PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρακαλω λιγο απο την εμπειρια σας !



pinboy
19-11-11, 17:08
Καλησπερα σας εχω ξεκινησει μια ηλεκτρολογικη εγκατασταση στο εξοχικο εχω δουλεψει ως ηλεκτρολογος και σε οικοδομη και σε ανακαινησεις αλλα καποια πραματα δεν τα πολυξερω η δεν εδωσα βαση τα οποια μου τα ζητησε ο πατερας μου να τα περασω και εδω θελω την βοηθεια σας
1 θελει καταγραφικο cctv με 3 καμερες εχω βρει την θεση του καταγραφικου . το καλωδιο πρεπει να ειναι το ομοαξονικο με τις παροχες η ενισχυμενο utp ?? απο το παταρι που θα ειναι να τραβηξω scart καλωδιο για την τηλεοραση ? και για το ποντικι που κανεις τις ρυθμισεις να τραβηξω και usb ?
2 για το δικτυο να τραβαω διπλα απλα utp τηλεφωνου και δικτυου η ενισχυμεν utp ?
3 Θα βαλουμε παραθυρα με ρολλα ηλεκτρικα τι στελνουμε πανω στο μοτερακι απο το μπουτον εννοω τι καλωδια γιατι δεν ξερω την συνδεσμολογια μπλε μαυρο κοκκινο για αλλαγη φορας περιστροφης του μοτερ ?
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας !

Κυριακίδης
19-11-11, 17:25
Κανένα τζίνι που να βγαίνει από το μπουκάλι και να σου λέει ότι θέλει να σου εκπληρώσει 3 επιθυμίες .... δεν θα ήταν πιο εύκολο? :lool:

Γιάννη ένα ένα ... εδώ μας ζητάς να σου πούμε πως θα κάνεις το "Κάστρο του Καντάφι " !! Ξέχασες τα διπλά 20 μετρα τσιμέντα προστασίας...

Για τα καλώδια του καταγραφικού και τις κάμερες ... για αρχή ρώτα από αυτούς που θα τα πάρεις αν "εγκρίνουν" προεκτάσεις και πόσο. Επίσης μια λύση είναι τα ασύρματα αν έχεις φραγκάκια. Επίσης υπάρχουν και καταγραφικά με άμεσες ειδοποιήσεις στο κινητό + ζωντανή προβολή του χώρου που εποπτεύεις κτλ. αλλά πάλι θέλει φραγκάκια.
Όσο για το μοτέρ στα ρολλά ... στάσου ρε φίλε ... είναι κατάλληλα τα ρολλά σου να δεχτούν τέτοια μετατροπή?

Και μάλλον για να σε βοηθήσουν πάνω σε όλα αυτά που ζητάς ... θα γραφτεί 40 τομη εγκυκλοπαίδεια εδώ μέσα !

leosedf
19-11-11, 17:30
Νομίζω υπάρχουν εκείνα τα καρούλια που μαζεύουν τον ιμάντα αλλά σε ηλεκτρικά, ίσως βάλει τέτοια.

pinboy
19-11-11, 18:08
ΧΕΧΕ:biggrin: ειμαι λιγο υπερβολικος αλλα τα πραματα εχουν σφιξει πολυ εξω τα παραθυρα θα αλλαχτουν και θα μπουν αλουμινενια με ηλεκτρικα ρολλα απλα δεν ξερω ποσα καλωδια να στειλω απο το μπουτον που τα ανεβοκατεβαζει.
Δηλαδη με το καταγραφικο θα εχω προβλημα με τους γειτονες μου ?? μπορει να μην τις καταλαβουν αλλα και παλι γυρω γυρω εχει δεντρα μονο το σπιτι μου θα στοχευουν :confused1:

lepouras
19-11-11, 18:20
τα παράθυρα με ηλεκτρικό ρολό βγάζει ένα 4*0,50 ή 4*0,75 καλώδιο. είναι ουδέτερος γείωση και 2 επιστροφές.( ανέβα κατέβα). στον διακόπτη στέλνεις της 2 επιστροφές και φάση. ο διακόπτης πρέπει να τον ζητήσεις ρολού. και ο λόγος είναι ότι έχουν ένα σύστημα μανδαλοσης έτσι ώστε να μην μπορείς να πατήσεις ταυτόχρονα τα 2 πλήκτρα και κάψεις το μοτέρ.

σημείωση: δεν στέλνεις εσύ το καλώδιο στο ρολό αλλά αφήνεις κουτί διακλάδωσης δίπλα στο ρολό και μια κενή σωλήνα Φ 11 ή 13.5 και σου φέρνει εκεί το καλώδιο (μέσο της σωλήνας ο αλουμινας που θα βάλει και το ρολό.

pinboy
19-11-11, 18:33
lepouras (http://www.hlektronika.gr/forum/member.php?u=48163) ησουν πολυ σαφεις ευχαριστω:001_rolleyes:

pinboy
19-11-11, 18:53
και κατι ακομα σαν αναλαμπη μπορω να βαλω ενα γενικο μπουτον που θα τα κλεινει ολα τα ρολα μαζι κατι σαν control room:biggrin: ???

lepouras
20-11-11, 03:57
με αυτοματισμό θα γίνει πολύ πολύπλοκο, απλά αντικαθιστάς τους απλούς διακόπτες ρολού με ασύρματους ηλεκτρονικούς πχ του zigbee (celian) legrand και το κάνεις πανεύκολα. ο μάστερ είναι με μπαταρία και τοποθετείτε όπου θέλεις. και να το μετανιώσεις του αλλάζεις θέση. η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να κατεβάσεις και έναν ουδετερο στον διακόπτη. τον χρειάζεται για την τροφοδοσία του διακόπτη.

peros550
23-06-13, 12:07
τα παράθυρα με ηλεκτρικό ρολό βγάζει ένα 4*0,50 ή 4*0,75 καλώδιο. είναι ουδέτερος γείωση και 2 επιστροφές.( ανέβα κατέβα). στον διακόπτη στέλνεις της 2 επιστροφές και φάση. ο διακόπτης πρέπει να τον ζητήσεις ρολού. και ο λόγος είναι ότι έχουν ένα σύστημα μανδαλοσης έτσι ώστε να μην μπορείς να πατήσεις ταυτόχρονα τα 2 πλήκτρα και κάψεις το μοτέρ.

σημείωση: δεν στέλνεις εσύ το καλώδιο στο ρολό αλλά αφήνεις κουτί διακλάδωσης δίπλα στο ρολό και μια κενή σωλήνα Φ 11 ή 13.5 και σου φέρνει εκεί το καλώδιο (μέσο της σωλήνας ο αλουμινας που θα βάλει και το ρολό.

Ψαχνοντας στο forum για θεματα σχετικα με ρολα επεσα σε αυτη την απαντηση η οποια ειναι σαφεστατη.

Ερωτηση: αν τα ρολα υποστηριζουν και τηλεχειρισμο με remote control, τοτε λογικα αντι για 4 καλωδια βγαζουν 5, και το 5ο ειναι η φαση που χρειαζεται για να τροφοδοτει το κυκλωμα του δεκτη, σωστο?

lepouras
23-06-13, 14:09
αυτό δεν το γνωρίζω. αν ο διακόπτης είναι κάτω από το κουτί που θα συνδεθεί το ρολό θα έχεις έτσι και αλλιώς φάση που θα κατεβαίνει στον διακόπτη. αλλά αυτό θα στο πει (πόσα και τι χρειάζεται το ρολό) αυτός που θα στα φέρει για τοποθέτηση(γενικά αυτός που τα αγόρασες).

peros550
23-06-13, 20:08
Γεια σου φιλε

Τα 5 καλωδια που αναφερω εχουν να κανουν με τη συνδεσμολογια του ρολου. Ουσιαστικα, η υποθεση που κανω λεει οτι αν το ρολλο εχει και τηλεχειρισμο, εκτος απο τα 4 καλωδια που βγαζει και αναφερθηκαν παραπανω (ουδετερος, γειωση, και δυο επιστροφες (πανω/κατω) ) θα πρεπει να εχει και μια πεμπτη φαση σταθερα συνδεδεμενη για να παρεχει τροφοδοσια στο συστημα του ρολου-δεκτη το οποιο δεχετε σηματα απο το ασυρματο τηλεχειριστηριο.

Εχεις δικιο βεβαια φιλε μου οτι το καλυτερο θα ηταν να ρωτησω αυτον απο τον οποιο τα προμηθευτηκα. Απλα με αυτη την ερωτηση, ηθελα περισσοτερο να δω αν υπαρχει μια κοινη συνδεσμολογια που ακολουθείται σε αυτες τις περιπτωσεις....

lepouras
23-06-13, 21:57
έδωσες μόνος την απάντηση. αν έχει και 5 για τροφοδοσία του δέκτη τότε ΝΑΙ θα δώσεις ΚΑΙ φάση. τόσο απλά.
αλλά μπορεί να έχει 4 δηλαδή φάση ουδετερο γείωση και ΕΝΑ για να δίνεις με μπουτον εντολή(πατάω κατεβαίνει πατάω σταματά πατάω ανεβαίνει) οπότε πάλι πάμε στο τι μας λέει ο κατασκευαστής και το μανιουαλ του ρολού.