PDA

Επιστροφή στο Forum : Μινι αυτοκίνητα περί τα 62HP με A/C...

Γιώργος Ανώνυμος
21-04-11, 15:19
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι υποβάλλω στο παρόν φόρουμ την ερώτηση γιατί θεωρώ μία απάντηση από τεχνικούς (ηλεκτρονικούς και όχι μόνο) πιο εμπεριστατωμένη από του οποιουδήποτε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!

Αυτά τα καθημερινά κουβαδάκια περί τα 62HP (1000 cc) ή 65HP είναι επαρκή για συνθήκες Κηφισίας (καθημερινή χρήση) ντάλα μεσημέρι με full κλιματισμό (π.χ. KIA Piccanto) ή καλύτερα να επιλέξω κάτι μεγαλύτερο (π.χ. HYUNDAI Ι10, 78HP σαφώς καλύτερα και ακριβότερο για καινούργιο ενώ το ΚΙΑ το βρίσκω και μεταχειρισμένο)! Η εμπειρία μου είναι από σαφώς μεγαλύτερα (110/115 HP, 1800/1600cc).

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις!

xsterg
21-04-11, 15:31
θα σου απαντησω ακριβώς. το ενα αυτοκινητο μου ειναι kia picanto 1000cc. πριν το αγορασω ειχα αυτο το ερωτημα. αν σε συνθηκες καυσωνα θα μπορουσε με πληρες φορτιο και κλιματισμο μεσα σε μποτιλιαρισμα να ανταπεξελθει. μετα απο 4 + 1/2 χρονια συμβιωσης μαζι του σε πληροφορω οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο τα καταφερνει κατι παραπανω απο ικανοποιητικα. και μαλιστα χωρις αισθητη μειωση της ισχυος του. επισης ειμαι πολυ ικανοποιημενος στο επιπεδο των βλαβων. μεχρι στιγμης και με 85000 χλμ δεν εχει το παραμικρο προβλημα. δεν υπαρχουν τριγμοι παροτι ειχα ενδοιασμους και για αυτο στην αρχη. γενικα θεωρω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο που αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω που εδωσα. γενικα τα kia - hyundai βλεπω οτι πολυ αξιπιστα αυτοκινητα μιας και δεν εχω δει ποτε ουτε ενα να εχει ξεμεινει στον δρομο. τα θεωρω κλασεις ανωτερα απο κατι μερσεντες και bmw που τα βλεπω ολη την ωρα πανω σε γερανους οδικης βοηθειας. δεν ειναι πολυτελη αυτοκινητα αλλα ειναι τρομερα αξιοπιστα. με το αυτοκινητο αυτο πηγαινω τοσο αντος πολης οσο και εκτος (πχ πατρα γιαννενα, πατρα καλαματα, πατρα αθηνα, πατρα τρικαλα) με ολες τις συνθηκες και με ολα τα καιρικα φαινομενα παντοτε απροβληματιστα. το μονο μελανο σημειο ειναι η αντιπροσωπεια εδω στην πατρα οπου πατησα στο πρωτο σερβις και απο τοτε δεν ξαναπατησα (ελπιζω ποτε ξανα).
το συνιστω σαν αγορα λογω της αξιοπιστιας του, της χαμηλης καταναλωσης, της μη εμφανισης βλαβων.

-nikos-
21-04-11, 19:51
και το μεταχειρισμενο ειναι μια καλη λυση τωρα με τις κλοπες που γινονται
ασε αν στο γρατζουνισει καποιος,θα χασεις τον υπνο σου.Για να μην πουμε για
την διαφωρα τιμης ανταλακτικων και σερβις.

angel_grig
27-04-11, 15:08
Εγω εδω και 10 χρονια εχω ενα matiz 800cc.Το καλοκαιρι το κλιματιστικο δουλευει συνεχεια ,χωρις ιδιαιτερη μειωση της ισχυος(μεσα στην πόλη ουτε που το καταλαβαινεις).Ειμαι πολυ ευχαριστημενος,κανω τα τακτικα σερβις και το αμαξακι ειναι μια χαρα,ασε που ξεχνας ποτε το γεμισες...

Γιώργος Ανώνυμος
29-04-11, 12:21
OK, μέχρι εδώ καλά τα πάμε: εξασφαλήσαμε κλιματισμό στον καύσωνα. Τώρα με βάλανε στο τρυπάκι του αυτόματου κιβωτίου για το οποίο σημειωτέον δεν έχω καμία εμπειρία (εκτός μέσω κάποιου θειού μου στο America που μόνο αυτόματα επέλεγε!). Το κακό είναι πως στα περισσότερα Ελληνικά forums η πλειοψηφία είναι κατά αλλά η εμπειρία τους (σημειώνω εγώ) είναι από σχετικά παλιάς τεχνολογίας αυτόματα ή ημιαυτόματα που φαντάζομαι δεν είναι ότι καλύτερο. Και άντε να πάρω το ρίσκο να επιλέξω το αυτόματο που δεν γνωρίζω. Σημειώνω επίσης πως το αυτόματο του i10 είναι πλήρως αυτόματο, δηλ. δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ταχύτητα αν το επέλεγες ούτε σπρώχνοντας έναν λευγέ μία θέση μπροστά ή πίσω. Για τους εντελώς αμύητους υπενθυμίζω πως στα αυτόματα δεν υπάρχει συμπλέκτης.

Τα pros & cons από την αντιοπροσωπεία, πέραν των αυτονόητων (άνεση, μη πονεμένο αριστερό γόνατο βλ. ταξιτζής) συνοψίζονται στα παρακάτω:

++ Όσοι επέλεξαν αυτόματο δεν επιθυμούν να ξαναγυρίσουν στο χειροκίνητο,

-- Μεγαλύτερη κατανάλωση για το αυτόματο (περί το 1lt στα 100 Km)

-- Μεγαλύτερη φθορά στα τακάκια στο αυτόματο, λόγω μη αποσύμπλεξης σε στάση (αλλαγή τακάκια στα 15.000 Km vs. 10.000 Km).

Ρωτάω λοιπόν πραγματικές εμπειρίες!!!

Χαιρετώ

-nikos-
29-04-11, 13:20
αυτο που ξερω για το αυτοματο ειναι οτι
στα χερια μιας γυναικας ειναι η το καλητερο η φονικο οπλο γιατι δεν σβυνει με τιποτα
ουτε ανηφωρα καταλαβενει ουτε κακο χειρισμο στα φαναρια,αλλα αντιθετα αν πατισεις
το γκαζι θα βγαλει οσα μπορει.
εχω μπει μεσα σε αυτοματο και με ταχυτητα στο σασμαν [εμπρος] πηγε σε μια
ανηφωρα και τα αφησε ολα φρενα-χειροφρενα-γκαζι-δεν ακουμπουσε τιποτα,και
το αυτοκινητο δεν κουνιονταν,το κρατουσε ο εγκεφαλος,καναμε το ιδιο και σε κατηφωρα
με οπισθεν.
οπως καταλαβενεις αν μεινης απο μπαταρια ΔΕΝ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ,
και ολα τα συναφη οφελη του σιμπλεκτη θα τα χασεις

Γιώργος Ανώνυμος
29-04-11, 13:41
Πολύ ωραία το έθεσες το θέμα. Εντάξει οι γυναίκες είναι αναβαθμισμένες anyway στην εποχή μας, αλλά αναρωτιέμαι γιατί οι άνδρες θα πρέπει να είναι συνέχεια στην τσάπα (βλ. συμπλέκτης) και να μην απολαμβάνουν κάποια από τα γυναικεία προνόμια (αυτ. κιβώτιο). Νομίζω έχεις υπόψη πως το σπρώξιμο για μπαταρία δεν ενδείκνυεται στα καταλυτικά λόγω μπουκώματος αλλά νομίζω πως όλοι θα το κάναμε! Πάντως με τη τσίμπλα στο μάτι δεν είμαι για πολλά ρεπρίζ στο πήξιμο, ίσως θα με βόλευε το αυτόματο...

-nikos-
29-04-11, 17:42
το αυτοματο ειναι κυριλε και ωραιο και αν σε ποναει το γωνατο μην το σκευτεσε πολυ,,
εκτος αυτου εχει συμασια και που ζει ο καθενας.
στην πολη η στην υπεθρο οπως εγω.τα υπερ του αυτοκινητου της επαρχιας γινονται κατα
μεσα στην πολη,ολα,,,το μεγεθος,ο κυβησμος,τα λαστιχα,το σασμαν,ολα.
αποφασισε με αυτα τα κριτηρια.οι συμβουλες μας ειναι στα μετρα του καθενα μας.
-
-
υ.γ.τα καταλυτικα σπρωχνονται ανετα αρκει να εχουν αρκετο ρευμα για την αντλια καυσιμου.

SIERA
01-05-11, 19:17
περι αυτοματου απο προσωπικη εμπειρια με ενα τζιπακι τεριους που ειχα ειχε παρα πολυ θορυβο το αμαξι λογο στροφων....ηθελες να προσπερασεις ενα αμαξι και στην προσπερασει ειχα παρα πολυ θορυβο γενικα ειπα απο τοτε ποτε ξανα αυτοματο μια χαρα ειναι ο λεβιες.....

aristos 87.6
02-05-11, 00:33
OK, μέχρι εδώ καλά τα πάμε: εξασφαλήσαμε κλιματισμό στον καύσωνα. Τώρα με βάλανε στο τρυπάκι του αυτόματου κιβωτίου για το οποίο σημειωτέον δεν έχω καμία εμπειρία (εκτός μέσω κάποιου θειού μου στο America που μόνο αυτόματα επέλεγε!). Το κακό είναι πως στα περισσότερα Ελληνικά forums η πλειοψηφία είναι κατά αλλά η εμπειρία τους (σημειώνω εγώ) είναι από σχετικά παλιάς τεχνολογίας αυτόματα ή ημιαυτόματα που φαντάζομαι δεν είναι ότι καλύτερο. Και άντε να πάρω το ρίσκο να επιλέξω το αυτόματο που δεν γνωρίζω. Σημειώνω επίσης πως το αυτόματο του i10 είναι πλήρως αυτόματο, δηλ. δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ταχύτητα αν το επέλεγες ούτε σπρώχνοντας έναν λευγέ μία θέση μπροστά ή πίσω. Για τους εντελώς αμύητους υπενθυμίζω πως στα αυτόματα δεν υπάρχει συμπλέκτης.

Τα pros & cons από την αντιοπροσωπεία, πέραν των αυτονόητων (άνεση, μη πονεμένο αριστερό γόνατο βλ. ταξιτζής) συνοψίζονται στα παρακάτω:

++ Όσοι επέλεξαν αυτόματο δεν επιθυμούν να ξαναγυρίσουν στο χειροκίνητο,

-- Μεγαλύτερη κατανάλωση για το αυτόματο (περί το 1lt στα 100 Km)

-- Μεγαλύτερη φθορά στα τακάκια στο αυτόματο, λόγω μη αποσύμπλεξης σε στάση (αλλαγή τακάκια στα 15.000 Km vs. 10.000 Km).

Ρωτάω λοιπόν πραγματικές εμπειρίες!!!

Χαιρετώ
μπορει να αλλαζεις πιο τακτικα τακακια φρενων οπως πολλυ σωστα το αναφερεις ,ξεχασες ομως η ισως δεν το γνωριζεις οτι τα αυτοματα αμαξια ΔΕΝ εχουν δισκο-πλατω ,που ειναι ενα πολλυ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΞΟΔΟ για καθε ΜΗ αυτοματο αμαξι. κοστιζει δε απο 350 euro και πανω αναλογως το αμαξι ...στο service τουλαχιστον . για μενα κανε ενα TEST DRIVE με ενα αυτοματο αμαξι και αποφασισε ,μονο προσεξε το φρενο ,με το που το αγγιζεις κοκκαλωνει κυριολεκτικα το αμαξι . αν θες την συμβουλη μου, παλια ειχα δουλεψει σε μεγαλη αντιπροσωπεια αυτοκινητων ,το αμαξι που θα παρεις να προσεξεις να ΕΧΕΙ ανταλλακτικα και να ειναι ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ- ΚΑΛΗ ΜΑΡΚΑ για ευκολη και σιγουρη μεταπωληση

dalai
02-05-11, 02:12
Εγω με 1350 getz εβαλα φιμε στα παραθυρα λογω παιδιου και ειδα αισθητη μειωση στη θερμοκρασια καμπινας .Περιμενω τις ζεστες για να δω και την βελτιωση στο A/C.

aristos 87.6
02-05-11, 23:07
βεβαια μην παρεις αμαξι χρωματος ειδικα ΜΑΥΡΟΥ η σκουρου γενικα πρασινο-μπλε σκουρο κλπ .κυριολεκτικα θα βραζεις το καλοκαιρι

xsterg
03-05-11, 20:21
με 1350 € αγοραζεις νεο αυτοκινητο φιλε! μα καλα. τι αντιλιακες μεμβρανες ειναι αυτες?

lepouras
03-05-11, 20:29
με 1350 € αγοραζεις νεο αυτοκινητο φιλε! μα καλα. τι αντιλιακες μεμβρανες ειναι αυτες?
το αμάξι είναι (μάλλον) HYUNDAI GETZ 1350 CC

dalai
03-05-11, 21:29
το αμάξι είναι (μάλλον) HYUNDAI GETZ 1350 CC

Ναι συγνωμη αν σας μπερδεψα. Για τις μεμβρανες 120 ευρω εδωσα (εκτος παμπριζ)

BESTCHRISS
06-05-11, 13:39
θα σου απαντησω ακριβώς. το ενα αυτοκινητο μου ειναι kia picanto 1000cc. πριν το αγορασω ειχα αυτο το ερωτημα. αν σε συνθηκες καυσωνα θα μπορουσε με πληρες φορτιο και κλιματισμο μεσα σε μποτιλιαρισμα να ανταπεξελθει. μετα απο 4 + 1/2 χρονια συμβιωσης μαζι του σε πληροφορω οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο τα καταφερνει κατι παραπανω απο ικανοποιητικα. και μαλιστα χωρις αισθητη μειωση της ισχυος του. επισης ειμαι πολυ ικανοποιημενος στο επιπεδο των βλαβων. μεχρι στιγμης και με 85000 χλμ δεν εχει το παραμικρο προβλημα. δεν υπαρχουν τριγμοι παροτι ειχα ενδοιασμους και για αυτο στην αρχη. γενικα θεωρω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο που αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω που εδωσα. γενικα τα kia - hyundai βλεπω οτι πολυ αξιπιστα αυτοκινητα μιας και δεν εχω δει ποτε ουτε ενα να εχει ξεμεινει στον δρομο. τα θεωρω κλασεις ανωτερα απο κατι μερσεντες και bmw που τα βλεπω ολη την ωρα πανω σε γερανους οδικης βοηθειας. δεν ειναι πολυτελη αυτοκινητα αλλα ειναι τρομερα αξιοπιστα. με το αυτοκινητο αυτο πηγαινω τοσο αντος πολης οσο και εκτος (πχ πατρα γιαννενα, πατρα καλαματα, πατρα αθηνα, πατρα τρικαλα) με ολες τις συνθηκες και με ολα τα καιρικα φαινομενα παντοτε απροβληματιστα. το μονο μελανο σημειο ειναι η αντιπροσωπεια εδω στην πατρα οπου πατησα στο πρωτο σερβις και απο τοτε δεν ξαναπατησα (ελπιζω ποτε ξανα).
το συνιστω σαν αγορα λογω της αξιοπιστιας του, της χαμηλης καταναλωσης, της μη εμφανισης βλαβων.

σε ενα αυτοκινητο εκτος απο την αξιοπιστια και οικονομια παιζει ρολο και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΦΡΕΝΑ,ΑΝΕΣΗ κ.λ.π
τρακαρε λοιπον μετωπικα με ενα καβουρακι σαν αυτα μετωπικα και τρακαρε με ενα mercedes E200 (5 ΑΣΤΕΡΩΝ)και μετα το συζητουμε
τωρα στο θεμα βλαβων ειναι καθαρα θεμα συντηρησης του ιδιοκτητη (αλλαγη λαδιων και ποιοτητας αυτων συνθετικα,νερα ψυγειου κ.λπ)

ΦΙΛΙΚΑ

SIERA
06-05-11, 14:13
σε ενα αυτοκινητο εκτος απο την αξιοπιστια και οικονομια παιζει ρολο και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΦΡΕΝΑ,ΑΝΕΣΗ κ.λ.π
τρακαρε λοιπον μετωπικα με ενα καβουρακι σαν αυτα μετωπικα και τρακαρε με ενα mercedes E200 (5 ΑΣΤΕΡΩΝ)και μετα το συζητουμε
τωρα στο θεμα βλαβων ειναι καθαρα θεμα συντηρησης του ιδιοκτητη (αλλαγη λαδιων και ποιοτητας αυτων συνθετικα,νερα ψυγειου κ.λπ)

ΦΙΛΙΚΑ

εεε σαφως συγκρινεις αμαξι πολης με λιμουζινα ασπρο με μαυρο.....

BESTCHRISS
06-05-11, 17:22
εεε σαφως συγκρινεις αμαξι πολης με λιμουζινα ασπρο με μαυρο.....

φιλε ποσα τετοια καβουρακια κυκλοφορουν στους εθνικους δρομους και επαρχιακους δρομους;
μη μου πεις οτι οι κατοχοι αυτων των αυτοκινητων δεν κανουν ταξιδια με τις οικογενειες τους η τους φιλους τους
εχω κανει ταξιδι με smart μια βδομαδα με πονουσε η μεση ασε απο οδικη συμπεριφορα και εκανα 150km ως συνοδηγος φυσικα δεν ξανανεβηκα σε αυτο
επισης ο φιλος γραφει << kia - hyundai βλεπω οτι πολυ αξιπιστα αυτοκινητα μιας και δεν εχω δει ποτε ουτε ενα να εχει ξεμεινει στον δρομο. τα θεωρω κλασεις ανωτερα απο κατι μερσεντες και bmw >>
μαλλον ο φιλος δεν εχει οδηγησει ποτε τετοια αυτοκινητα η ειναι δεν γνωριζει καθολου απο αυτοκινητα
σιγα-σιγα θα μας πει οτι ferrari και πορσε ειναι χειροτερα απο κια και hyundai
να μην αναφερω για ποιοτητα κατασκευης αυτων των αυτοκινητων κια και hyundai (αναρτησεις,σκαφος τενεκες,ηλεκτρονικα κινεζοκορεατικα,οδικη συμπεριφορα κ.λπ)
γιατι πιστεψε με θα στεναχωριθουν πολλοι

ΦΙΛΙΚΑ

xsterg
06-05-11, 18:06
φιλε BESTCHRISS. ναι το ξερω. αν δωσω 100000€ για αυτοκινητα σαν αυτα που λες τοτε ισχυει. αλλα πες μου εσυ. με τον μεσο μισθο που παιζει στην εποχη μας ποιο αξιοπιστο αυτοκινητο μπορει να αγορασει ενας μεσος ανθρωπος?

SIERA
06-05-11, 18:09
]φιλε ποσα τετοια καβουρακια κυκλοφορουν στους εθνικους δρομους και επαρχιακους δρομους;
μη μου πεις οτι οι κατοχοι αυτων των αυτοκινητων δεν κανουν ταξιδια με τις οικογενειες τους η τους φιλους τους
εχω κανει ταξιδι με smart μια βδομαδα με πονουσε η μεση ασε απο οδικη συμπεριφορα και εκανα 150km ως συνοδηγος φυσικα δεν ξανανεβηκα σε αυτο[/COLOR]
επισης ο φιλος γραφει << kia - hyundai βλεπω οτι πολυ αξιπιστα αυτοκινητα μιας και δεν εχω δει ποτε ουτε ενα να εχει ξεμεινει στον δρομο. τα θεωρω κλασεις ανωτερα απο κατι μερσεντες και bmw >>
μαλλον ο φιλος δεν εχει οδηγησει ποτε τετοια αυτοκινητα η ειναι δεν γνωριζει καθολου απο αυτοκινητα
σιγα-σιγα θα μας πει οτι ferrari και πορσε ειναι χειροτερα απο κια και hyundai
να μην αναφερω για ποιοτητα κατασκευης αυτων των αυτοκινητων κια και hyundai (αναρτησεις,σκαφος τενεκες,ηλεκτρονικα κινεζοκορεατικα,οδικη συμπεριφορα κ.λπ)
γιατι πιστεψε με θα στεναχωριθουν πολλοι

ΦΙΛΙΚΑ

μα αυτο σου λεω και στην πρωτη απαντηση οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε αμαξια τυπου bmw με αμαξια του τυπου matiz κ.τλ. αλλα κλασση σαφως ....
ειναι αυτο που λεν οτι δινεις παιρνεις,αλλα αν το θελεις για εντος της πολης ειναι μια χαρα ολα τα μικρα τα αμαξια ευκολο παρκιν,οικονομικα κτλ....

lepouras
06-05-11, 18:23
θα μας πει οτι ferrari και πορσε ειναι χειροτερα απο κια και hyundai
ΦΙΛΙΚΑ

για τις ferrari δεν νομίζω να βγήκαν καλές γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλές.:lool:

BESTCHRISS
06-05-11, 18:48
φιλε BESTCHRISS. ναι το ξερω. αν δωσω 100000€ για αυτοκινητα σαν αυτα που λες τοτε ισχυει. αλλα πες μου εσυ. με τον μεσο μισθο που παιζει στην εποχη μας ποιο αξιοπιστο αυτοκινητο μπορει να αγορασει ενας μεσος ανθρωπος?

μεταχειρισμενα για πλακα τα αγοραζεις εχουν 8-10.000Ε
το βαζεις και υγραεριο και καιει οσο ενα 1000κ.ε
υπαρχουν λυσεις ΓΕΜΑΤΟ αν ασχοληθεις λιγακι
και οχι να γραφεις τα παραπανω για να γινεις πιστικος

ΦΙΛΙΚΑ