PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνδεση On και προβληματα



leeperik
24-02-11, 23:27
Τελευταια εχω παρατηρησει ενα προβλημα στην συνδεση μου.Εχω ON αλλα αρκετες φορες ειμαι OFF.
Οταν κατεβαζω καποιο torrent και ανοιγω τον internet explorer μετα απο λιγο η συνδεση κοβεται,αλλα το προγραμμα κατεβαζει κανονικα,επισης απο το κεντρο δικτυου και κοινης χρησης δειχνει οτι η συνδεση κοβεται αναμεσα στην καρτα δικτυου και το ρουτερ(εχω ρουτερ της ον,pireli).Οποτε απο την διαχειρηση συνδεσεων δικτυου κανω απενεργοποιηση και ξαναενεργοποιηση και επειτα μπαινω στο ρουτερ και του κανω επανεκινηση ή το βγαζω για λιγο απο την πριζα και παιζει οκ για λιγο (απο 2 λεπτα ως μια δυο ωρες μεχρι να ξαναπεσει η συνδεση).δοκιμασα και με firefox και μου κανει τα ιδια,επισης δοκιμασα να αλλαξω τις θυρες επικοινωνιας στο προγραμμα που κατεβαζω αλλα παλι τιποτα.
Επισης σε μερικες σελιδες(με τορεντ) δεν μπαινει,κανενας υπολογιστης που εχω στην ιδια συνδεση,το ιδιο παρατηρησα και σε αλλο σπιτι οπου εχουν ον και δοκιμασα να ανοιξω τις σελιδες,σε ενα φιλο που εχει φορθνετ μπαινει κανονικα.
Εχει κανει τιποτα κλειδωματα η ον;ξερει κανεις κατι;και αν ναι ποσο νομιμο ειναι απο τη στιγμη που πληρωνουμε να μας κοβουμε την προσβαση στην ελευθερη πληροφορια;περα απο το να την διακοψω,γιατι θα εχω λιγο τρεξιμο μιας και ειναι στου πατερα μου το ονομα,τι μπορω να κανω;

και κατι αλλο παλιοτερα που ειχα φορτθνετ και κονεξ και οτενετ το username και το password της συνδεσης μου το εδιναν οποτε αν ηθελα να αλλαξω ρουτερ το εβαζα στο νεο,η ον δεν μου εδωσε τιποτα πρεπει να το εχει καταχωρημενο στο ρουτερ οποτε πρεπει να τους παρω και να μου το δωσουν(αν το δωσουν)κανονικα δεν πρεπει να μου το εχουν δωσει ή εστω τηλεφωνικα και να το γραψω εγω καπου;

εχετε να μου προτεινετε καμια καλυτερη ωστε να μην εχω τετοια προβληματα;

kpap
25-02-11, 06:16
Κατ'αρχάς εγώ θα πρότεινα δες αν το κάνει χωρίς να ανοίξεις το IE, μόνο με τα torrents. Έπειτα αν κάνεις μια επανεκκίνηση μόνο στον υπολογιστή σου αν διορθώνεται το πρόβλημα. Έπειτα αν κάνεις μια επανεκκίνηση μόνο στο pirelli.
Αυτές οι δοκιμές θα δώσουν μερικές κατευθύνσεις για το που εντοπίζεται το πρόβλημα. Εννοείται η κάθε δοκιμή είναι ξεχωριστή, περιμένεις να κάνεις το πρόβλημα και κάνεις μια από τις κινήσεις μόνο. Αν τις κάνεις πάντα όλες μαζί δεν θα μπορέσεις να πάρεις κατεύθυνση.

Αυτό με τις σελίδες που δεν μπαίνει το πιο πιθανό είναι ότι είναι άσχετο με το προηγούμενο πρόβλημα. Στο λέω γιατί αν αρχίσεις και συνδέεις τα προβλήματα μεταξύ τους ως σχετικά μπορεί να μην βγάλεις άκρη.

Αν ζητήσεις τα στοιχεία θα στα δώσουν. Δοκίμασε να τους πεις ότι θες να δοκιμάσεις κάποιο δικό σου router.

leeperik
25-02-11, 08:49
Αυτο που παρατηρησα μολις ειναι οτι το κανει οταν λειτουργει το μtorrent.Οταν εχω το ανοιξει το μtorrent μονο του,δεν το κανει συνεχεια και αν το κανει μπορει να ριξει τη συνδεση μετα απο μια ωρα,αλλα αν εχω παραλληλα ανοιχτα το μtorrent και καποιον εξπλορερ σε 1-2 λεπτα μου ριχνει τη συνδεση.
Κανω επανεκινηση το ρουτερ και μου αποκαθιστα εν μερη τη συνδεση,δηλαδη στο κεντρο δικτυου και κοινης χρησης δειχνει τον υπολογιστη μου,το ρουτερ και τη γη (που δειχνει αν λειτουργει το ιντερνετ η οχι).οποτε μετα την επανεκινηση του ρουτερ ενεργοποιημενα ειναι το εικονιδιο του υπολογιστη μου(λογικο) και το εικονιδιο του ρουτερ,για να μπορεσω να ενεργοποιησω και το ιντερνετ πρεπει να απενεργοποιησω και ξαναενεργοποιησω την καρτα δικτυου και να κανω ρεσετ το ρουτερ. εχω win (s)vista αλλα και σε αλλο pc με xp κανει τα ιδια.18734 Το θεμα με σελιδες που δεν μπαινει ειναι ασχετο,απλα μιας και εγραψα ειπα να ρωτησω και γι αυτο αν ξερει κανεις κατι,αν και υποψιαζομαι οτι κλειδωνει σελιδες,γιατι με αλλες συνδεσεις μπαινουν κανονικα

kpap
25-02-11, 09:03
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι φρικάρει κάπου το pirelli. Κάπου μέσα του κρατάει μια λίστα για τα NAT που έχει κάνει, η οποία μπορεί να γεμίζει και κάποιο bug του οδηγεί στο φρικάρισμα που λέω, το έχω δει και σε άλλο router παλιότερα. Είναι μια υπόθεση που είχα κάνει στο παρελθόν, δεν το έχω ψάξει παραπέρα. Αλλάζοντας router (με ένα Linux, όχι με modem/router) είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα τότε.
Δοκίμασε να ρυθμίσεις το μTorrent για πολύ λιγότερες συνδέσεις αρχικά να δεις αν αλλάξει κάτι. Βάλε και κανένα screenshot του μTorrent εκεί που λέει για τις συνδέσεις, γιατί δεν το ξέρω σαν πρόγραμμα. Μπας και δω κάτι που μου χτυπήσει καμπανάκι.

leeperik
25-02-11, 09:17
μολις πηρα στην ον τηλεφωνο για να μου δωσουν username και password ωστε να αλλαξω ρουτερ και η απαντηση τους ειναι οτι "δεν παρεχουμε κωδικους εμεις.με το που σθνδεεις το μοντεμ κατεβαζει τις ρυθμισεις αυτοματα" οταν τους ειπα οτι εχω ηδη αλλο ρουτερ,που ισχυει δηλαδη,και θελω να το βαλω πανω μου λεει να παρεις ενα switch ή ενα hub και τους λεω γιατι να πληρωσω εξοπλισμο αφου ηδη εχω; και η απαντηση "κωδικο δεν εχουμε να δωσουμε,αλλα και αν βρεις καποιον κωδικο(αρα υπαρχει κωδικος) δεν παρεχουμε τεχνικη υποστηρηξη" και δεν λεγανε τιποτε αλλο.οποτε παω για διακοπη να βαλω καοια αλλη απο οτι φαινεται και να πανε να πνηγουνε.18738 εδω οι ρυθμισεις του προγραμματος,η εικονα ειναι αφου τις αλλαξα αλλα γραφω διπλα ποιες τιμες ειχε.

kpap
25-02-11, 09:38
Περίεργο. Σε πελάτη μου τα έχουν δώσει κανονικά και έχουμε αλλάξει router μάλιστα. Μπορεί στις εταιρίες να συμπεριφέρονται διαφορετικά βέβαια.
Και γω στη θέση σου αυτό θα έκανα πάντως, γιατί προσωπικά ποτέ δε μου άρεσε η πολιτική του "κλειδωμένου" router.

Ενημέρωσε αν αλλάξει κάτι με την αλλαγή των ρυθμίσεων ..

leeperik
25-02-11, 10:12
το ψαχνω στο ιντερνετ βρηκα αυτο το φορουμ (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=161), αλλα θελει ψαξιμο ,κατι θα βρεθει παντως,θα ενημεροσω μολις εχω κατι