσε εξετασεις με το συστημα του 10% τον μετρησαν 1,76 και περασε!!! για κοιτα πως ψηλωσε 9 ποντους μεσα σε 10 μηνες!!! (μεχρι και οι μεζουρες που χρεισημοποιουν "κανουν οτι θελουν")
για αυτο μην ακουω οτι υπαρχει αξιοκρατια και δεν μπορω να κρατιεμαι απο τα γελια!!!

Vegeta
17-02-07, 21:10
5) (στο 4 δεν ειχες ερωτηση) πρωτον, δεν συμαινει ότι κανουν τα αλλα κρατη αντε να το κανουμε και εμεις δεν ειμαστε αλλωστε στο ιδιο επιπεδο, δεν εχουμε την ιδια κουλτουρα και τον ιδιο πολιτισμο. δευτερον, δεν ημασταν ποτε "σοβιετικης λογικης κρατος" γιατι παντα υπακουαμε στους κανονες της δυσης (ειτε λεγεται ευρωπαϊκή ενωση, ειτε λεγεται νατο, ειτε λεγεται αμερική). τριτον, στις ευρωπαικες χωρες το κρατος εκτος απο το να ελεγχει και να τιμωρει προσφερει κιολας (για κοιτα τα χριστουγεννα που μολις περασαν π.χ. στο λονδινο ή στο παρισι και πες μου ποιος ιδιωτης το εστεισε ολο αυτο;;; κανενας, το κρατος μονο του. και εδω στην ελλαδα μεχρι την παραμονη στον πειραια δεν ειχε στοληστει ουτε καν δεντρο στην πλατεια.)τα ευρωπαϊκα κρατη ομως εχουν οργανωση και τα βοηθουν και οι ιδιοι οι πολιτες τους αφου εχουν μια τελειως διαφορετικη αντιληψη για την λεξη κρατος (π.χ. δεν προσπαθουν να φοροδιαφευγουν αφου εχουν κατανοήσει οτι το κρατος αυτά τα λεφτα θα τα χρεισημοποιησει σε αλλους τομεις για κάλο. εδω γινεται μπαχαλο, οι πολιτες φοροδιαφευγουν απο το κρατος και το κρατος με την σειρα του κατασπαταλα αυτα τα χρηματα ή μπαινουν στις τσεπες των βουλευτων).

τέλος,για άλλη μια φορα, δεν ειπαμε να μην υπαρχουν ιδιωτικα αει, ειπαμε οπως λες να τα ελενχει το κρατος σωστα (αξιολογηση). αλλα μεχρι να βαλουν αυτα τα κριτηρια της αξιολογησης να μην τα ανοιξουν. μακαρι τα δημοσια να αναβαθμιστουν με αυτή την "κοντρα" με τα ιδιωτικα αλλα επειδη ηδη ο κοσμος εχει χασει ηδη την εμπιστοσυνη του για το επιπεδο των δημοσιων μολις ανοιξουν τα ιδιωτικα προβλεπω τα δημοσια μετα βιας να συπληρωνουν τμηματα και ετσι αφου δεν θα εχουν εισαχθεους θα υποβαθμιστουν και μετα θα κλεισουν.
ας υπαρχει και ο δευτερος που λες για να εχει νοημα το οτι εισαι πρωτος αλλα να ξεκινουν και οι δυο να "τρεχουν" από το ιδιο σημειο (με τα ιδια κριτηρια). οχι να βαζεις τον ενα να τρεχει με αθλητικα και τον αλλο ξυπολητο.
δωστε μας επιτελους παπουτσια και μετα αφηστε μας να τρεξουμε. (και ας κερδισει ο καλυτερος)

antonis_p
17-02-07, 23:33
απο γνωστο πανεπιστημιο:
http://anekdota.dyndns.org/jotd28/att-0912/02-copy_at_uni.jpg
δεν εχω χρονο τωρα, σε ευχαριστω για την απαντηση,
θα τα πουμε αργοτερα.

Vegeta
17-02-07, 23:45
δεν μας λες μονο αν αυτο το πανεπιστημιο του δειχνεις ειναι ιδιωτικο ή δημοσιο (παντως απο την φωτογραφια δεν φαινεται).
η αντιγραφη και τα σκονακια παντα υπηρχαν, παντα θα υπαρχουν, σε ολες τις χωρες του κοσμου, σε ολες τις σχολες (ιδιωτικες και δημοσιες), και σε ολες τις βαθμιδες (απο δημοτικο εως πανεπιστημιο). αυτο δεν συμαινει τιποτα. τι σχεση εχει αυτο;

antonis_p
18-02-07, 04:43
http://www.theschooligans.gr/articlesnew.php?aid=7

ακομα, πριν την ψηφιση του νεου νομου,
δεν υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ,
σημαινει οτι ενα πτυχιο μπορει να αποκτηθει
και χωρις τον χρηματισμο, υπαρχουν και αλλοι τροποι.

Ανεφερες οτι μπορει να βαλει καλυτερο βαθμο σε ενα σπουδαστη
καποιος καθηγητης σε ποσοστο 1/200 (0,5%),
προφανως οχι γιατι ειναι καταγεγραμμενο
αλλα για να μου δειξεις μεσα απο την υπερβολη
την σπανιοτητα του φαινομενου.
Απο την φωτογραφια ομως βλεπεις οτι μεσω της αδιαφοριας
και της απαξιωσης της δουλειας του επιτηρητη
εχουμε το ιδιο αποτελεσμα που εσυ φοβασαι
οτι πιθανον να υπαρξει απο αλλη αιτια.

Τα επι πληρωμη πτυχια που υπαρχουν απο ιδιωτικα ΤΕΕ
ειναι γεγονος, μικροτερο βαρος ευθυνης (για μενα) εχουν οι ιδιοκτητες
και το μεγαλυτερο οι ανεπαρκεις φορεις που δεν παιρνουν πισω αδειες
ή δεν ενεργοποιουν εισαγγελεις.
Ακουω κατι ελαφροτητες για γονεις με λεφτα και αλλα τετοια,
και αποσυντονιζομαι (τουλαχιστον)!
Ολοι οι γονεις εχουν για φροντιστηρια,
ολοι εχουν για να στηριζουν τον γιο να κανει "διακοπες" κατα την θητεια
και ολοι εχουν για να τον σπουδαζουν σε μια αλλη πολη της Ελλαδας.
Προκειμενου να περασει ο γιος μου για 4 τουλαχιστον χρονια
σε μια αλλη πολη και σε μια σχολη που δεν ειναι πρωτης προτεραιοτητας του
ειναι προτιμοτερο τα λεφτα που θα εδινα για νοικι, σιτιση και οδοιπορικα
να τα δινω για διδακτρα σε μια σχολη και να μενει στο σπιτι μου.
αρα δεν ειναι ουτε θεμα οικονομικο.

antonis_p
18-02-07, 04:57
οι εισαγωγικες των στρατιωτικων σχολων ειναι αλλο απο την φοιτηση σε αυτες
και τις διαδικασιες εξετασης μεσα σε αυτες.
Στις αθλητικες εξετασεις που αναφερθηκες γινεται (ισως ακομα) ο μεγαλος χαμος
αλλα μην παει το μυαλο σου οτι καποιος γινεται πιλοτος με αυτη την ευκολια.
Πολλοι μπαινουν αλλα λιγοι βγαινουν,
στον δρομο αρκετοι γινονται διοικητικοι, μετερεολογοι και αλλα.
Δεν ισχυει σε τοσο μεγαλο βαθμο για τους υπολοιπους
αλλα δεν ειναι οπως τα παρουσιαζεις.
Το μονο αρνητικο ειναι οτι πλεον ειναι υποχρεωμενοι να παιρνουν
τον καθενα που εβαλε την στρατιωτικη σχολη σαν 2η επιλογη
και δεν ηθελε ποτε να περασει πραγματικα
ενω ολες οι ξενες στρατιωτικες ακαδημιες εχουν δικες τους εξετασεις.
Ετσι ο εκαστοτε επαρχιωτης που ισως να μην εχει δει την θαλασσα μεχρι την εισαγωγη του
βρισκεται να κανει βαρδια στην γεφυρα πλοιου!

babisko
18-02-07, 09:47
Τις περισσότερες απαντήσεις τις έδωσε ο Vegeta, οπότε...

Την φωτογραφία και το link δεν τα σχολιάζω, όχι γιατί δεν γίνονται αυτά, αλλά γιατί είναι θέματα για χαλαρή κουβεντούλα και χιούμορ.
Τα επι πληρωμη πτυχια που υπαρχουν απο ιδιωτικα ΤΕΕ ειναι γεγονος, μικροτερο βαρος ευθυνης (για μενα) εχουν οι ιδιοκτητες και το μεγαλυτερο οι ανεπαρκεις φορεις που δεν παιρνουν πισω αδειες ή δεν ενεργοποιουν εισαγγελεις.Συμφωνώ απόλυτα.
Ακουω κατι ελαφροτητες για γονεις με λεφτα και αλλα τετοια, και αποσυντονιζομαι (τουλαχιστον)! Ολοι οι γονεις εχουν για φροντιστηρια, ολοι εχουν για να στηριζουν τον γιο να κανει "διακοπες" κατα την θητεια και ολοι εχουν για να τον σπουδαζουν σε μια αλλη πολη της Ελλαδας.Να μην είσαι τόσο σίγουρος, ότι όλοι έχουν αυτήν την οικονομική δυνατότητα. Θα δεχόμουν αν έγγραφες και θα συμφωνούσα μάλιστα εν μέρει μαζί σου, οτι "όλοι οι γονείς προσπαθούν να δώσουν τα πάντα για να στείλουν στο φροντιστήριο τα παιδιά τους και να σπουδάσει σε μια άλλη πόλη της Ελλάδας". Αλλά αν νομίζεις ότι όλοι οι Έλληνες έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αν νομίζεις ότι όλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα την δική σου (από ότι φαίνεται από τα λεγόμενά σου και την άποψή σου στο θέμα δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα και καλά κάνεις και ειλικρινά χαίρομαι για αυτό), τότε λυπάμαι αλλά δεν έχεις δίκαιο. Με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχουν εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας. Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν τα παιδιά τους;
Προκειμενου να περασει ο γιος μου για 4 τουλαχιστον χρονια σε μια αλλη πολη και σε μια σχολη που δεν ειναι πρωτης προτεραιοτητας του
ειναι προτιμοτερο τα λεφτα που θα εδινα για νοικι, σιτιση και οδοιπορικα να τα δινω για διδακτρα σε μια σχολη και να μενει στο σπιτι μου.
αρα δεν ειναι ουτε θεμα οικονομικο.Μήπως έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες ζούνε στην Αθήνα, ή έστω στην Θεσσαλονίκη ή κάποια μεγάλη πόλη στην οποία υπάρχει πανεπιστήμιο;
Ετσι ο εκαστοτε επαρχιωτης που ισως να μην εχει δει την θαλασσα μεχρι την εισαγωγη του βρισκεται να κανει βαρδια στην γεφυρα πλοιου!
Εδώ, αν κατάλαβα καλά, όσοι ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως π.χ. η Αθήνα, γνωρίζουν πολύ καλά την θάλασσα, (άσχετα αν έχουν δει την θάλασσα μόνο σε φωτογραφίες) ενώ κάποιος που ζει σε κάποιο νησί, ή στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, παραθαλάσσια ή έστω και ορεινή, δεν κάνει για ναυτικός!!!!
Το λάθος σε αυτή την περίπτωση είναι (γνώμη μου πάντα) ότι κακώς δήλωσε αυτήν την σχολή, όπως επίσης και στο παράδειγμα για τον γιό σου που αναφέρεις σε σχολή όχι πρώτης προτεραιότητας. Κάποιος που θέλει σώνει και καλά να περάσει σε κάποια συγκεκριμένη σχολή ή συγκεκριμένη πόλη, δηλώνει μόνον αυτήν την σχολή ή τις σχολές αυτής της πόλης.

Υ.Γ. Όλη αυτή η συζήτηση είναι για ανταλλαγή απόψεων και φυσικό είναι να έχουμε μεταξύ μας κάποιες διαφωνίες και να υπάρχει διάλογος. Σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να θίξω κανέναν και σίγουρα δεν έχω τίποτε με εσένα ή οποιονδήποτε άλλον και μάλιστα με όσους μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως ίσως να νομίσει κάποιος από τα λεγόμενά μου παραπάνω. "Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου, αλλά δεν θα πάψω να υποστηρίζω το δικαίωμά σου να λες την άποψή σου".

Πάντα φιλικά
Μπάμπης

antonis_p
18-02-07, 13:56
αγαπητε φιλε,
ισως στην λεπτομερεια να εχεις δικιο,
δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση
αλλα το παλευουν.
Εχω υποψην (αν και δεν θεωρω οτι καλυτερο
να μεταφερουμε ολοι τις εμπειριες μας εδω μεσα)
ανθρωπο περιπου συνομηλικο
ο οποιος εφοσον δεν ειχε επιλογη στην ελλαδα,
αποφασισαν οι γονεις του να τον σπουδασουν στην Ιταλια,
γιατρο μαλιστα.
Εφοσον ειδε οτι δεν ειχε μελλον σαν γιατρος
αποφασισε στην πορεια να γινει φαρμακοποιος.
Εγω ειμαι ηδη 36 (αρα αυτος περιπου 34)
και ακομα σπουδαζει φαρμακοποιος.
Οι γονεις του εφοσον δεν ειχαν την δυνατοτητα
αποφασισαν προκειμενου για να μειωσουν τα εξοδα
να πανε να μεινουν μαζι στην Ιταλια.
Θελω να πω οτι αν υπαρχει ενας στοχος
ολα παλευονται.
Εκει που πληρωνει καποιος νοικι στον Πειραια,
θα συνεχισει να πληρωνει ενα νοικι στην Νοτια Ιταλια,
ακομα φθηνοτερα στην Ρουμανια.

Οταν ενας γονιος τα δινει ολα για ολα στα φροντιστηρια
περιπου το ιδιο θα ειναι και μετα στην οποια ιδιωτικη σχολη.


Για το πρωτο
σου απαντησα με pm,
οταν βρεθηκα καποτε σε ενα ορεινο χωριο της Ευρυτανιας
καποια γιαγια με ρωτησε "μα καλα δεν φοβασαι που δουλευεις σε καραβι";
μου φανηκε τοσο αφελης η ερωτηση της
αλλα με τον καιρο καταλαβα, υπαρχουν ανθρωποι που (δικαιουνται να) το αντιλαμβανονται ετσι!
Οπως μου ειπε καποιος
"ο καθενας στη δουλεια του και ο βλαχος στα τυρια του"!

Vegeta
18-02-07, 14:49
1) (για την φωτογραφια) το ξερω οτι δεν υπαρχει ακομα ιδιωτικο αει στην ελλαδα αλλα σου λεω μηπως ειναι καποιο ιδιωτικο αει του εξωτερικου ή σημερινο ελληνικο ιεκ.
2) νομιζω οτι τα επιχειρηματα σου παρουσιαζουν αρκετες τρυπες. απο τον χρηματισμο των καθηγητων τωρα μας λες για τους επιτηρητες (αλλα δεν πειραζει). αν νομιζεις οτι το παιδι σου που λες οτι δεν θα δυστασεις να το στειλεις σε ιδιωτικο, οτι θα εχει πιο σοβαρους επιτηρητες και δεν θα αντιγραφει εισαι γελασμενος. μην σου πω κιολας οτι οι ιδιοι οι επιτηρητες θα λυνουν τα θεματα που γραφουν τα παιδια και μετα θα τους τα δινουν λυμενα να τα αντιγραψουν μεταξυ τους.
3) δεν εχουν ολοι οι γονεις χρηματα για να κανουν διακοπες τα παιδια τους κατα την διαρκεια της φοιτησης τους σε μια σχολη. αν ισχυε αυτο που λες τοτε γιατι αναγκαζονται ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των φοιτητων (πανω 60%) να εργαζονται παραλληλα με τις σπουδες τους; μηπως γιατι "ο μπαμπακας τους" δεν μπορει να στειλει τα χρηματα που χρειαζονται για να σπουδασουν και τους πληρωνει ισα-ισα και μετα βιας μονο το νοικι; αλλωστε γιατι οι σχολες να δινουν εστιες στους φοιτητες (προσφαιρουν ελαχιστες ετσιες σε σχεση με τον αριθμο των σπουδαστουν που ερχονται απο αλλη πολη, δεν μενει στις εστιες ουτε 1 στους 10 απο τους φοιτητες που ειναι εκτος της πολης της σχολης) αφου συμφωνα να με τα λεγομενα σου οι φοιτητες θα μπορουσαν να ειχαν νοικιασει με σουιτα στο hilton αφου λες οτι "ολοι εχουν για να στηριζουν τον γιο να κανει "διακοπες" κατα την θητεια και ολοι εχουν για να τον σπουδαζουν σε μια αλλη πολη της Ελλαδας."
4) σε προηγουμενο μηνυμα σου γραφεις επι λεξη: "Δηλαδη η Ικαρων που σε κοβει αν δεν εχεις το υψος που οριζει και αν στα ψυχοτεχνικα (συνεντευξη στο δημοσιο και ιδιωτικο τομεα) δεν σε κρινει καταλληλο, δεν χρησιμοποιει αντικειμενικα κριτηρια;" αναφερεσαι στον τροπο εισαγωγης σε στατιωτικες σχολες και εγω σου απαντησα για τον τροπο εισαγωγης. εχω την τυχη να γνωριζω εν ενεργεια πιλοτο της πολεμικης αεροποριας καθως και πολλοι καθηγητες που ειχα παλιοτερα στην σχολη μου διδασκαν παραλληλα και στην αεροπορια στους ικαρους. εχω να πω τα εξης: α) τους ιδιους καθηγητες ειχα και εγω που σπουδαζα στο δημοσιο πανεπιστημιο, τους ιδιους καθηγητες ειχαν και εν δυναμει ικαροι μεσα στην σχολη τους. (δηλαδη αυτοι οι καθηγητες μεταλλασσονταν οταν εμπαιναν στην σχολη ικαρων; ηταν κατι σαν τους x-men; οι καθηγητες που εχετε βγαλει αχρηστους πιο πανω επειδη διδασκαν σε δημοσια πανεπιστημια τωρα γιναν καλυτεροι επειδη διδασκουν παραλληλα στην ικαρων; ) β) μεσα στην σχολη ικαρων κανουν δουλεια, αλλα οι καθηγητες δεν κοβουν τα παιδια γιατι εκει ισχυει το οτι αν κοπεις 3 φορες στο ιδιο μαθημα το χανεις και χανεις και την σχολη, με αποτελεσμα οι καθηγητες να λυπουνται τα παιδια που εκαναν τοσο κοπο για να μπουν στην σχολη και να τους περνανε χαριστικα στην 3η εξεταση.
5) για να γινει καποιος πιλοτος στην πολιτικη αεροπορια (π.χ. ολυμπιακη) δουλεια με καλα λεφτα, επειδη δεν υπαρχει αλλη σχολη για πιλοτους εκτος της ικαρων οι περισσοτεροι ικαροι αφου βγουν απο την σχολη παρετουνται απο τα στρατιωτικα τους καθηκοντα και τραβανε στην πολιτικη αεροπορια. στην πολεμικη αεροπορια μενουν οσοι εχουν τα κοτσια και συνηθως καποιο δοντι απο ανωτερους τους για να εξελειχτουν στην στρατιωτικη ιεραρχια, οι υπολοιποι "την κοπανανε". για αυτο τον λογο η ικαρων οπως και ολες οι στρατιωτικες σχολες εχουν ορισει σαν προυποθεση τους επιτυχοντες που παιρνουν απο τις πανελληνιες να καθοντε υποχρεωτικα και να υπηρετουν 6 χρονια στο σωμα το οποιο μπηκαν πρωτου φυγουν. το κανουν μπας και προλαβουν αυτη την φυγή, αλλά οι επιτυχοντες σε αυτές τις σχολές συνηθως κάνουν την φοιτηση τους, κάθονται μετα και τα υπολοιπα 6 χρονια που ειναι υποχρεωμενοι απο τον νομο αφου επελεξαν να μπουν σε αυτες τις σχολες και μετα φευγουν και πανε στην πολιτικη αεροπορια (οι ικαροι) και οι υπολοιποι σε αλλους κλαδους του ιδιωτικού τομεα.
6) σε πληροφορω οτι οταν εδινα τα αθληματα για τις στρατιωτικες σχολες σαν βασικη προυποθεση για να μπεις σε καποια σχολη του ναυτικου (αξιωματικος ή υπαξιωματικός) σε έβαζαν σε μια πισινα και σου ελεγαν να κολυμπησεις μεχρι την απέναντι πλευρα της πισινας (50 μετρά κολυμπι χωρίς χρονομετρο, χωρις τιποτα, απλα να δουν αν ξερεις να κολυμπας). σε πληροφορω οτι στην ομαδα μου ηταν 2 παιδια και μαλιστα απο νησια και τα 2 (το ενα απο μυτιληνη και το αλλο απο ναξο) που δεν ηξεραν να κολυμπησουν αυτα τα 50 μετρα, δηλαδη δεν ηξεραν κολυμπι. κανονικα επρεπε να τους κοψουν, τωρα αν τους περασαν στα χαρτια δεν ξερω.

antonis_p
18-02-07, 17:21
1) ειναι φωτο που κυκλοφορει στο web σε ελληνικα sites. ετσι οπως την βλεπεις, δεν εχω κανει εγω editing

2) το πτυχιο με τον ενα ή τον αλλο τροπο μπορει να ειναι μαϊμου, δεν ειναι τα πραγματα ροδινα και θα χαλασουν με τα ιδωτικα. Αυτο θελω να πω.

3) προφανως δεν μπορουν να ξοδεψουν οι γονεις ολα οσα χρειαζεται ο κανακαρης, ειπα ομως οτι παλευεται το πραγμα, αν δεν ειχε καθολου δεν θα ξεκινουσε καν το τεκνο, δεν μπορει να δουλεψει και για το νοικι, και το φαγητο, το ντυσιμο και να σπουδαζει ταυτοχρονα. Προφανως δεν διαφωνουμε.

4) οι ανθρωποι ειναι οι ιδιοι αλλα μεσα στην στρατιωτικη σχολη το κλιμα ειναι αλλο και δεν λειτουργουν σαν σε δημοσιο σχολειο, ουτε απεργουν ουτε χανεται ωρα και φυσικα ελεγχονται (και ειναι ωρομισθιοι).

5) με pm

6) δεν γνωριζεις το αποτελεσμα αρα ουτε και εγω το γνωριζω. Προφανως καταλαβαινεις ομως το σκεπτικο, δεν ειναι δυνατον
να τον εκπαιδευσει και οταν ερθει η ωρα να υπηρετησει σε πολεμικο πλοιο να αρνηθει να επιβιβαστει γιατι θα φοβαται την θαλασσα!

papkir
18-02-07, 22:38
Παιδιά το θέμα ειναι πολύ μεγάλο και έχει κι άλλες
παραμέτρους .
Εκτός απο την την πολιτική και επαγγελματικη του προσέγγιση
θα πρέπει να το δούμε και κοινωνικά , στα πλαίσια της ελληνικής
πραγματικότητας.
Κατα αρχήν συμφωνώ με τις περισσότερες αποψεις που γραφτηκαν
ειτε θετικές ειτε αρνητικές και θα ήθελα να παραθέσω καποιες δικές μου αποψεις

1ο. Ειναι γνωστο οτι οπου δεν υπαρχει κατι σωστό , αληθινό , δίκαιο υπαρχει το παρα...
δηλαδή: οπου δεν υπάρχει κράτος υπάρχει και διοικει το ΠαραΚρατος
οπου δεν υπάρχει παιδεια υπάρχει ΠαραΠαιδεια
οπου δεν υπάρχει θρησκεια υπάρχει ΠαραΘρησκεια
οπου δεν υπάρχει λογος ( λογικη ) υπάρχει το Παραλογο
οπου δεν υπάρχει ακμή υπάρχει Παρακμή
(αν ψάξετε θα βρήτε και αλλα παρα... που περιγράφουν το ελληνικό γιγνεσθαι)
μ' αλλα λόγια η Ελλάδα του σήμερα , οπως όλοι βιώνουμε , ειναι μια ΠαραΕλλάδα Δυστυχώς!!!!

2ο . Η μεταπολεμική του 1940 γενιά είχε , και σαφώς δικαιολογημένα , μεγάλο πόθο και ονειρα για πράγματα
που είχε στερηθεί σ εκεινο το διάστημα , ενα απ αυτά και η Γνώση ελπιζοντας οτι η κατακτηση της θα της φέρει την
ευημερεια που της ελειπε.Σ αυτό το ονειρο επενδυσε οτι είχε και δεν είχε με κοπους και αγώνες , για να δεί τα παιδιά της
να ευημερούν , να μαθαίνουν να προοδευουν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλουν ΟΛΟΙ να σπουδάσουν , και να προσπαθούν να μπούν σε κάποιο Ανωτατο ή Ανώτερο
εκπαιδευτικό ιδρυμα της χώρας , απαξιωνοντας οτι δεν είναι βγαλμένο απο κάποιο Πανεπιστημιο.
Το συστημα όμως ( η πονηρή αλώπεκα ( αλεπού) ) , γνωρίζοντας οτι :
Η πραγματική γνώση ειναι Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α , που ως συστημα ομως δεν συμφερει να την παραχωρησει
για να φανεί Δημοκρατική και προοδευτική απο την αλλη μερια και οτι νοιάζεται για τα ονειρα και τις αναγκες του
ανθρώπου ( γιατί ετσι επιβιωνει ενα συστημα με την εκμεταλλευση των ποθων και των ονείρων των ανθρώπων )
αρχισε να τάζει δωρεαν παιδειες και να μπαζει στα πανεπιστημια οσο μπορουσε περισσότερους , αλλά να χειριζεται
σιωπηλά την γνωση αυτή απο δικούς της ανθρώπους.

3ο . Αυτο δημιουργησε κατα την αποψη μου τρεις κατηγοριες ανθρώπων:
Αυτούς που πραγματικά διψουσανε για γνώση , και ενα μεγαλο ποσοστο εμεινε διψασμένο
Αυτους που θελανε να βολευτουνε παιρνοντας ενα πτυχιο
Αυτους που υπηρετουνε το συστημα

Παιδιά αυτά προς το παρών για μια πρωτη προσεγγιση του θεματος, νομίζω οτι η λύση ειναι στην " πραγματική γνώση" , μια
γνώση η οποια δεν εξουσιαζεται απο κανένα , δεν αγοράζεται από κανένα δεν κατευθυνεται απο κανένα , γιατί απο τον
ορισμό της ειναι ελευθερη και αποκτιέται σε οσους πραγματικά την ψάχνουν και την ποθούν .
Οσο για το αν γινουν ιδιωτικά πανεπιστημια η όχι το συστημα με τα "τσαλιμακια" του θα κανει πάλι αυτό που συμφερει και
ευνοει το ιδιο.

antonis_p
19-02-07, 09:10
ωραία η προσέγγιση σου, πιο φιλοσοφική θα έλεγα!
το ερώτημα παραμένει όμως,
σου κάνει η σημερινή κατάσταση
(του μοναδικού κράτους που έχει στο σύνταγμα του την απαγόρευση
λειτουργίας μη κρατικής ανωτάτης παιδείας)
ή προτιμάς την ελευθέρια της επιλογής
και για να μην αρχίζουμε από την αρχή, κάτω από τον έλεγχο του κράτους;

Αλήθεια, μπορείς να μου απαντήσεις με την δική σου λογική (και προσέγγιση),
γιατί πρωτοτυπούμε; ακόμα και τα κράτη που μέχρι χτες είχαν κομουνισμό
έχουν και αυτά ιδιωτική παιδεία, εμείς γιατί τέτοια αγκύλωση;

εδώ μου έρχεται πάλι στο μυαλό
αυτό που ξεκίνησα και μου απάντησε ο φίλος vegeta
για την σοβιετική λογική μας,
είναι γεγονός ότι επίσημα δεν είμαστε ποτέ υπό την σοβιετική επιρροή
και αυτό μας έσωσε,
αλλά οι λογικές και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται
είναι κοντύτερα σε τέτοιες λογικές παρά σε αυτές του δυτικού κόσμου.
Τέτοιου επιπέδου κίνημα φοιτητικό δεν συναντάται πουθενά,
και άλλες χώρες έχουν αριστερίστικα φοιτητικά κινήματα
αλλά πουθενά δεν συναντά κανείς ανθρώπους να ζητάνε
1. να υπάρχει τέτοιο άσυλο και
2. να απαγορεύεται η ιδιωτική εκπαίδευση,
ακόμα μια παγκόσμια πρωτοβουλία!

(ΥΓ. Εν έτη 2007 και με τεχνολογίες απίστευτες έχει νόημα να γίνεται η κάθε σχολή μια γιάφκα
εν ονόματι της διακίνησης των ιδεών εφόσον οι ιδέες δεν μπορεί κανείς να τους απαγορέψει να διαδίδονται; )

antonis_p
19-02-07, 09:21
Εδώ, αν κατάλαβα καλά, όσοι ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως π.χ. η Αθήνα, γνωρίζουν πολύ καλά την θάλασσα, (άσχετα αν έχουν δει την θάλασσα μόνο σε φωτογραφίες) ενώ κάποιος που ζει σε κάποιο νησί, ή στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, παραθαλάσσια ή έστω και ορεινή, δεν κάνει για ναυτικός!!!! Μπάμπη σε ευχαριστώ για την απάντηση,
νομίζω όμως ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ανάλογα με τα ερεθίσματα που δεχθήκαμε από παιδιά
και την κουλτούρα μέσα στην οποία μεγαλώσαμε,
είμαστε ικανοί για ορισμένα πράγματα και λιγότερο ικανοί για άλλα.
Βέβαια δεν θα γίνουν καπετάνιοι όλοι όσοι μεγάλωσαν σε παράκτιες ή νησιώτικες περιοχές
αλλά έχουν περισσότερες ελπίδες από άλλους που έζησαν την ζωή τους σε ηπειρωτικές και ορεινές.

athalex
19-02-07, 12:00
Αγαπητέ Αντώνη η συζήτηση δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στην ιδιωτική παιδεία .
Η άποψη μου είναι ότι οι φασαρίες για την παιδεία είναι καθοδηγούμενες όπως επίσης γίνετε σε κάθε θέμα που θα κάνει κακό στην εικόνα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στην ιδιωτική τηλεφωνία γιατί δεν έγιναν φασαρίες την στιγμή που οι δημόσιες ήταν τότε για τα μπάζα. Τελικά αναβαθμίστηκαν και οι δημόσιες (ΟΤΕ).

Στην ιδιωτική τηλεόραση γιατί δεν έγιναν φασαρίες ;

Είχε γίνει χαμός για τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς την στιγμή που σε κάθε επαρχιακή πόλη τα λεωφορεία είναι ιδιωτικά.

Ο αγαπητός <<papkir>> έχει προσεγγίσει το θέμα πάρα πολύ καλά.
Όποιος δεν έχει τελειώσει κάποιο ΑΕΙ ΤΕΙ δεν έχει θέση στην κοινωνία και δεν πρόκριτε να βρει τον δρόμο του.
Μένω στην Αργυρούπολη και πιο παλιά στο Περιστέρι και κατά τις 12 όλες οι καφετερίες είναι γεμάτες .
Αυτούς ποιος τους συντηρεί;;;;;;;;;;;;;
Εγώ δουλεύω από το πρωί στις 8 έως το απόγευμα στις 6:30 και δεν μπορώ να κάνω και απεργία και έχω το άγχος του αύριο.
Ποιος δημόσιος υπάλληλος έχει άγχος για την δουλειά του .Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.
Η άποψη μου είναι όλα ιδιωτικά. Τίποτα δημόσιο. Όπως λέει ο Αντώνης μόνο έλεγχο από το δημόσιο.

Vegeta
19-02-07, 16:03
ωραιο μηνυμα athalex και με μια ξεκαθαρη αποψη, αλλα ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
εδωσες ενα πολυ καλο παραδειγμα:


Στην ιδιωτική τηλεφωνία γιατί δεν έγιναν φασαρίες την στιγμή που οι δημόσιες ήταν τότε για τα μπάζα. Τελικά αναβαθμίστηκαν και οι δημόσιες (ΟΤΕ).

πιστευεις οτι ο ΟΤΕ εχει αναβαθμιστεί; εγω δεν νομιζω. απλα απο την στιγμη που μπηκαν και αλλες εταιριες σταθερης τηλεφωνιας (π.χ. vivodi,tellas,forthnet) και προσφαιροντας παραλληλα ενα πολυ ανταγωνιστικο πακετο τηλεφωνιας και internet μαζι, ενα μεγαλο ποσοστο των καταναλωτων απλα εφυγαν απο τον οτε και πηγαν σε αυτες τις εταιριες. ο οτε ομως δεν αναβαθμιστηκε ωστε να μπορεσει να "χτυπησει" αυτες τις εταιριες.για αυτο σφαζονταν τα κομματα αν θα τον πουλησουν ή οχι, δειγμα της κατρακυλας του εχει παρει ειναι και ολος ο τζερτζελες που εχει γινει με την εθελουσια εξοδο απο την στιγμη που φοβουνται οι εργαζομενοι οτι η επιχειρηση να πεσει σε ιδιωτικα χερια.το ιδιο εγινε και με τις πληροφοριες τηλεφωνικου καταλογου. μπηκαν αλλες εταιριες οπως (11880,11850,11821 κ.τ.λ.) και εριξαν τις τιμες. ειδες τον οτε να προσπαθησει να τους ακολουθησει;


Στην ιδιωτική τηλεόραση γιατί δεν έγιναν φασαρίες ;

ηρθε και η ιδιωτικη τηλεωραση και "καναμε στροφη στην ποιοτητα". βεβαια εχει και η δημοσια τις βλακιες τις οπως η κ.Δρουζα αλλα την καταντια της ιδιωτικης δεν την εχει.(ας μην μιλησουμε για αυτο γιατι βγαινουμε εκτος θεματος)


Όποιος δεν έχει τελειώσει κάποιο ΑΕΙ ΤΕΙ δεν έχει θέση στην κοινωνία και δεν πρόκριτε να βρει τον δρόμο του.

αν ηξερες ποσα βγαζουν οι υδαυλικοι ή οι οικοδομοι που εχουν βγαλει μονο ενα τεε (και μερικοι απο αυτους ουτε καν το τεε) δεν θα μιλουσες.


Μένω στην Αργυρούπολη και πιο παλιά στο Περιστέρι και κατά τις 12 όλες οι καφετερίες είναι γεμάτες .
Αυτούς ποιος τους συντηρεί;;;;;;;;;;;;;

οι ιδιοκτητες των καφετεριων αυτων ποιο αει ή τει εχουνε βγαλει; γιατι λες αν δεν εχουν βγαλει καποιο αει ή τει δεν εχουν θεση στην κοινωνια και δεν θα βρουν το δρομο τους.


Εγώ δουλεύω από το πρωί στις 8 έως το απόγευμα στις 6:30 και δεν μπορώ να κάνω και απεργία και έχω το άγχος του αύριο. Ποιος δημόσιος υπάλληλος έχει άγχος για την δουλειά του .Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

σωστος εισαι, αλλα η δουλεια που κανεις πιστευω οτι ηταν επιλογη σου. και εγω πιο πανω απο οτι ειπα εδινα και για στρατιωτικες σχολες αλλα στο μηχανογραφικο δεν τις επελεξα γιατι ηθελα να κανω αυτο που μου αρεσει. γνωριζα απο την στιγμη που θα μπω (και μονο σαν φοιτητης) στην στρατιωτικη σχολη δεν θα κανω το στρατιωτικο μου ξεχωριστα, θα μετρανε τα χρονια τις σχολης ως προυπηρεσια και ως συνταξιμα και μετα θα απολαμβανω την μονιμοτητα ενος δημοσιου υπαλληλου αλλα δεν την επελεξα και εγινα ηλεκτρονικος. ηξερα οτι αν γινομουν στρατιωτικος μηνας μπαινει μηνας βγαινει θα παιρνω τον μισθο μου αλλα ξερω επισης και οτι αν κανω κατι που αγαπαω και ειμαι πολυ καλος σε αυτο, θα βγαζω τα τριπλα χρηματα και μαλιστα με κεφι.για αυτο δεν παραπονιεμαι και δεν νομιζω οτι θα παραπονιεμαι και στο μελλον εαν εχω στο κεφαλι μου ολα αυτα που λες γιατι απλουστατα διαλεξα τον δρομο μου.


Η άποψη μου είναι όλα ιδιωτικά. Τίποτα δημόσιο.

ας μην οδηγουμαστε σε ακροτητες. και η ιδιωτικη και η δημοσια επιχειρηση χρειαζεται για να παει το κρατος μπροστα. η πικρα που σε κατεχει φιλε μου επειδη οπως ειπες: "κανεις δημοσιος υπαλληλος δεν εχει αγχος για την δουλεια ή οτι κανουν απεργια ή οτι μηνας μπαινει μηνας βγαινει θα παρουν τα λεφτα τους" ας μην γινεται δηλητηριο και ενα ειδος υπερμετρου κομπλεξισμου (συγνωμη κιολας) απεναντι στους δημοσιους υπαλληλους, επειδη δεν καταφερες ή δεν προσπαθησες να καταφερεις να βρισκεσαι στην θεση τους. στο κατω-κατω το δικαιωμα για απεργια το απεκτησαν οι εργαζομενοι μετα απο πολλους αγωνες ας μην προσπαθησουμε να τους το καταργησουμε με συμπεριφορες που δειχνουν ακροδεξιες αντιληψεις. τι παει να πει αυτο; να γινουν ολα ιδιωτικα για να μην εχουν οι εργαζομενοι το δικαιωμα στην απεργια και να τους κρατα στο χερι ο εργοδοτης; εξαλλου και οι δημοσιοι οταν απεργουν χανουν απο τον μισθο τους οπως και εσυ θα εχανες το μεροκαματο σου εαν δεν πηγαινες μια μερα στην δουλεια.(συγνωμη αν σε πικρανα αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου και την λεω οπως και εσυ λες την δικη σου)

athalex
19-02-07, 17:53
Εδώ φίλε μου με προσβάλεις , γιατί δεν δείχνω κάπου ότι έχω κόμπλεξ με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Απλά έχω βαρεθεί να τους πληρώνω.
Από ότι καταλαβαίνω εσύ δεν πληρώνεις για να ξέρεις τι είναι.
Ότι δεν προσπάθησα να γίνω δημόσιος είναι η αλήθεια γιατί έχω κάποια αξιοπρέπεια .
Τι εννοώ με αυτό.
Όταν πας να μπεις στο δημόσιο ξέρεις ότι θα παίρνεις κάποια χρήματα και ότι δεν έχεις και πολλές ευκαιρίες να εξελιχτείς (εκτός αν έχεις κολλητό διευθυντή-βλέπε επικαιρότητα).
Γιατί κάνουν τότε απεργία για το μισθό τους; Αφού ήξεραν τι θα παίρνουν.
Αυτό το κράτος σε φορολογεί με 35% τουλάχιστον για να σου παρέχει αυτά που λες.
Ξέρεις τι είναι OFFSHORE εταιρία και που τις κάνουν ; (πχ Κύπρος)
Εκεί δεν έχει δρόμους και νοσοκομεία; Και το κράτος εκεί τους φορολογεί με περίπου 15 %.
Μήπως τελευταία άκουσες τον χοντρούλη πρωθυπουργό μας τι είπε;
Ότι θα στηριχτεί η ιδιωτική ασφάλιση.
Και κάτι ακόμη. Ξέρω πολύ καλά ποσά παίρνουν οι υδραυλικοί και όλοι αυτοί γιατί και εμείς τεχνική οικογένεια ήμαστε. Όπως όμως επίσης ξέρω με τι κόπο τα βγάζουμε για να έρθει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να απαιτεί αυξήσεις την στιγμή που κάθετε και κολοβαράει. Και αν δεν το ξέρεις ότι κολοβαράνε τότε τριγύρνα σε δήμους και υπουργεία.

Υ Γ. Αγαπητέ vegeta χαίρομαι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ξέρω όπως και εσύ ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε στα πάντα.
Αυτό το ποστ όπως και αυτό το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων.
Εγώ την δικιά μου την εξέφρασα και την στήριξα μέχρι εδώ. Χάρηκα πάρα πολύ που τα είπαμε.

papkir
19-02-07, 22:11
Καλησπερα σε ολους , χαιρομαι για την διαφορετικοτητα των αποψεων
αυτο σημαινει οτι υπαρχει προσωπικοτητα . Και στο κατω κατω της γραφης
θεωρω πιο υγειες και αναμφισβητητα πιο Δημοκρατικο το να υπαρχει διαλογος σε καπως εντονο τονο , παρα να μην
υπαρχει καθολου διαλογος.
Πιστευω ακραδαντα οτι το προβλημα δεν τιθεται στο αν θα γινουν ιδιωτικα η δημοσια πανεπιστημια ,
αν θα ειμαστε δημοσιοι ή ιδιωτικοι υπαλλήλοι , αν θα ειμαστε αριστεροι ή δεξιοι ή κεντροοι ,
αν ειμαστε μαθητες οι καθηγητες , αντρες ή γυναικες.
Το προβλημα ξεκιναει απο το γεγονος οτι ο καθένας απο την θεση που βρισκεται δεν εχει την συνειδηση να πρατει αυτο που
πρεπει και οπως πρεπει.
Αν αποκτησουμε αυτη την συνειδηση ειτε ειμαστε δημοσιοι ειτε ιδιωτικοι ειτε αρχοντες ειτε πολιτες να ειστε βεβαιοι οτι θα ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα και η ποιοτητα της ζωης μας .

Vegeta
20-02-07, 14:46
συγνωμη και παλι athalex αν νομιζεις οτι σε εθιξα με το προηγουμενο μηνυμα μου αλλα και εσυ αυτη την εντυπωση μου εδωσες απο αυτα που διαβαζα. το οτι το κρατος μας φορολογει 35% δεν το καταλαβαινω και αν θελεις μπορεις να μου το εξηγησεις. το οτι πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι κολοβαρανε, το ξερω. αλλα δεν παιρνουν δα και τοσο μεγαλους μισθους. ενας τεχνιτης αν δουλευει μονος του πιστευω οτι μπορει να ζησει την οικογενεια του. αν ομως ενας δημοσιος δουλευει μονος του δεν νομιζω οτι μπορει να την ζησει, χρειαζεται να δουλευει και ο/η συντροφος του/της. λες οτι βγαζουν με κοπο το ψωμι τους, αναρωτηθηκες ποτε τι εχει κανει ο καθενας εως τωρα; εννοω οτι ο δημοσιος υπαλληλος πριν μερικα χρονια διαβαζε για να τελειωσει καποια σχολη και αργοτερα διαβαζε για να περασει τον ασεπ (και αυτο ισως να ειναι το λιγοτερο) για να ερθει η στιγμη που θα βρει αυτη την θεσουλα στο δημοσιο και να ζει απο αυτη. ο αλλος τι εκανε;;; μηπως την ιδια εποχη του ο δημοσιος διαβαζε για να βγαλει την σχολη του ο αλλος ηταν σε μια απο τις καφετεριες που αναφερεις πιο πανω; μηπως ο ενας απο τους δυο κοπιασε τοτε και ο αλλος κοπιαζει τωρα; και η πλακα ξερεις ποια ειναι; οτι ολοι αυτοι που καθονται σημερα στις καφετεριες και χανουν τον χρονο τους (ενω την ιδια ωρα καποιοι αλλοι εργαζονται) αυτοι ειναι που θα πρωτοπουνε μεθαυριο τους υπολοιπος τεμπεληδες.

Γιώργος Ανώνυμος
20-02-07, 16:00
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζονται οι σπουδές που γίνονται στην Ελλάδα από παραρτήματα έγκριτων ξένων πανεπιστημίων τη στιγμή που πραγματοποιούνται από επισκέπτες καθηγητές των ξένων με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και εξετάσεων και αναγνωρίζονται οι σπουδές στην Ελλάδα από παραρτήματα Ελληνικών πανεπιστημίων άλλης όμως ειδικότητας, χωρίς καμμία εμπειρία στο αντικείμενο. Π.χ. πανεπιστήμιο Αγγλίας με πρόγραμμα Ευρωπαϊκού MBA με προϋπηρεσία 10 χρόνων τουλάχιστον στο αντικείμενο (MBA) vesrus ΕΜΠ με προϋπηρεσία 0 ετών σε MBA!!!

Τελικά όλα θεωρώ ότι είναι υποκρισία και στη συγκεκριμένη περίπτωση Ελληνικά συμφέροντα versus ξένα (συμπεριλαμβάνεται ο ιδιώτης στα ξένα) ή αλλιώς παιχνίδι εντός έδρας...

Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο μπορεί να είναι επιλογή του καθενός και εν πάσει περιπτώσει σε μία δημοκρατική χώρα δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί αυτής της μορφής...

Φιλικά
Γιώργος

antonis_p
20-02-07, 19:07
1. Harvard University
2. Stanford University
3. Yale University
4. California Institute of Technology
5. University of California at Berkeley
6. University of Cambridge
7. Massachusetts Institute Technology
8. Oxford University
9. University of California at San Francisco
10. Columbia University
11. University of Michigan at Ann Arbor
12. University of California at Los Angeles
13. University of Pennsylvania
14. Duke University
15. Princeton Universitty
16. Tokyo University
17. Imperial College London
18. University of Toronto
19. Cornell University
20. University of Chicago
21. Swiss Federal Institute of Technology in Zurich
22. University of Washington at Seattle
23. University of California at San Diego
24. Johns Hopkins University
25. University College London
26. Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne
27. University Texas at Austin
28. University of Wisconsin at Madison
29. Kyoto University
30. University of Minnesota Twin Cities
31. University of British Columbia
32. University of Geneva
33. Washington University in St. Louis
34. London School of Economics
35. Northwestern University
36. National University of Singapore
37. University of Pittsburgh
38. Australian National University
39. New York University
40. Pennsylvania State University
41. University of North Carolina at Chapel Hill
42. McGill University
43. Ecole Polytechnique
44. University of Basel
45. University of Maryland
46. University of Zurich
47. University of Edinburgh
48. University of Illinois at Urbana Champaign
49. University of Bristol
50. University of Sydney
51. University of Colorado at Boulder
52. Utrecht University
53. University of Melbourne
54. University of Southern California
55. University of Alberta
56. Brown University
57. Osaka University
58. University of Manchester
59. University of California at Santa Barbara
60. Hong Kong University of Science and Technology
61. Wageningen University
62. Michigan State University
63. University of Munich
64. University of New South Wales
65. Boston University
66. Vanderbilt University
67. University of Rochester
68. Tohoku University
69. University of Hong Kong
70. University of Sheffield
71. Nanyang Technological University
72. University of Vienna
73. Monash University
74. University of Nottingham
75. Carnegie Mellon University
76. Lund University
77. Texas A&M University
78. University of Western Australia
79. Ecole Normale Super Paris
80. University of Virginia
81. Technical University of Munich
82. Hebrew University of Jerusalem
83. Leiden University
84. University of Waterloo
85. King's College London
86. Purdue University
87. University of Birmingham
88. Uppsala University
89. University of Amsterdam
90. University of Heidelberg
91. University of Queensland
92. University of Leuven
93. Emory University
94. Nagoya University
95. Case Western Reserve University
96. Chinese University of Hong Kong
97. University of Newcastle
98. Innsbruck University
99. University of Massachusetts at Amherst
100. Sussex University

© 2007 Newsweek, Inc.

athalex
20-02-07, 22:25
Αγαπητέ Vegeta εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας . Το αγαπητό κράτος στο οποίο έχουμε την τιμή να ζούμε επίσημα και άμεσα με φορολογεί με 35 % . Δηλαδή αν η επιχείρηση μου βγάζει καθαρά 2000 € τότε θα μου πάρει το κράτος τα 700 €.
Σε άλλα κράτη αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο όπως σου ξανά αναφέρω την Κύπρο που είναι μόνο 15 % περίπου.
Επίσης και ο φόρος ΦΠΑ ο οποίος παίρνει μέρος σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούμε καθημερινά είναι 15 % και όχι 19 % που είναι στην όμορφη χωρά μας.
Αυτό είναι το ένα μέρος .
Το άλλο για τους δημοσίους είναι:
Όταν διάβαζε για να περάσει στο δημόσιο δεν ήξερε ότι θα παίρνει 900 € ;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω και ήμουν υπάλληλος την πρώτη μέρα στο συνεργείο μου είπαν ότι θα παίρνω τόσα λεφτά.
Αν δεν μου άρεσε δεν θα πήγαινα.
Ο δημόσιος αποδέχεται τα χρήματα που παίρνει αλλά μετά βλέπει ότι δεν του φτάνουν. Γιατί δεν παραιτειτε και να βγει στην πιάτσα να δει τι αξίζει. Αλλά έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε.
Γι αυτό με βλέπεις και είμαι τόσο αντίθετος με το δημόσιο.

Ένα παράδειγμα για τα πτυχία έτσι όπως τα βλέπω εγώ πάντα.
Εσύ και εγώ vegeta σπουδάζουμε και οι δυο μηχανολόγοι ας πούμε.
Εγώ σε ιδιωτικό γιατί ο μπαμπάς μου είναι φραγκατος και εσύ σε δημόσιο (αν θες άλλαξε τους ρόλους )
Τελειώνουμε και ψάχνουμε για δουλειά. Εγώ μπουμπούνας γιατί πλήρωσα να το πάρω εσύ επειδή διάβαζες έχεις κάποιες βάσεις.
Όταν θα πάμε στις συνεντεύξεις για δουλειά ποιον λες να πάρουν;;;;;;;;;;;;;;
Εσένα που κάτι ξέρεις ή εμένα που δεν θα ξέρω που πάνε τα 4;;;;

antonis_p
20-02-07, 22:38
Ο δημόσιος αποδέχεται τα χρήματα που παίρνει αλλά μετά βλέπει ότι δεν του φτάνουν.
Γιατί δεν παραιτειται και να βγει στην πιάτσα να δει τι αξίζει... αυτοί κανουν οτι μας πληρώνουν
και εμείς κάνουμε οτι δουλεύουμε! :)

babisko
20-02-07, 22:47
Αγαπητέ Vegeta εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας . Το αγαπητό κράτος στο οποίο έχουμε την τιμή να ζούμε επίσημα και άμεσα με φορολογεί με 35 % . Δηλαδή αν η επιχείρηση μου βγάζει καθαρά 2000 € τότε θα μου πάρει το κράτος τα 700 €.
Σε άλλα κράτη αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο όπως σου ξανά αναφέρω την Κύπρο που είναι μόνο 15 % περίπου.
Επίσης και ο φόρος ΦΠΑ ο οποίος παίρνει μέρος σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούμε καθημερινά είναι 15 % και όχι 19 % που είναι στην όμορφη χωρά μας.
Αυτό είναι το ένα μέρος .
Το άλλο για τους δημοσίους είναι:
Όταν διάβαζε για να περάσει στο δημόσιο δεν ήξερε ότι θα παίρνει 900 € ;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω και ήμουν υπάλληλος την πρώτη μέρα στο συνεργείο μου είπαν ότι θα παίρνω τόσα λεφτά.
Αν δεν μου άρεσε δεν θα πήγαινα.
Ο δημόσιος αποδέχεται τα χρήματα που παίρνει αλλά μετά βλέπει ότι δεν του φτάνουν. Γιατί δεν παραιτειτε και να βγει στην πιάτσα να δει τι αξίζει. Αλλά έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε.
Γι αυτό με βλέπεις και είμαι τόσο αντίθετος με το δημόσιο.

Ένα παράδειγμα για τα πτυχία έτσι όπως τα βλέπω εγώ πάντα.
Εσύ και εγώ vegeta σπουδάζουμε και οι δυο μηχανολόγοι ας πούμε.
Εγώ σε ιδιωτικό γιατί ο μπαμπάς μου είναι φραγκατος και εσύ σε δημόσιο (αν θες άλλαξε τους ρόλους )
Τελειώνουμε και ψάχνουμε για δουλειά. Εγώ μπουμπούνας γιατί πλήρωσα να το πάρω εσύ επειδή διάβαζες έχεις κάποιες βάσεις.
Όταν θα πάμε στις συνεντεύξεις για δουλειά ποιον λες να πάρουν;;;;;;;;;;;;;;
Εσένα που κάτι ξέρεις ή εμένα που δεν θα ξέρω που πάνε τα 4;;;;

Εντάξει, σε κάποια κράτη όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρο οι πολίτες, αλλά έχουν και μισθό από το κράτος (βλέπε ορισμένες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες). Σύμφωνοι, η φορολογία στην Ελλάδα δεν είναι δίκαιη, αλλά δεν φταίνε για αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι και ούτε όλα τα λεφτά πηγαίνουν στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Το ότι ένας δημόσιος υπάλληλος (ή και ιδιωτικός ακόμη) διεκδικεί κάτι καλύτερο - περισσότερο δεν είναι κατ' ανάγκη κακό.

Όσον αφορά για την συνέντευξη, αν πρόκειται για το δημόσιο, ε δεν χρειάζεται και μεγάλη κατανάλωση φαιάς ουσίας για να καταλάβουμε ποιός θα προσληφθεί!!! Αν πρόκειται όμως για ιδιωτική επιχείρηση;

antonis_p
21-02-07, 04:33
η φορολογια δεν ειναι αδικη,
αλλα δεν μετεχουν σε αυτη ολοι!
Αυτο γινεται παντου:
απο τον υδραυλικο που θα ερθει για ενα μερεμετι,
τον μαραγκο, την κομμωτρια.
Ολοι φοροδιαφευγουν εκτος απο τον υπαλληλο.
Δεν φταιει παλι ο ιδιωτης αλλα το κρατος που επιτρεπει τετοιες συμπεριφορες.

Δεν γινεται αυτο που αναφερεις σε ολο το κρατος
αλλα μονα στα μελη (μακρινους συγγενεις) της Βασιλικης οικογενειας.

Αν ολα τα αλλα δουλευαν σωστα
δεν θα ησουν καχυποπτος και για την συνεντευξη.
Δεν ειναι δυνατον να προσλαμβανεται καποιος
και να τον πληρωνεις εσυ και εγω
οχι με βαση αυτο που ειναι σε θεση να παραγει
αλλα λογω των μοριων του!
Και καλα να εχει 3 παιδια, το καταλαβαινω αλλα τα μορια που προκυπτουν
απο το χρόνο που πήραν απολυτήριο από το στρατό
ή τα εξαμηνα ανεργιας
ειναι σιγουρο οτι δεν οδηγουν προς μια αξιοκρατικη προσληψη.

antonis_p
21-02-07, 04:39
ο φορος που αναφερει ο athalex
ειναι ο φορος που η μειωση του οδηγει στην αναπτυξη
και τις επενδυσεις.
Ο φορος που πληρωνουν οι πολιτες - καταναλωτες
ειναι αυτος που η μειωση του οδηγει στον πληθωρισμο.

Αν οι αποδοχες αυξηθουν δραματικα (Τσοβολα δωσ' τα ολα,
παντος τυπου προεκλογικες αυξησεις)
τοτε ολοι θα παμε να αγορασουμε plasma TV
και καινουριο ΙΧ, αυτη η κινηση που συνεπαγεται
εξαγωγη συναλλαγματος
απλα θα αυξησει γρηγορα τον πληθωρισμο.

Γιώργος Ανώνυμος
21-02-07, 10:06
Το θέμα (δημόσιο versus ιδιώτης) είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται εύκολα, απλά να εμισημάνω:

- Ιδιώτης από ιδιώτη διαφέρει: αλλιώς αγχώνεσαι π.χ. αν είσαι πωλητής υπηρεσιών τηλεφωνίας και ζορίζεσαι λόγω ανταγωνισμού (οπότε κινδυνεύεις από έμφραγμα, σπας τα ποδάρια σου και δουλεύεις 12ωρο) και άξιος ο μισθός και αλλιώς π.χ αν είσαι παιδίατρος και μετά τις ώρες του νοσοκομείου έχεις επιλέξει να δέχεσαι πελατεία στο ιατρείο σου (δεν λέω υπάρχει στρες και εδώ, απλά το αμοίβεσαι με το παραπάνω) αλλά το τίμημα της κάθε επίσκεψης κοστίζει όσο όλο το 8ωρο του δημοσίου υπαλλήλου, άντε το μισό του ιδιωτικού υπαλλήλου και είναι και μαύρο, ενώ ο γιατρός σου κάνει τη διακριτική ερώτηση 'να κόψω απόδειξη' και ξέρει ότι είσαι μισθωτός με 1Ε αύξηση την ημέρα και μπορείς να αποζημιωθείς κάποια ψίχουλα από τον ασφαλιστικό σου φορέα αν υποστείς μία ουρά 1 ώρας στο ταμείο σου για να την προσκομίσεις.
- Υπάρχει μία τάση για αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες βλ. π.χ. εργαστηριακές νοσοκομειακές εξετάσεις.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος το θέμα ήταν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φιλικά
Γιώργος

Vegeta
21-02-07, 16:47
αν και τα παιδια ως τωρα σου απαντησαν, θα σου πω και εγω την γνωμη μου και θα σε ρωτησω και κατι.


Το αγαπητό κράτος στο οποίο έχουμε την τιμή να ζούμε επίσημα και άμεσα με φορολογεί με 35 % . Δηλαδή αν η επιχείρηση μου βγάζει καθαρά 2000 € τότε θα μου πάρει το κράτος τα 700 €.

το οτι δεν ειναι ιδια η φορολογια με αλλα κρατη το ξερω. επισης ξερω και οτι το 35% του 2000 μας κανει 700 (απλα μαθηματικα). εκεινο που σε ρωτησα ειναι πως υπολογιζεις αυτα τα 700 οτι σου τα παιρνει το κρατος;


Όταν διάβαζε για να περάσει στο δημόσιο δεν ήξερε ότι θα παίρνει 900 € ;;;;;;;;;;;;;;;;

το ηξερε 1000%. οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων ειναι κρυφοι; οταν παει καποιος να πιασει μια δουλεια δεν ξερει εκ των προτερων ποσα θα παιρνει;δεν νομιζω.στις ειδησεις δεν λενε τους μισθους των δημοσιων καθε φορα που προκυπτει μια μισθολογικη αναπροσαρμογη; λοιπον γιατι να μην ξερει ο υποψηφιος δημοσιος υπαλληλος ποσα θα παιρνει;


Τελειώνουμε και ψάχνουμε για δουλειά. Εγώ μπουμπούνας γιατί πλήρωσα να το πάρω εσύ επειδή διάβαζες έχεις κάποιες βάσεις. Όταν θα πάμε στις συνεντεύξεις για δουλειά ποιον λες να πάρουν;;;;;;;;;;;;;;
Εσένα που κάτι ξέρεις ή εμένα που δεν θα ξέρω που πάνε τα 4;;;;

στον δημοσιο τομεα (που μεχρι στιγμης δεν ειναι αναγνωρισμενα τα πτυχια των ιδιωτικων πανεπιστημιων) θα παρουν εμενα. γιατι απλουστατα εγω θα εχω τα μορια ενος πτυχιου 3βαθμιας εκπαιδευσης και εσυ θα εχεις το χαρτι του λυκειου (γιατι ειναι το μεγαλυτερο σε αξια χαρτι που εχεις και το αναγνωριζει το ελληνικο κρατος).
στον ιδιωτικο τομεα ομως θα διαλεξουν εσενα.γιατι εγω μπορει να ημουν expert στην φυσικη,στην χημεια,στην εκθεση και στην βιολογια στο λυκειο και να μπηκα στο δημοσιο με το σπαθι μου αλλα απο εκει και μετα τι γινεται; οι εργοδοτες μου θα ενδιαφερθουν για τους πιο πανω βαθμους μου; δεν νομιζω. θα ενδιαφερθουν για το τι εκανα μεσα στην σχολη μου και με τι βαθμο την τελειωσα.αν λοιπον τους στειλουμε και οι 2 τα βιογραφικα μας θα δουνε απο μερια σου οτι τελειωσες μια πολυ καλη σχολη,με αρτια εξοπλησμενα εργαστηρια (αφου η σχολη σου θα ηταν ιδιωτικη θα ειχε τα χρηματα,εσοδα απο τους σπουδαστες,για να παρει ολο αυτο τον εξοπλισμο) και πιθανον να φερει τους καλυτερους καθηγητες πανω στο συγκεκριμενο αντικειμενο απο το εξωτερικο. ενω σε εμενα θα δουν το πτυχιο απο μια σχολη της σημερινης ελληνικης πραγματικοτητας (ας μην τα ξαναλεμε με το τι χαλι επικρατει σημερα). επισης θα δει σε εσενα ενα βαθμο πτυχιου γυρω στο 9 γιατι θα τον εχεις αγορασει και σε εμενα θα δει ενα βαθμο πτυχιου γυρω στο 7 (γιατι αυτο θα αξιζα). τελος μπορει να θελει να τεσταρει και τις πρακτικες μας γνωσεις και να μας ζητησει για παραδειγμα να του πουμε π.χ. πως προγραματιζουμε ενα ολοκληρωμενο με γλωσσα μηχανης; ποιος θα του απαντησει; εγω που δεν εχω διδαχθει στην σχολη μου την γλωσσα μηχανης (ή την εκανα ολο κι ολο μισο εξαμηνο) ή εσυ που την εκανες κανονικα και την εχεις εφαρμοσει κιολας στο αρτια εξοπλισμενο εργαστηριο σου;εν ολιγοις,συγχαρητηρια μολις μου πηρες την θεση,με ενα πτυχιο και ενα επιπεδο σπουδων που εσυ αγορασες και σε εμενα αρνηθηκε να μου το προσφαιρι το ελληνικο κρατος. κερδισες αλλα οταν παλιοτερα (τον καιρο των πανελληνιων) χρειαζονταν να δειξεις την γνωση σου κριθηκες ανεπαρκης και ειχα παρει εγω την θεση σε καποια σχολη. ειδες τι κανει το χρημα; μεχρι και "καινουργιο μυαλο" μπορει να σου αγορασει.

Vegeta
22-02-07, 18:12
πεμπτη 22 φεβρουαριου 2007, εφημεριδα: "ΤΑ ΝΕΑ".

πρωτοσελιδο: "επι τρια χρονια μειωνουν τις δαπανες". "πλαισιο φτωχειας για τα πανεπιστημια". "καμια προβλεψη για αυξηση της χρηματοδοτησης δεν περιλαμβανει ο νεος νομος για αει και τει,παροτι το ζητουσε επιμονα το συνολο των πανεπιστημιακων. η ελλαδα ειναι στην τελευταια θεση της ε.ε. στις δαπανες ανα φοιτητη".

σελιδα 9: "στην τελευταια θεση- η ελλαδα δαπανα τα λιγοτερα χρηματα ανα φοιτητη σε ολοκληρη την ευρωπη. απογοητευτικα τα ποσα και για υποτροφιες-σιτιση". "ο προυπολογισμος για την παιδεια κατατασσει τη χωρα μας στις τελευταιες θεσεις της ευρωπαικης ενωσης (3,58% του αεπ εναντι 5% μεσου ορου στην ε.ε.) και,οπως δειχνουν οι εκθεσεις του οοσα, πολυ χαμηλα στην καταταξη και σε παγκοσμιο επιπεδο."
(αναλυτικά):το 1999 - 3,57% του αεπ
το 2000 - 3,55% του αεπ
το 2001 - 3,56% του αεπ
το 2002 - 3,48% του αεπ
το 2003 - 3,33% του αεπ
το 2004 - 3,61% του αεπ
το 2005 - 3,58% του αεπ
το 2006 - 3,52% του αεπ
μεσος ορος ε.ε. : 5 % του αεπ

στην ιδια σελιδα: "μικρες οι δημοσιες δαπανες ανα φοιτητη- οι μεσες ετησιες κρατικες δαπανες ανα φοιτητη στην ε.ε. ειναι υπερδιπλασιες των ελληνικων. η ε.ε. δαπανα ετησιως κατα μεσο ορο 7400 ευρω ανα φοιτητη και η ελλαδα ειναι ουραγος με 3340 ευρω. τα ιδια ισχυουν και για την δευτεροβαθμια εκπαιδευση (5015 προς 2375 ευρω)."

(αναλυτικά): χωρα (1η στηλη) - αν ο μεσος ορος της δαπανης στην ε.ε. για καθε φοιτητη ειναι 100ευρω τοτε οι χωρες δαπανουν(2η στηλη):

σουηδια - 167,3 €
ολλανδια - 159,0 €
αυστρια - 147,5 €
γερμανια - 127,8 €
βρετανια - 110,2 €
ιρλανδια - 108,7 €
βελγιο - 102,1 €
μεσος ορος - 100 €
δανια - 94,7 €
φινλανδια - 93,6 €
γαλλια - 91,2 €
πορτογαλια - 87,3 €
ιταλια - 75,9 €
ισπανια - 69,4 €
ΕΛΛΑΔΑ - 40,7 €

λοιπον, ακουω τα σχολια σας κυριοι για αυτα τα στοιχεια.
αν θελουμε να μιμηθουμε την ε.ε. ,οπως λετε, καλο θα ηταν να προσπαθησουμε να πλησιασουμε αυτα τα νουμερα και οχι να νομιζουμε οτι θα ειναι λυση τα ιδωτικα πανεπιστημια.

babisko
22-02-07, 18:32
Μα αν δοθούν λεφτά για τα δημόσια πανεπιστήμια, πως θα υποβαθμιστούν, ώστε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ίσως όταν δημιουργηθούν τα ιδιωτικά, τότε να αυξήσουν τις δαπάνες επιδότησης, αλλά μόνο για τα ιδιωτικά. Τα δημόσια...

Vegeta
22-02-07, 20:18
σωστο, γιατι αν ειχαμε τωρα καλα πανεπιστημια χαζος θα ηταν ο καθε γονιος να γραψει μεθαυριο το παιδι του στο ιδιωτικο;
μονο και μονο για να πληρωνει;
και κατι αλλο που φαινεται απο αυτα τα στοιχεια, επειδη μιλησαν καποιοι για "σοβιετική λογική και κομουνισμό" (antonis_p)
απο οτι φαινεται οι δυτικοι (ευρωπαιοι) ειναι πιο κουμουνιστες απο μας καθως την δημοσια παιδεια τους την κοστολογουν ακριβοτερα τα κρατη τους και ξοδευουν πολλα περισσοτερα οι κυβερνησεις τους.

Lykos1986
22-02-07, 20:55
Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την συζήτηση αν και έχω τις προσωπικές μου γνώμες σχετικά με το θέμα. Δεν μπόρεσα όμως να συγκρατηθώ και έτσι θέλησα να απαντήσω σε κάποιο από τα τελευταία Posts.

Αν θεωρούμε πως η αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις κάνει και έναν άνθρωπο αυτόματα ανεπαρκή τότε τι θέλουμε και συζητάμε για πανεπιστήμια και παιδεία εδώ μέσα!!! Τι θέλουμε και συζητάμε για γνώση και μόρφωση. Αφού από την διατύπωση της φράσης και μόνο καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει καν κριτική ικανότητα, συγκρότηση σκέψης και ιδεών. Κανένας δεν κρίνετε ανεπαρκής φίλε μου για το αν δεν μπορεί να αποδώσει στην ιστορία ενώ μπορεί να είναι τέλειος στα μαθηματικά. Αν δεν μπορεί να γράψει αρχαία αλλά μπορεί να εκφράσει σωστά και συγκροτημένα τις απόψεις του. Αν δεν μπορεί να κρίνει σωστά κάτι που διαβάζει που βλέπει που αισθάνεται. Αν θεωρείς πως η αποτυχία σε ένα σύστημα που σου ζητάει να γράφεις από ποίηση, επιστημονικό εγχειρίδιο και από την επανάσταση του 21, ολοκληρώματα τότε μπορείς να καταλάβεις πως από την φύση του ο θεσμός που θα διακρίνει τους ανθρώπους από επαρκείς σε ανεπαρκείς πάσχει. Αλλά βλέπεις αυτοί που κρίνονται επαρκείς είναι και αυτοί που ούτε καν ξέρουν που θέλουν να περάσουν. Ούτε καν έχουν όνειρα για το μέλλον τους. Αλλά εμπιστεύονται στο σύστημα το μέλλον τους ανάλογα με τα μόρια που θα βγάλουν. Είναι οι ίδιου που δηλώνουν 100 σχολές στο μηχανογραφικό τους (από ψαράς σε αστροναύτη). Είναι αυτοί που μετά ζητάνε τα “κεκτημένα” και κλείνουν δρόμους γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα και παραπονιούνται για την παιδεία κοιτώντας την μονομερώς. Βλέποντας τι δεν κάνουν οι άλλοι για αυτούς χωρίς να κοιτάνε τι δεν κάνουν αυτοί. Είναι αυτοί που ζητάνε περισσότερα λεφτά στην παιδεία αλλά δεν φροντίζουν να προστατέψουν έστω και τον λιγοστό φθηνό εξοπλισμό που έχουν οι σχολές τους (που δυστυχώς θα καταστραφεί στην πρώτη κατάληψη). Είναι αυτοί που ζητάνε μαλακά καθίσματα στα αμφιθέατρα αλλά δεν φροντίζουν να προστατέψουν τα σκληρά έδρανα που κάθονται κάθε μέρα επί τέσσερα χρόνια, γεμίζοντας τα στιχάκια, καφέδες, τσίχλες, και συνθήματα από ομάδες. Είναι οι ίδιοι πάλι που θέλουν τρία και τέσσερα συγγράμματα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουν ανοίξει ούτε καν το ένα. Αυτοί που ζητάνε καλύτερους καθηγητές αλλά δεν έχουν δει καν τον ήδη υπάρχον.

Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Το ότι κρίθηκες “ανεπαρκής” και πέρασες σε αν κατώτατο ΤΕΙ δεν σε κάνει αυτόματα και παιδί κατώτερου Θεού. Δεν είσαι ο αποτυχημένος. Καμία σχολή είτε αυτήν είναι νομική είτε είναι ιχθυοκαλλιέργειας, είτε είναι Harvard είτε ΤΕΙ δεν θα σου ανοίξει το κεφάλι και θα σου βάλει τις γνώσεις. Ακόμα και τον καλύτερο εξοπλισμό να έχουν και τους καλύτερους καθηγητές να έχεις δίπλα σου δεν θα καταφέρεις τίποτα αν δεν βάλεις τον κώλο σου κάτω και στρωθείς στο διάβασμα. Αν από τους 50 καφέδες την εβδομάδα δεν τους κάνεις 5 τον μήνα. Πιστεύεις δηλαδή πως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα κάτσουν και θα σου κάνουν γλώσσα μηχανής για 4 χρόνια έτσι ώστε να αξιωθείς εσύ και να την μάθεις για να είσαι καλός στην συνέντευξη που θα σου πάρουν; Πιστεύεις πως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα σου μάθουν τα πάντα για τα πάντα και μου παραπονιέστε πως δεν σας κάνουν γλώσσα μηχανής η οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στα κρατικά πανεπιστήμια (και εσείς τι κάνατε για αυτό; Κατάληψη!!!;;; ); Πιστεύεις πως αν ο πίνακας της σχολής είναι για κιμωλία ή αν είναι για μαρκαδόρο έχει σημασία; Αν στο πάτωμα έχει γρανίτη ή μωσαϊκό θα σου παρέχει καλύτερη γνώση. Το ελληνικό κράτος σου παρέχει γνώση, όχι όσο θα έπρεπε αλλά σου παρέχει. Το θέμα είναι πως ούτε καν αυτήν την λιγοστή γνώση δεν εκμεταλλευόμαστε. Το αν εσύ θα κάτσεις να την αξιοποιήσεις είναι δικό σου θέμα και ούτε το ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσει ούτε τα περισσότερα χρήματα στην παιδεία.

Vegeta
23-02-07, 13:29
Κανένας δεν κρίνετε ανεπαρκής φίλε μου για το αν δεν μπορεί να αποδώσει στην ιστορία ενώ μπορεί να είναι τέλειος στα μαθηματικά. Αν δεν μπορεί να γράψει αρχαία αλλά μπορεί να εκφράσει σωστά και συγκροτημένα τις απόψεις του. Αν δεν μπορεί να κρίνει σωστά κάτι που διαβάζει που βλέπει που αισθάνεται.Αν θεωρείς πως η αποτυχία σε ένα σύστημα που σου ζητάει να γράφεις από ποίηση, επιστημονικό εγχειρίδιο και από την επανάσταση του 21, ολοκληρώματα τότε μπορείς να καταλάβεις πως από την φύση του ο θεσμός που θα διακρίνει τους ανθρώπους από επαρκείς σε ανεπαρκείς πάσχει.

δεν ειπα οτι ξερει να γραψει στο ενα μαθημα και δεν ξερει να γραψει στο αλλο. ειπα οτι δεν μπορεσε να περασει σε σχολη αρα θα πρεπει να μην εγραψε σε κανενα μαθημα. απλως αναφερω ενδεικτικα 2-3.
πιο κατω λες γιατι παραπονιουνται οι αλλοι, ομως και εσυ λες οτι ο θεσμος πασχει (αρα παραπονιεσαι).
για να μην νομιζεις οτι σε αυτη την συζητηση ολο παραπονιουμαστε θα σου πω την αποψη μου για αυτο τον θεσμο.
νομιζω πως απλως θελει να εξετασει την ευρυτητα του πνευματος που εχει ο καθενας μας σε ενα μεγαλο φασμα επιστημων απο θεωρητικες μεχρι θετικες και απο οικονομικες μεχρι τεχνολογικες. για αυτο και ολα αυτα τα μαθηματα που γραφουμε πανελληνιες. στο κατω-κατω αν εχει καποιος κλιση σε καποιο απο αυτα τα μαθηματα θα ακολουθει αργοτερα και την αντιστοιχη επιστημη.

Vegeta
23-02-07, 13:35
Καμία σχολή είτε αυτήν είναι νομική είτε είναι ιχθυοκαλλιέργειας, είτε είναι Harvard είτε ΤΕΙ δεν θα σου ανοίξει το κεφάλι και θα σου βάλει τις γνώσεις. Ακόμα και τον καλύτερο εξοπλισμό να έχουν και τους καλύτερους καθηγητές να έχεις δίπλα σου δεν θα καταφέρεις τίποτα αν δεν βάλεις τον κώλο σου κάτω και στρωθείς στο διάβασμα... Πιστεύεις δηλαδή πως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα κάτσουν και θα σου κάνουν γλώσσα μηχανής για 4 χρόνια έτσι ώστε να αξιωθείς εσύ και να την μάθεις για να είσαι καλός στην συνέντευξη που θα σου πάρουν; Πιστεύεις πως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα σου μάθουν τα πάντα για τα πάντα και μου παραπονιέστε πως δεν σας κάνουν γλώσσα μηχανής η οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στα κρατικά πανεπιστήμια (και εσείς τι κάνατε για αυτό; Κατάληψη!!!;;; );

να δω πως θα γινεις εσυ ηλεκτρονικος αν πηγαινεις στο εργαστηριο της σχολης σου και δεν δουλευει το πολυμετρο και ο παλμογραφος. τι μετρησεις θα κανεις; να γιατι η καταληψη.

Vegeta
23-02-07, 13:42
Πιστεύεις πως αν ο πίνακας της σχολής είναι για κιμωλία ή αν είναι για μαρκαδόρο έχει σημασία;

οταν ο πινακας της σχολης μου ηταν για κιμωλια δεν ειχαμε κιμωλιες για να γραψουμε, τωρα που τον κανανε για μαρκαδορο δεν εχει ο μαρκαδορος μελανι. πως θα κανουμε εμεις την θεωρια; τα κυκλωματα θα τα σχεδιαζουμε στον αερα; να παλι γιατι η καταληψη.

Vegeta
23-02-07, 14:00
και μετα απο αυτους τους 2 λογους για καταληψη για πες μου εσυ τι θα εκανες;
θα γινοσουν ποτε στην ζωη σου ηλεκτρονικος κατω απο αυτες τις συνθηκες;
οσο για τους καφεδες που λες ειναι μεγαλος μυθος. το να εισαι καλος φοιτητης ειναι 5 φορες πιο δυσκολο απο το να εισαι καλος μαθητης. ολα αυτα τα παιδια που περνανε μαθηματα και συνεχιζουν τις σπουδες τους δεν καθονται και πινουν καφε. καφεδες πολλους θα πιουν τα παιδια των ιδιωτικων πανεπιστημιων που θα αισθανονται οτι καποιος πληρωνει για αυτα (επειδη δεν διαβασαν νωριτερα να μπουν στο δημοσιο) σε μια ηλικια που θα επρεπε να βγαζουν τα ιδια το ψωμι τους.
σκεφτονται: "εχω τον μπαμπα τωρα να πληρωνει για μενα. τι με νοιαζει;" αλλα ξεχνανε οτι ο πατερας τους καποια στιγμη θα φυγει.

συμπερασμα: μολις ανοιξουν και επισημα τα ιδιωτικα πανεπιστημια αφηνω την ηλεκτρονικη και ανοιγω κυλικειο μεσα στις σχολες αυτες. απο τους καφεδες βλεπω να γινομαι ζαμπλουτος!!! :D

aeonios
23-02-07, 15:09
οταν ο πινακας της σχολης μου ηταν για κιμωλια δεν ειχαμε κιμωλιες για να γραψουμε, τωρα που τον κανανε για μαρκαδορο δεν εχει ο μαρκαδορος μελανι. πως θα κανουμε εμεις την θεωρια; τα κυκλωματα θα τα σχεδιαζουμε στον αερα; να παλι γιατι η καταληψη.

Φίλε μου αυτό μάλλον είναι θέμα του ότι ο υπεύθυνος εργαστηρίου ή ο υπεύθυνος διαχείρισης κονδυλίων ή η συμμετοχή των φοιτητών στο ΔΣ της σχολής δεν κάνει καλά την δουλειά του(ς). Αν είναι λόγος για κατάληψη....τι να πω!!! :roll: Κάτι ίσως φεύγει από την αλυσίδα των δράσεων που πρέπει να προηγηθούν ή κάποιοι στερούνται φαντασίας.

Σε κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο πάντως δεν θα γίνονται αυτά τα χάλια. Επίσης έξω από κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν υπάρχει η βαρβαρότητα του να μου κλείνουν (και) οι πληρωμένοι αιώνιοι φοιτητές από σπουδαστικές παρατάξεις τον δρόμο για να πάω στη δουλειά μου αλλά και να προκαλούν υλικές ζημιές που καλούμαι εγώ να πληρώσω και έχω ήδη πολλάκις πληρώσει αλλά και σωματικές(αστυνομία, περαστικοί κτλ).

Iσως και στα κρατικά πανεπιστήμια/ΤΕΙ να ήταν έτσι αν η παιδεία δεν ήταν κομματικοποιημένη, όπως παλιά και οι πορείες/καταλήψεις ήταν συλλογικές και όχι άναρχα αντιδραστικές/μειοψηφικές από μουσάτους μισθοφόρους τριαντάρηδες φοιτητές. Προπάντων με σεβασμό στους υπόλοιπους συμπολίτες. Κάντε μια βόλτα σε οποιοδήποτε διάδρομο της ΣΤΕΦ ή αλλού χωρίς να φοράτε κομματικά γυαλιά και θα καταλάβετε τι εννοώ. Το αντίθετο παράδειγμα υπάρχει σε ξένα κρατικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό για να δούμε την διαφορά. Ξέρετε τι κάνουν εκεί; Ανταγωνίζονται και στο ποιος θα δείξει πιο μεγάλη κοινωνική προσφορά και όχι ποιος θα έχει τις πιο καλές γκόμενες και κουλ άτομα στην εκδρομή στην εκάστοτε gayland ! Επίσης αν στο εξωτερικό γίνει κατάληψη είναι όλοι εκεί και όχι 3-4 άτομα που πίνουν φραπέ και διαβάζουν την εφημερίδα τους ως επιτροπή κατάληψης(καμπέρηδες της πύλης).

Επίσης σε πορείες υπάρχουν επιτροπές περιφρούρησης και δεν μπαίνουν μέσα άσχετα άτομα με την πορεία. Στην ελλάδα, τι? Εκτός αν οι γνωστοί άγνωστοι τελικά δεν είναι και τόσο άσχετοι με τους σκοπούς που έχει στις μέρες μας το φοιτητικό κίνημα.

Από προσωπική εμπειρία έχω να πω πως δεν είναι όλα τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές τέκνα βόρειων προαστείων. Πολλά δουλεύουν και σε δύο δουλειές και άλλα έχουν τους γονείς τους να στερούνται πάρα πολλά για για να πληρώσουν τα δίδακτρα(και τα βιβλία!). Στοίβες επίσης οι αιτήσεις σε κάποια τμήματα που οι φοιτητές προσπαθούν να γίνουν βοηθοί στα εργαστήρια όχι για να γλύψουν τους καθηγητές αλλά για να μειωθεί λίγο το κόστος των διδάκτρων.

Μπορείς να γίνεις άριστος επαγγελματίας/επιστήμονας είτε τελειώσεις το ΤΕΙ ηλεκτρονικής είτε κάνεις B.Sc. electronic engineering στο κάθε Ντιρί φτάνει να ψαχτείς και να σου αρέσει το αντικείμενο όπως είπε και ο φίλος Lykos1986.

Καλό θα ήταν να μην το γενικεύουμε αυτό για τους καφέδες για όλα τα άτομα που πάνε σε ιδιωτικές σχολές. Ισως απλά να κατάλαβαν πως η ποιότητα στην Ελλάδα δεν είναι δωρεάν και σίγουρα δεν καλύπτεται με τα ψευτοχρήματα που δίνουν για την παιδεία από τον προυπολογισμό.

Vegeta
24-02-07, 21:28
ωραιος aeonios, συμφωνω μαζι σου. δεν νομιζω να καταλαβαινεις οτι λεω κατι αντεθετο απο σενα. η κατασταση στις σχολες ειναι οπως την λες. το ιδιο και στο εξωτερικο. και εγω ειπα σε προηγουμενο μηνυμα μου οτι αν αγαπας αυτο που κανεις θα γινεις καλος στον τομεα σου. αλλα καλο θα ηταν να μην σου βγαζουν και οι αλλοι την πιστη. για παραδειγμα ο καθηγητης σου λεει οτι υπαρχει ενα καλο βιβλιο πανω σε ενα τομεα της ηλεκτρονικης. ο τομεας αυτος σε ενδιαφερει και θελεις να το διαβασεις ή εστω να δεις τι λεει. πας στην βιβλιοθηκη της σχολης σου και σου λενε οτι δεν εχουν αντιτυπα αυτου του βιβλιου και τρεχεις το σαββατο το πρωι σε ενα μεγαλο βιβλιοπωλειο στο κεντρο να το προμηθευτεις. επειδη ομως το βιβλιο δεν ειναι οποιο κι οποιο (ειπαμε ειναι καλο) κανει 100 €. αν ο συγκεκριμενος σπουδαστης εχει τα χρηματα, θα το παρει. αν δεν εχει τα χρηματα, τοτε δεν το παιρνει. καλο δεν θα ηταν να το ειχε η βιβλιοθηκη της σχολης του για να το παρει και στην πρωτη και στην δευτερη περιπτωση; θα μου πεις αν το θελει πολυ θα κανει οικονομια ή θα δουλεψει για να το παρει. γιατι ομως να φτασει σε αυτο το σημειο; επειδη τα χρηματα που εδωσε το υπογρειο στην σχολη του ειναι λιγα και δεν ειχαν να αγορασουν το συγκεκριμενο βιβλιο; επειδη εστω αυτα τα λιγα χρηματα που εδωσε το υποργειο "τα φαγανε" οι αρμοδιοι και δεν αγορασαν τα βιβλια; ή επειδη απο τα λιγα χρηματα του υπουργειου, αφου εφαγαν οσοι ηταν να φανε, επρεπε να δειχουν οτι κατι αγορασαν με αυτα τα κονδυλια και δεν πηγαν χαμενα, πηγαν και αγορασαν καμια 100σταρια αντιτυπα απο τα βιβλια που εχει γραψει ο ενας και ο αλλος καθηγητης της ιδιας σχολης για να παρουν και τα υπολοιπα λεφτα (οι καθηγητες-συγγραφεις) μεσα απο τις πωλησεις των εκδοτηκων οικων που συνεργαζονται. καταλαβες τι γινετε; και μακαρι να ηταν μονο αυτο.

antonis_p
24-02-07, 22:30
οταν ο πινακας της σχολης μου ηταν για κιμωλια δεν ειχαμε κιμωλιες για να γραψουμε, τωρα που τον κανανε για μαρκαδορο δεν εχει ο μαρκαδορος μελανι. να παλι γιατι η καταληψη. Ημουν εκτος για 3-4 μερες και ειδα τα μυνηματα χτες μαζεμενα, φιλε Vegeta, καλα τα ελεγες μεχρι εδω, αλλα η καταληψη τι δουλεια εχει; Οποιος νομιζει οτι δεν εχει αυτα που δικαιουται νομιμοποιειται να κανει καταληψη; Αυτα που γινονται; Με αυτα και με αλλα και ειμαστε δικαια στον πατο του κοσμου! Που κανετε καταληψη; στο μαγαζι του πατερα σας; Τι ειναι η καθε σχολη και θεωρεις οτι μπορεις να κανεις καταληψη; Απο ποια λεφτα εγινε; Προφανως οχι απο τα δικα σου γιατι αν εισαι φοιτητης και σπουδαζεις, δεν εχεις φορολογηθει ακομα. Εγω ομως φορολογουμαι (και) για να εχεις εσυ παιδεια και εσυ κανεις καταληψη; Για αυτα θεωρω οτι το αρθρο 16 ειναι το σημαντικοτερο που πρεπει να διορθωθει. Ολα σημαντικα ειναι και νομιζω οτι ο νεος νομος κινειται προς την σωστη κατευθυνση χωρις να ειναι βεβαια μεταρυθμιση, αλλα οι καταληψεις και το ασυλο ειναι η ντροπη της Ελλαδας των τελευταιων χρονων. Προφανως καλα κανεις και θελεις περισσοτερα λεφτα για την παιδεια, και οι αγροτες θελουν περισσοτερα λεφτα για επιδοτησεις, και οι συνταξιουχοι θελουν μεγαλυτερες συνταξεις και οι στρατιωτες μεγαλυτερη μηνιαια αποζημιωση (8 ευρω τον μηνα!!!!!) και οσοι κρυωνουν θελουν επιδομα θερμανσης. Οσο υπαρχει ομως αυτο το ασυλο και δεν μπορει να μπει η αστυνομια να κανει το καθηκον της, αυτο που θα εκανε δηλαδη αν καποιοι εμπαιναν στο σπιτι σου και εκαναν καταληψη, δεν μπορει να υπαρξει καμια αναβαθμιση.

aeonios
25-02-07, 03:59
καταλαβες τι γινετε; και μακαρι να ηταν μονο αυτο.

Συμφωνώ 100000%....όμως η κατάληψη και η πορεία δεν έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε ! Δυστυχώς ο Μάης του εξηντα φεύγα δεν επανέρχεται γιατί η εξ-ουσία έχει αλλάξει προσωπείο. Ο αγώνας πρέπει να γίνεται με άλλα πιο έξυπνα κ σύγχρονα μέσα αλλιώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Και καμιά κατάληψη/πορεία με ευτράπελα δεν γέννησε χρήματα και λύσεις για την παιδεία αντίθετα απομονώνει το κίνημα από τον κόσμο.....

antonis_p
25-02-07, 09:09
Ωστόσο, παρά τη σθεναρή αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Καθημερινή", η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 53% φαίνεται να λέει ναι στον νόμο-πλαίσιο, ενώ σε ποσοστό 40%, θεωρούν ότι κινείται σε μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αυτή αναφέρει ότι με θετικό μάτι βλέπουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης. Το 80% αυτών (της αντιπολίτευσης) λέει "ναι" στην εκλογή πρυτάνεων με καθολική ψηφοφορία, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ της άρσης του ασύλου με απλή πλειοψηφία του πρυτανικού συμβουλίου. Επίσης, σε 31% οι ερωτηθέντες συμφωνούν την καθιέρωση ανώτατου ορίου φοίτησης.

Να προσθεσω κατι στο προηγουμενο post μου, συμφωνω να πανε περισσοτερα χρηματα στην παιδεια εφοσον:
1. προτεινουν αυτοι που τα ζητουν απο που θα περικοπουν
2. ζητησουν οι ιδιοι να επεμβουν ορκωτοι λογιστες για να επιβεβαιωσουν οτι καλως διαχειριζονται αυτα που ηδη διατιθενται στην παιδεια.

Vegeta
25-02-07, 21:24
παιδια δεν ειπα να κανουμε καταληψη καθε τρεις και λιγο ετσι και αλλιως ενα ανοιχτο πανεπιστημιο (ακομα και με οτι ισχυει σημερα) ειναι καλυτερο απο ενα κλειστο πανεπιστημιο. τα 2 προηγουμενα μηνυματα μου για καταληψη τα εγραψα επειδη ο φιλος Lykos1986 εγραφε λες και ζηταμε χρηματα για την παιδεια για να εχουν χρυσα πομολα οι πορτες μας. αυτα τα 2 μηνυματα ηταν απαντηση στο οτι απο τις σχολες λειπουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο αυτα που λεει (μαλακά καθίσματα, πάτωματα γρανίτη κ.τ.λ.). την καταληψη την εργαψα σαν μια μορφη αγωνα επειδη ειναι η πιο διαδεδομενη στην χωρα μας και την εποχη μας.
οσο για την δημοσκόπηση, δεν ξερω αυτοι που ερωτηθηκαν ποσο σχεση ειχαν με την παιδεια ή ηταν απλοι πολιτες μακρια απο τα φοιτητικα εδρανα εδω και πολλα χρονια που δεν εχουν και τις πιο προσφατες εμπειριες (προφανως το δευτερο, αφου μια δημοσκοπηση δεν γινετε μονο για φοιτητες και πανεστημιακους).
παντως καλο θα ηταν να μην τα μπερδευουμε. ο νομος-πλαισιο ειναι ενα συνολο αλλαγων που προωθει η κυβερνηση. εμεις εδω συζηταμε για το ανοιγμα ή οχι ιδιωτικων πανεπιστημιων. ειναι αλλο το θεμα με τους "αιωνιους φοιτητες" και αλλο το θεμα με το ασυλο.
1*.το προβλημα ειναι απο που θα περικοπουν αυτα τα χρηματα; το προβλημα ειναι να σταματησουν να τα βαζουν στις τσεπες τους και να τα χρησιμοποιουν για καλο.αν θελεις να περικοπουν απο καπου να περικοπουν απο εξοδα για την γιουροβιζιον (μιας και ειναι επικαιρο), οπως ελεγαν και περυσι πολυ ευστοχα οι φοιτητες (τον καιρο των καταληψεων ειχε γινει ο διαγωνισμος της γιουροβιζιον - το φορεμα της βισση εκανε 1 δισ. ευρω).
2*.δηλαδη αν ορκιζονται πιο μπροστα θα λενε την αληθεια; και οι γιατροι εχουν δωσει τον ορκο του ιπποκρατη αλλα συνεχεια ακουγονται περιστατικα με φακελακια. και οι δικαστες εχουν ορκιστει να εφαρμοζουν τους νομους και το συνταγμα αλλα ειδαμε ολοι τι εγινε με το παρα-δικαστικο κυκλωμα. εν ολιγης αν θελει να κλεψει ο ανθρωπος δεν εχει ουτε ιερο ουτε οσιο.

johny16
02-03-07, 18:50
δεν ξερω ρε παιδια τι να πω το μονο που μπορω να πω εγω προσωπικα γι αυτη την κατασταση ειναι ΕΛΕΟΣ πηγα στην σχολη στην κρητη υπολειτουργισε για μια μερα και τωρα μεχρι την δευτερα ειναι κλειστη αντε νααα δουμεεε! και αυτη η κυβερνηση αντι να κανει κατι να ανοιξει τα πανεπιστημια το παει κοντρα στην κοντρα σαν παιδακια του δημοτικου ρε γαμωτο απο κει και περα τι να πει κανεις μου λες?

antonis_p
02-03-07, 19:01
μια φορα τα τεσσερα χρονια ψηφιζουμε για να κυβερνα η κυβερνηση,
οχι οι χαβαλεδες που αποφασιζουν για τις καταληψεις.

babisko
02-03-07, 19:27
δεν ξερω ρε παιδια τι να πω το μονο που μπορω να πω εγω προσωπικα γι αυτη την κατασταση ειναι ΕΛΕΟΣ πηγα στην σχολη στην κρητη υπολειτουργισε για μια μερα και τωρα μεχρι την δευτερα ειναι κλειστη αντε νααα δουμεεε! και αυτη η κυβερνηση αντι να κανει κατι να ανοιξει τα πανεπιστημια το παει κοντρα στην κοντρα σαν παιδακια του δημοτικου ρε γαμωτο απο κει και περα τι να πει κανεις μου λες?

Μα το θέμα είναι να περάσουν κάποια νομοσχέδια (δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κ.λ.π.) και όχι να λειτουργήσουν οι σχολές. Ο σοφός λαός μας λέει μια παροιμία: "Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται". Η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε (και συντηρείται) κάποιους ευνοεί...

radioamateur
02-03-07, 19:34
Απορώ γιατί η Ελλάδα επικαλείται το όρο Ευρώπη μόνο όταν την συμφέρει...Οι ψευτόμαγκες που σπαταλούν τα χρήματα των γονέων τους ας σταματήσουν επιτέλους τις καταλήψεις γιατί πολυ φοβάμαι αν τους ρωτήσω δεν θα ξέρουν το λόγο για τον οποίον πλακώνονται ... και να ενημερωθούν για το πως λειτουργεί η παιδεία στις χώρες της Ευρωζώνης αν θέλουμε να επικαλούμαστε τον όρο Ευρώπη ως σύγχρονοι Έλληνες, για να τσιμπάμε ως κράτος τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
Ήδη τα δυο μεγάλα κόμματα συμφωνούν σε ό,τι διαφωνούν αναφορικά με το θέμα παιδεία ασχέτως αν τσακώνονται σαν τα κοκκόρια...

antonis_p
02-03-07, 20:14
οι τυποι με τα καδρονια κλεινουν τα πανεπιστημια ετσι ωστε οι επομενοι φοιτητες,
οι αλλες γενιες να μην εχουν την επιλογη να πανε σε καλυτερα πανεπιστημια απο τα δικα τους.

Βγηκε ενας μαλλιας χτες στην TV και μιλαγε για τα 800 ευρω που θα παιρνει οταν βγει,
κανενας δεν του ειπε οτι με την μουρη που εχει δεν θα τον παρει κανενας στην δουλεια του,
αρα ουτε 800 θα παιρνει!

Δεν εχουν ιδεα τι ζητανε, χαβαλες να γινεται...

aeonios
02-03-07, 20:59
και αυτη η κυβερνηση αντι να κανει κατι να ανοιξει τα πανεπιστημια το παει κοντρα στην κοντρα σαν παιδακια του δημοτικου ρε γαμωτο απο κει και περα τι να πει κανεις μου λες?

Noμίζω πως κάποιοι από τους φοιτητές κλείσανε τα πανεπιστήμια και όχι η κάθε κυβέρνηση ! Επίσης σε κάποιες σχολές φαίνεται πως μια μειοψηφία το έκανε αυτό. Αυτό δεν τιμάει καθόλου το φοιτητικό κίνημα και το πως αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους τα "κοινά" αρκετοί ούτε πως οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται τις δημοκρατικές διαδικασίες όταν δεν περνάει το δικό τους.

Επίσης φοβάμαι πως οι φοιτητές που δεν σκύβουν το κεφάλι στο κυβερνών κόμα τελικά το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζουν αφού κάνουν όλο και περισσότερο κόσμο να πει πως "ας περάσει το νομοσχέδιο φτάνει να σταματήσουν οι φασαρίες" με τις ακρότητες και την έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις των συνελεύσεων.

Φοβάμαι πως δείχνουμε προς τα έξω ( ή τα media δείχνουν) ένα φραπέ φοιτητικό κίνημα με αγωνιστές του χαβαλέ που λέει και ο Αντώνης. Αποτέλεσμα πάντως δεν πρόκειται να υπάρξει και να είναι θετικό. Ολα θα είναι καλά αν δεν σε νοιάζει να πας φαντάρος και να χρωστάς μαθήματα. Στην εποχή μου οι καταλήψεις είχαν αποτέλεσμα: οι πιτσιρίκες που είχαμε στο ίδιο έτος διάβαζαν και προχωρούσαν ενώ εμείς τρέχαμε για πορείες κτλ και χάναμε και τις εξετάσεις πολλές φορές. Αργότερα στην μετά πτυχίου εποχή όταν πιάναμε δουλειά στην ίδια εταιρία το αποτέλεσμα ήταν να τις έχουμε....προϋστάμενες!!Γιατί εμάς μας έτρωγε ο στρατός (18- 22 μήνες) και η αναμονή μέχρι την ανεύρεση εργασίας(άλλος ένας χρόνος μινιμουμ).

Vegeta
03-03-07, 02:29
Απορώ γιατί η Ελλάδα επικαλείται το όρο Ευρώπη μόνο όταν την συμφέρει...Οι ψευτόμαγκες που σπαταλούν τα χρήματα των γονέων τους ας σταματήσουν επιτέλους τις καταλήψεις γιατί πολυ φοβάμαι αν τους ρωτήσω δεν θα ξέρουν το λόγο για τον οποίον πλακώνονται ... και να ενημερωθούν για το πως λειτουργεί η παιδεία στις χώρες της Ευρωζώνης αν θέλουμε να επικαλούμαστε τον όρο Ευρώπη

να τι κανει η ευρωπη (απο προηγουμενο μηνυμα μου):

το 2006 - 3,52% του αεπ (ελλαδα)
μεσος ορος ε.ε. : 5 % του αεπ (ευρωπη)

αναλυτικά): χωρα (1η στηλη) - αν ο μεσος ορος της δαπανης στην ε.ε. για καθε φοιτητη ειναι 100ευρω τοτε οι χωρες δαπανουν(2η στηλη):

σουηδια - 167,3 €
ολλανδια - 159,0 €
αυστρια - 147,5 €
γερμανια - 127,8 €
βρετανια - 110,2 €
ιρλανδια - 108,7 €
βελγιο - 102,1 €
μεσος ορος - 100 €
δανια - 94,7 €
φινλανδια - 93,6 €
γαλλια - 91,2 €
πορτογαλια - 87,3 €
ιταλια - 75,9 €
ισπανια - 69,4 €
ΕΛΛΑΔΑ - 40,7 €οι τυποι με τα καδρονια κλεινουν τα πανεπιστημια ετσι ωστε οι επομενοι φοιτητες,
οι αλλες γενιες να μην εχουν την επιλογη να πανε σε καλυτερα πανεπιστημια απο τα δικα τους.

χαχαχαχα (μονο αυτο μπορω να πω) χαχαχαχα (για να μην πω κατι αλλο) χαχαχαχα...


Βγηκε ενας μαλλιας χτες στην TV και μιλαγε για τα 800 ευρω που θα παιρνει οταν βγει,
κανενας δεν του ειπε οτι με την μουρη που εχει δεν θα τον παρει κανενας στην δουλεια του,
αρα ουτε 800 θα παιρνει!

χαχαχαχα (παλι). αν κανει αυτο το παιδι καλα την δουλεια του εσυ μην το παρεις παρε τον αλλο με το κουστουμι. μονο να του πεις να βγαλει την γραβατα οταν θα χρεισημοποιηει το κολυτίρι. μπορει να σταξει πανω και δεν κανει να λερωθει.


Επίσης σε κάποιες σχολές φαίνεται πως μια μειοψηφία το έκανε αυτό. Αυτό δεν τιμάει καθόλου το φοιτητικό κίνημα και το πως αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους τα "κοινά" αρκετοί ούτε πως οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται τις δημοκρατικές διαδικασίες όταν δεν περνάει το δικό τους.

το φοιτητικο κινημα δεν το τιμαει καθολου να αποφασιζουν 200 ατομα σε μια σχολη με 1000 φοιτητες (20%). το φοιτητικο κινημα δεν το τιμουν οι υπολοιποι 800 που δεν πηγαινουν για να ψηφισουν στην συνελευση σνομπαροντας τους υπολοιπους 200. οι 200 που μενουν να ψηφισουν το κανουν συμφωνα με την αποψη τους (και οπως φαινεται ψηφιζουν καταληψη - για τον ενα ή αλλο λογο). οι 800 που ειναι μυαλωμενοι και ξερουν το συμφερον τους γιατι δεν πανε να αποτρεψουν την καταληψη;


δεν ξερω ρε παιδια τι να πω το μονο που μπορω να πω εγω προσωπικα γι αυτη την κατασταση ειναι ΕΛΕΟΣ πηγα στην σχολη στην κρητη υπολειτουργισε για μια μερα και τωρα μεχρι την δευτερα ειναι κλειστη αντε νααα δουμεεε! και αυτη η κυβερνηση αντι να κανει κατι να ανοιξει τα πανεπιστημια το παει κοντρα στην κοντρα σαν παιδακια του δημοτικου ρε γαμωτο απο κει και περα τι να πει κανεις μου λες?

κυριε johny16 πηγες στην σχολη σου την ωρα της συνελευσης να ψηφισεις να μην γινει καταληψη;
ή μηπως εκατσες σπιτι και αφησες τους συμφοιτητες σου (των διαφορων παραταξεων) να αποφασησουν για εσενα χωρις εσενα και μετα εστειλες ενα μηνυμα για να μαθεις εαν εκλεισε τελικα η σχολη σου;
τους δινεις δυναμη ετσι φιλε μου και αυτοι καλα σου κανουν που σου εχουν κλειστη την σχολη σου ενω εσυ την θελεις ανοιχτη. δεν εδρασαν εν αγνοια σου. ηξερες οτι ηταν εκει και ψηφιζαν και εσυ δεν εμφανιστηκες.
εδω νομιζω οτι κολλαει το ελεος που εγραψες (και μαλιστα με κεφαλαια),
αυτες οι συμπεριφορες φιλε aeonios ειναι που δεν τιμουν το φοιτητικο κινημα.

antonis_p
03-03-07, 04:17
χαχαχαχα (παλι). αν κανει αυτο το παιδι καλα την δουλεια του εσυ μην το παρεις παρε τον αλλο με το κουστουμι. μονο να του πεις να βγαλει την γραβατα οταν θα χρεισημοποιηει το κολυτίρι. μπορει να σταξει πανω και δεν κανει να λερωθει.χα χα χα, στην Ελλαδα πηγαινουν στα ΑΕΙ για να φτιαχνουν τηλεορασεις και video οταν αποφοιτησουν!!!! 40 επισκευαστες πλυντηριων συνιστουν ελληνικα ΑΕΙ!

radioamateur
03-03-07, 04:40
antonis_p δεν κατάλαβες κάτι!!!Στο ΑΕΙ πηγαίνεις γιατί είναι προσωπική σου επιλογή.Κανείς δεν σου είπε ότι θα σου βρει δουλειά αναλόγων προσόντων αν τελικά κατορθώσεις να αποφοιτήσεις.Εντάξει!!!

antonis_p
03-03-07, 04:59
Επίσης φοβάμαι πως οι φοιτητές που δεν σκύβουν το κεφάλι στο κυβερνών κόμα τελικά το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζουν αφού κάνουν όλο και περισσότερο κόσμο να πει πως "ας περάσει το νομοσχέδιο φτάνει να σταματήσουν οι φασαρίες" με τις ακρότητες και την έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις των συνελεύσεων.
1. δηλαδη Νικηφορε ολη η πιτσιρικαρια στα γυμνασια και οι φοιτητες που αναφερεσαι με τις καταληψεις, δεν σκυβουν το κεφαλι στην εξουσια; οποιος δεν σκυβει το κεφαλι στην στην εξουσια κανει καταληψη;;;
Εγω νομιζα οτι τις καταληψεις τις κανουν οσοι δεν σεβονται τις πολιτισμενες διαδικασιες (γιατι αραγε μονο στην Ελλαδα;) και οι καφροι που χτιζουν τις πορτες των καθηγητων (μαθε τεχνη και αστηνε)!!!

antonis_p
03-03-07, 05:05
antonis_p δεν κατάλαβες κάτι!!!Στο ΑΕΙ πηγαίνεις γιατί είναι προσωπική σου επιλογή.Κανείς δεν σου είπε ότι θα σου βρει δουλειά αναλόγων προσόντων αν τελικά κατορθώσεις να αποφοιτήσεις.Εντάξει!!!δεν διαφωνω σε τιποτα μαζι σου. Το ανεφερα για να δειξω σε τι συγχυση βρισκονται αυτοι που παιρνουν μερος στις καταληψεις.
τετοια ωρα και εσυ στο ποδι; Παιρνεις μερος στο contest;

radioamateur
03-03-07, 06:31
Έκανα αυτή τη νύξη όχι βέβαια για προσωπική αντιπαράθεση φίλε αantonis_p αλλά πολύ απλά γιατί ορισμένοι φαντάζονται ότι το ΑΕΙ συνεπάγεται δουλειά εξασφαλισμένη.Διαπιστώνω ότι ορισμένα νεούδια που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μιλάνε πολύ γενικά και αόριστα χωρίς επιχειρήματα,εκφενδονίζουν τις ανοησίες, είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά κυρίως εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα ως αθλητικοί σχολιαστές και σχολιάζουν λίγο πολύ το ποιός έδωσε τις περισσότερες γροθιές, μπουνιές κτλ αλλά για την παιδεία διάλογος ουσιαστικός δεν γίνεται.
Είναι δυνατόν μια χούφτα άτομων να καταστρέφει τη δημόσια περιουσιά που τη πληρώνουμε όλοι μας;Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα πρέπει να καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του;
Τόσες μέρες οι κινητοποιήσεις έχουν ως αποτέλεσμα το χασιμο χρόνου, το σπάσιμο νεύρων, τη δημιουργία προβλημάτων στην κοινωνια,το μηδενικό διάλογο.Αυτές είναι οι αρχές του φοιτητικού και καλά κινήματος;Ωραίοι ιδεολόγοι...
Τους γονείς που πληρώνουν τους σκέφτεται κανείς;

antonis_p
03-03-07, 09:02
τελικα ουτε προσωπικη επιλογη δεν ειναι... Ειναι απλα η πεπατημενη!!!
Συμφωνουμε 100%. Ολα αυτα με κανουν να πιστευω οτι το οριο των 18 ετων
που χρησιμοποειται για να σηματοδοτησει την ωριμοτητα θα επρεπε να αναθεωρηθει,
(προφανως αυτο των 21 που χρησιμοποιειται στις ΗΠΑ για αρκετες δραστηριοτητες
ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα).
Κατι δεν παει καλα στην πατριδα μας, δεν ειναι δυνατον να επιτρεπουμε
σαν γονεις και σαν πολιτεια στα παιδακια των 20 ετων (+/- 4 ετη)
να κλεινουν δρομους και σχολεια. Κατι πρεπει να αλλαξει. Το συντομοτερο δυνατον.

aeonios
03-03-07, 10:47
1. δηλαδη Νικηφορε ολη η πιτσιρικαρια στα γυμνασια και οι φοιτητες που αναφερεσαι με τις καταληψεις, δεν σκυβουν το κεφαλι στην εξουσια; οποιος δεν σκυβει το κεφαλι στην στην εξουσια κανει καταληψη;;;!!!

Εννοώ φίλε μου πως δεν ανήκουν στην ΔΑΠ το είπα λίγο....ρητορικά !! Φυσικά το αντίστροφο όπως το θέτεις δεν ισχύει. Συμφωνώ με τα παραπάνω antonis_p,radioamateur,vegeta!

Vegeta
03-03-07, 13:48
Εγω νομιζα οτι τις καταληψεις τις κανουν οσοι δεν σεβονται τις πολιτισμενες διαδικασιες (γιατι αραγε μονο στην Ελλαδα;) και οι καφροι που χτιζουν τις πορτες των καθηγητων (μαθε τεχνη και αστηνε)!!!

δεν εχεις δει καταληψεις στο εξωτερικο φιλε μου; αυτο θελεις να πεις; μου φαινεται οτι δεν εχεις βγει ποτε στην ζωη σου εξω απο την ελλαδα για να τα λες αυτα. απλα ενα παραδειγμα που δεν χρειαζεται να πας στο εξωτερικο για να το ξερεις (επειδη το ειχαν πει και οι ελληνικες ειδησεις): δεν ξερω αν ειχες ακουσει πριν απο 5-6 μηνες τι ειχε γινει στην γαλλια; για ποσο καιρο ηταν κλειστα τα σχολια; και αν περασαν στο τελος αυτα που προωθουσε η κυβερνηση; να δεις οτι και εξω κανουν καταληψεις και μαλιστα πιο μαζικες.

Vegeta
03-03-07, 14:15
Είναι δυνατόν μια χούφτα άτομων να καταστρέφει τη δημόσια περιουσιά που τη πληρώνουμε όλοι μας;Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα πρέπει να καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του;
Τόσες μέρες οι κινητοποιήσεις έχουν ως αποτέλεσμα το χασιμο χρόνου, το σπάσιμο νεύρων, τη δημιουργία προβλημάτων στην κοινωνια,το μηδενικό διάλογο.Αυτές είναι οι αρχές του φοιτητικού και καλά κινήματος;Ωραίοι ιδεολόγοι...
Τους γονείς που πληρώνουν τους σκέφτεται κανείς;

1)δεν ειπαμε οτι ειναι σωστο να κανουν ολες αυτες τις καταστροφες. (κανενας δεν το ειπε)
2)τις καταστροφες αυτες τις κανουν αναρχικοι (και οχι φοιτητες) που εκμεταλλευονται την πορεια και την ανωνυμια που τους προσφερει το πληθος για να δρουν ανενοχλητοι.
3)ποιον διαλογο; αν εσυ για παραδειγμα ζητουσες απο το αφεντικο σου πολλα χρονια τωρα αυξηση στον μισθο σου και αυτος δεν σου δινει και ερχετε σημερα να σου πει οτι θα σου κανει και περικοπες εσυ τι θα συζητησεις; αντισοιχα και με την παιδεια: οι φοιτητες ζητανε εδω και τοσα χρονια το 5% του αεπ για την παιδεια (οπως και μεσος ορος της ευρωπης) και αντι για να ανεβασουν τα χρηματα που δινουν για την παιδεια εχρονται τωρα και σου λενε να πληρωνεις (ξεχωριστα απο τους φορους που πληρωνες τοσα χρονια τωρα) για να εχεις μια αξιοπρεπη παιδεια.ειναι δυνατον να μιλησεις με αυτες τις συνθηκες; να μιλησεις για το εαν πρεπει να πληρωνεις 500 ή 700 € το εξαμηνο ενω θα επρεπε εκεινοι να πληρωσουν;
4)οταν οι σημερινοι φοιτητες γινουν αυριο γονεις και θα εχουν αφησει να περασει ο νομος και θα αναγκαζονται να πληρωνουν και αυτοι extra (απο οτι πληρωνουνμε μεχρι σημερα) να δουμε ποιος θα τους λυπηθει;

Vegeta
03-03-07, 14:33
Ολα αυτα με κανουν να πιστευω οτι το οριο των 18 ετων
που χρησιμοποειται για να σηματοδοτησει την ωριμοτητα θα επρεπε να αναθεωρηθει,
(προφανως αυτο των 21 που χρησιμοποιειται στις ΗΠΑ για αρκετες δραστηριοτητες
ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα).
Κατι δεν παει καλα στην πατριδα μας, δεν ειναι δυνατον να επιτρεπουμε
σαν γονεις και σαν πολιτεια στα παιδακια των 20 ετων (+/- 4 ετη)
να κλεινουν δρομους και σχολεια. Κατι πρεπει να αλλαξει. Το συντομοτερο δυνατον.

αλλος ενας λογος που με κανει να πιστευω οτι δεν ξερεις καλα τι γινετε στο εξωτερικο.
στις ηπα που ο πληθυσμος τους ειναι γυρω στα 300 εκατ. το οριο αυτο ειναι τα 21 αφου με τον πληθυσμο αυτο (300 εκατ.) δεν εχουν προβλημα να βρουν ατομα πανω των 21.
στην ελλαδα που ειμαστε 10 εκατ. (1 προς 30) το οριο αυτο εχει τεθει στα 18 γιατι δεν υπαρχουν πολλα ατομα πανω απο την ηλικια των 21. αυτο το κανουν για να πηγαινουν να ψηφιζουν περισσοτερα ατομα στις εκλογες και να εχει καποιο κυρος το εκλογικο αποταλεσμα.αναλογα λοιπον με τις αναγκες καθε κρατους προσαρμοζεται αυτο το οριο και οχι με την σοφια (ωριμοτητα) των πολιτων του.
αν εσυ εχεις προβλημα με την κατασταση που περιγραφεις μην αφηνεις το παιδι σου να κατεβαινει στους δρομους. προς το παρον δεν βλεπω τι αλλο μπορεις να κανεις.

Vegeta
03-03-07, 14:38
Εννοώ φίλε μου πως δεν ανήκουν στην ΔΑΠ το είπα λίγο....ρητορικά !! Φυσικά το αντίστροφο όπως το θέτεις δεν ισχύει. Συμφωνώ με τα παραπάνω antonis_p,radioamateur,vegeta!

μου αρεσεις aeonios γιατι τα λες λιγο κομψα!!! αλλα πες μου πως γινετε να συμφωνεις με ολους μας ενω εγω πιστευω οτι εχω διαφορετικη γνωμη απο τους antonis_p,radioamateur;;; :roll:

aeonios
03-03-07, 17:08
μου αρεσεις aeonios γιατι τα λες λιγο κομψα!!! αλλα πες μου πως γινετε να συμφωνεις με ολους μας ενω εγω πιστευω οτι εχω διαφορετικη γνωμη απο τους antonis_p,radioamateur;;; :roll:

Ευχαριστώ!Προφανώς δεν ήμουν σαφής αλλά λακωνικός. Συμφώνησα με τα επιχειρήματα σας κρινοντάς τα ως βάσιμα και ορθολογιστικά αλλά δεν έκρινα την βάση τους και την υπόθεση/γνώμη/άποψη που στηρίζουν!

johny16
03-03-07, 18:44
κοιτα φιλε ειπες οτι δεν πηγα το θεμα ειναι οτι δεν ηξερα και δεν ηξερα γιατι νομιζα οτι ηταν μονο για τις φοιτητικες παραταξεις η ψηφος.τεσπα το προβλημα ειναι οτι ακουσα οτι στην σχολη μου οτι υπαρχουν φοιτητες που ενδιαφερονται αλλα και φοιτητες που ειναι αντε γεια και πανε μονο και μονο για χαβαλε + οτι στην σχολη την δικη μου αναφερθηκε οτι αυτοι που ερχονται να κανουν κατι ειναι οι 5 απο τους 30. και ρωτω εγω τωρα τι ξερει ενας αμπαλος απο ανωτατη εκπεδευση την στιγμη που ερχεται μονο και μονο για χαβαλε?

Vegeta
04-03-07, 01:06
απο οτι ξερω ο αμπαλος μονο απο μπαλα δεν ξερει, ολα τα αλλα μπορει και να τα γνωριζει.
και αφου οι "αμπαλοι" χαβαλεδες που ερχονται οπως ειπες ειναι 5 στους 30 γιατι οι υπολοιποι 25 "μπαλαδοροι" δεν πανε για τους μαθουν "πως παιζεται το παιχνιδι";

johny16
04-03-07, 14:03
δεν καταλαβες ειπα οι 5 απο τους 30 ερχονται να κανουν κατι νορμαλ! οι αλλοι πανε για το χαβαλε!

nikoskourtis
04-03-07, 16:35
Αυτοι που πανε στο εξωτερικο για σπουδες ειναι αυτοι που πολυ απλα δεν μπορουν να μπουν σε ελληνικα πανεπιστημια. Απο αυτους που ξερω μονο εναν πηραν στο Cambridge ολοι οι αλλοι πηγαν στη Ρουμανια γιατι δεν τους πηραν αλλου. Αν θελαν να σπουδασουν θα πηγαιναν σε σοβαρα πανεπιστημια κι οχι στη ρουμανια που περνεις πτυχιο με τενεκεδες λαδι. Εκει ειναι χειροτερα απ τα ελληνικα.
Το θεμα με τα πανεπιστημια πρεπει να αρχισει απο την αξιολογηση πρωτα. Οταν λεω αξιολογηση ομως δεν εννοω την αξιολογηση με τα Ελληνικα προτυπα (ειναι δικος μας παιρνει αριστα, δεν ειναι δικος μας κοβεται).
Θεωρω μεγαλη απατη να ερχεται ο αλλος με πτυχιο απο ρουμανια και στην Ελλαδα να το αναγνωριζουν ισο με το δικο μου που ειναι απο Ελληνικο πολυτεχνειο. Για ρωτηστε τα ρουμανικα πτυχια στην Αγγλια τα αναγνωριζουν ως ισοτιμα με αλλα σοβαρων πανεπιστημιων; Δεν δεχομαι να ερχονται ατομα που στο σχολειο ηταν καλοι στα αρχαια και ασχετοι στα μαθηματικα και στη φυσικη και να μου λενε οτι στη Ρουμανια πηραν πτυχιο μηχανικου με αριστα. Απλα δε γινονται αυτα τα πραγματα. Βεβαια φαινονται στη δουλεια οτι ειναι ασχετοι αλλα στο δημοσιο μια χαρα τους παιρνουν. Αμα γινουν και ιδιωτικα στην Ελλαδα θα ειναι στο ιδιο χαλι με τα ρουμανικα. Πιστευει κανενας οτι θα ερθει το Cambridge να επενδυσει στην Ελλαδα;

Να παρουμε ενα αλλο παραδειγμα. Τα νοσοκομεια. Εχουμε παρα πολλα ιδιωτικα νοσοκομεια. Ποσα απο αυτα ειναι σοβαρα; Τα σοβαρα ειναι 2-3 και για να πας πρεπει να εχεις αρκετο χρημα. Στα φτηνα μ(ερικα οχι και τοσο) ειδαμε οτι μονο σοβαροτητα δεν υπαρχει. Τους ζητας πλαστο πιστοποιητικο για μια ασθενεια και στο δινουν με ευχαριστηση αν δωσεις και κατι παραπανω σε εναν γιατρο. θα μου πει καποιος: Λαδωνονται οι γιατροι στα ιδιωτικα; Βεβαιως. Και το ιδιο το νοσοκομειο λαδωνεται. Ειναι το συστημα ετσι.

Ειμαστε η μονη χωρα που ολοι πρεπει να σπουδασουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, ολοι πρεπει να παρουν πτυχιο (ολοι ικανοι ρε παιδι μου). Ειμαστε η χωρα που ολοι παιρνουν διπλωμα αυτοκινητου, κανενας ανικανος. Λες και ολοι οι ανθρωποι μπορουν να κανουν τα παντα. Το επομενο βημα ειναι να παιρνουν ολοι πτυχιο πιλοτου. Εκει να δεις τι θα γινεται στον αερα... Φανταζεστε ολοι να παιρναμε πτυχιο μπασκετμπολιστα; Θα βλεπαμε νανους να παιζουν μπασκετ με το Φασουλα αντιπαλο και το χειροτερο ειναι οτι θα ριχναν ταπες στο φασουλα και θα τον κερδιζαν. Εχει γινει με τους τραγουδιστες και τους καλλιτεχνες γενικοτερα αυτο το πραγμα που λεω. Οι αταλαντοι εχουν βγει μπροστα. Ειμαστε η χωρα που ο καθενας εχει ταλεντο οπου αυτος θελει. Ειμαστε η χωρα που οποιος θελει εχει μυαλο μηχανικου, δικηγορου, γιατρου. Για μερικους ειναι σκληρο να τους πουν: Κοιτα παιδι μου εσυ δεν κανεις για μηχανικος, ουτε για δικηγορος. Πιανουν ομως τα χερια σου και μπορεις να γινεις καλος μαστορας.
Τι να κανουμε δεν εχουμε ολοι το μυαλο για να υπολογισουμε συνισταμενες δυναμεις, μιγαδικα ρευματα, και ψηφιακα κυκλωματα... Καποιοι δεν μπορουν να το παραδεχθουν γι' αυτο στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις.

babisko
04-03-07, 17:12
Αυτοι που πανε στο εξωτερικο για σπουδες ειναι αυτοι που πολυ απλα δεν μπορουν να μπουν σε ελληνικα πανεπιστημια. Απο αυτους που ξερω μονο εναν πηραν στο Cambridge ολοι οι αλλοι πηγαν στη Ρουμανια γιατι δεν τους πηραν αλλου. Αν θελαν να σπουδασουν θα πηγαιναν σε σοβαρα πανεπιστημια κι οχι στη ρουμανια που περνεις πτυχιο με τενεκεδες λαδι. Εκει ειναι χειροτερα απ τα ελληνικα.
Το θεμα με τα πανεπιστημια πρεπει να αρχισει απο την αξιολογηση πρωτα. Οταν λεω αξιολογηση ομως δεν εννοω την αξιολογηση με τα Ελληνικα προτυπα (ειναι δικος μας παιρνει αριστα, δεν ειναι δικος μας κοβεται).
Θεωρω μεγαλη απατη να ερχεται ο αλλος με πτυχιο απο ρουμανια και στην Ελλαδα να το αναγνωριζουν ισο με το δικο μου που ειναι απο Ελληνικο πολυτεχνειο. Για ρωτηστε τα ρουμανικα πτυχια στην Αγγλια τα αναγνωριζουν ως ισοτιμα με αλλα σοβαρων πανεπιστημιων; Δεν δεχομαι να ερχονται ατομα που στο σχολειο ηταν καλοι στα αρχαια και ασχετοι στα μαθηματικα και στη φυσικη και να μου λενε οτι στη Ρουμανια πηραν πτυχιο μηχανικου με αριστα. Απλα δε γινονται αυτα τα πραγματα. Βεβαια φαινονται στη δουλεια οτι ειναι ασχετοι αλλα στο δημοσιο μια χαρα τους παιρνουν. Αμα γινουν και ιδιωτικα στην Ελλαδα θα ειναι στο ιδιο χαλι με τα ρουμανικα. Πιστευει κανενας οτι θα ερθει το Cambridge να επενδυσει στην Ελλαδα;

Να παρουμε ενα αλλο παραδειγμα. Τα νοσοκομεια. Εχουμε παρα πολλα ιδιωτικα νοσοκομεια. Ποσα απο αυτα ειναι σοβαρα; Τα σοβαρα ειναι 2-3 και για να πας πρεπει να εχεις αρκετο χρημα. Στα φτηνα μ(ερικα οχι και τοσο) ειδαμε οτι μονο σοβαροτητα δεν υπαρχει. Τους ζητας πλαστο πιστοποιητικο για μια ασθενεια και στο δινουν με ευχαριστηση αν δωσεις και κατι παραπανω σε εναν γιατρο. θα μου πει καποιος: Λαδωνονται οι γιατροι στα ιδιωτικα; Βεβαιως. Και το ιδιο το νοσοκομειο λαδωνεται. Ειναι το συστημα ετσι.

Ειμαστε η μονη χωρα που ολοι πρεπει να σπουδασουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, ολοι πρεπει να παρουν πτυχιο (ολοι ικανοι ρε παιδι μου). Ειμαστε η χωρα που ολοι παιρνουν διπλωμα αυτοκινητου, κανενας ανικανος. Λες και ολοι οι ανθρωποι μπορουν να κανουν τα παντα. Το επομενο βημα ειναι να παιρνουν ολοι πτυχιο πιλοτου. Εκει να δεις τι θα γινεται στον αερα... Φανταζεστε ολοι να παιρναμε πτυχιο μπασκετμπολιστα; Θα βλεπαμε νανους να παιζουν μπασκετ με το Φασουλα αντιπαλο και το χειροτερο ειναι οτι θα ριχναν ταπες στο φασουλα και θα τον κερδιζαν. Εχει γινει με τους τραγουδιστες και τους καλλιτεχνες γενικοτερα αυτο το πραγμα που λεω. Οι αταλαντοι εχουν βγει μπροστα. Ειμαστε η χωρα που ο καθενας εχει ταλεντο οπου αυτος θελει. Ειμαστε η χωρα που οποιος θελει εχει μυαλο μηχανικου, δικηγορου, γιατρου. Για μερικους ειναι σκληρο να τους πουν: Κοιτα παιδι μου εσυ δεν κανεις για μηχανικος, ουτε για δικηγορος. Πιανουν ομως τα χερια σου και μπορεις να γινεις καλος μαστορας.
Τι να κανουμε δεν εχουμε ολοι το μυαλο για να υπολογισουμε συνισταμενες δυναμεις, μιγαδικα ρευματα, και ψηφιακα κυκλωματα... Καποιοι δεν μπορουν να το παραδεχθουν γι' αυτο στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις.


:ok:

Vegeta
04-03-07, 18:47
Θεωρω μεγαλη απατη να ερχεται ο αλλος με πτυχιο απο ρουμανια και στην Ελλαδα να το αναγνωριζουν ισο με το δικο μου που ειναι απο Ελληνικο πολυτεχνειο. Για ρωτηστε τα ρουμανικα πτυχια στην Αγγλια τα αναγνωριζουν ως ισοτιμα με αλλα σοβαρων πανεπιστημιων;

nikoskourtis,babisko συμφωνουμε σε πολλα πραγματα.
φιλος μου που πηγε να σπουδασει μηχανολογος στην αγγλια δεν του αναγνωρισαν ουτε το Proficiency που ειχε παρει εδω στην ελλαδα απο το πανεπηστημιο του Cambridge (αγγλικο-σοβαρο πανεπηστημιο) και τον υποχρεωσαν να δωσει εξετασεις απο την αρχη στα αγγλικα και εσυ ρωτας τωρα εαν θα αναγνωριζαν τα ρουμανικα πτυχια; φυσικα και οχι.

GEWKWN
04-03-07, 18:51
Αυτοι που πανε στο εξωτερικο για σπουδες ειναι αυτοι που πολυ απλα δεν μπορουν να μπουν σε ελληνικα πανεπιστημια. Απο αυτους που ξερω μονο εναν πηραν στο Cambridge ολοι οι αλλοι πηγαν στη Ρουμανια γιατι δεν τους πηραν αλλου. Αν θελαν να σπουδασουν θα πηγαιναν σε σοβαρα πανεπιστημια κι οχι στη ρουμανια που περνεις πτυχιο με τενεκεδες λαδι. Εκει ειναι χειροτερα απ τα ελληνικα.
Το θεμα με τα πανεπιστημια πρεπει να αρχισει απο την αξιολογηση πρωτα. Οταν λεω αξιολογηση ομως δεν εννοω την αξιολογηση με τα Ελληνικα προτυπα (ειναι δικος μας παιρνει αριστα, δεν ειναι δικος μας κοβεται).
Θεωρω μεγαλη απατη να ερχεται ο αλλος με πτυχιο απο ρουμανια και στην Ελλαδα να το αναγνωριζουν ισο με το δικο μου που ειναι απο Ελληνικο πολυτεχνειο. Για ρωτηστε τα ρουμανικα πτυχια στην Αγγλια τα αναγνωριζουν ως ισοτιμα με αλλα σοβαρων πανεπιστημιων; Δεν δεχομαι να ερχονται ατομα που στο σχολειο ηταν καλοι στα αρχαια και ασχετοι στα μαθηματικα και στη φυσικη και να μου λενε οτι στη Ρουμανια πηραν πτυχιο μηχανικου με αριστα. Απλα δε γινονται αυτα τα πραγματα. Βεβαια φαινονται στη δουλεια οτι ειναι ασχετοι αλλα στο δημοσιο μια χαρα τους παιρνουν. Αμα γινουν και ιδιωτικα στην Ελλαδα θα ειναι στο ιδιο χαλι με τα ρουμανικα. Πιστευει κανενας οτι θα ερθει το Cambridge να επενδυσει στην Ελλαδα;

Να παρουμε ενα αλλο παραδειγμα. Τα νοσοκομεια. Εχουμε παρα πολλα ιδιωτικα νοσοκομεια. Ποσα απο αυτα ειναι σοβαρα; Τα σοβαρα ειναι 2-3 και για να πας πρεπει να εχεις αρκετο χρημα. Στα φτηνα μ(ερικα οχι και τοσο) ειδαμε οτι μονο σοβαροτητα δεν υπαρχει. Τους ζητας πλαστο πιστοποιητικο για μια ασθενεια και στο δινουν με ευχαριστηση αν δωσεις και κατι παραπανω σε εναν γιατρο. θα μου πει καποιος: Λαδωνονται οι γιατροι στα ιδιωτικα; Βεβαιως. Και το ιδιο το νοσοκομειο λαδωνεται. Ειναι το συστημα ετσι.

Ειμαστε η μονη χωρα που ολοι πρεπει να σπουδασουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, ολοι πρεπει να παρουν πτυχιο (ολοι ικανοι ρε παιδι μου). Ειμαστε η χωρα που ολοι παιρνουν διπλωμα αυτοκινητου, κανενας ανικανος. Λες και ολοι οι ανθρωποι μπορουν να κανουν τα παντα. Το επομενο βημα ειναι να παιρνουν ολοι πτυχιο πιλοτου. Εκει να δεις τι θα γινεται στον αερα... Φανταζεστε ολοι να παιρναμε πτυχιο μπασκετμπολιστα; Θα βλεπαμε νανους να παιζουν μπασκετ με το Φασουλα αντιπαλο και το χειροτερο ειναι οτι θα ριχναν ταπες στο φασουλα και θα τον κερδιζαν. Εχει γινει με τους τραγουδιστες και τους καλλιτεχνες γενικοτερα αυτο το πραγμα που λεω. Οι αταλαντοι εχουν βγει μπροστα. Ειμαστε η χωρα που ο καθενας εχει ταλεντο οπου αυτος θελει. Ειμαστε η χωρα που οποιος θελει εχει μυαλο μηχανικου, δικηγορου, γιατρου. Για μερικους ειναι σκληρο να τους πουν: Κοιτα παιδι μου εσυ δεν κανεις για μηχανικος, ουτε για δικηγορος. Πιανουν ομως τα χερια σου και μπορεις να γινεις καλος μαστορας.
Τι να κανουμε δεν εχουμε ολοι το μυαλο για να υπολογισουμε συνισταμενες δυναμεις, μιγαδικα ρευματα, και ψηφιακα κυκλωματα... Καποιοι δεν μπορουν να το παραδεχθουν γι' αυτο στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις.

Αν και ουσιαστικα ο προλαλησαντας με καλυψε θα προστεσω οτι αν το τετραετες προγραμμα του καθε πανεπιστημιου
δεν "γινει" δηλαδη για καποιο λογο δεν λειτουργησει το προγραμμα τοτε πγια να μην κλεισει πρεπει να βρει χορηγους
που θα εχουν και την αναλογη απαιτηση για την εκπαιδευση των φοιτητων.
Αναφερω το παραδειγμα οπου στο ΤΕΙ Πειρεα υπηρχε η πιθανοτητα να γινει με την επιχορηγιση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 97-99.
φιλικα Γιωργος.