PDA

Επιστροφή στο Forum : Project Logo



Samios60
20-04-12, 16:07
Λοιπον παιδια για να δουμε πως θα φτιαξουμε ενα αυτοματισμο με logo .Εχουμε μια ταινια που τρεχει με σταθερη ταχυτητα και εχει σταθερες θεσεις πανω της σε καθε θεση ρομποτικα τοποθετητε ενα μπουκαλι με προιον θεση Α1. Στη θεση Α2 υπαρχει φοτοκυταρο που ελγχει για σφαλμα στο μπουκαλι αν βρει σφαλμα τοτε ενεργοποιητε το εμβολο Α3 και σπρωχνει εξω το μπουκαλι απο την ταινια.Θελουμε project σε logo που οταν το φωτοκυταρο δινει σημα οτι το μπουκαλι ειναι χαλασμενο να ενεργοποιητε το εμβολο και να διωχνει το μπουκαλι απο την ταινια , το ιδιο θα συμβαινει σε οσα ελλατωματικα μπουκαλια ακολουθησουν









32002

vasilimertzani
20-04-12, 16:37
κατευθειαν στα δυσκολα μας πηγες.
και εγω νεοπας ειμαι αλλα θα την παλεψω.
καταρχην απο ταχυτητες εισαι καλυμενος; ή πρεπει να πας σε simatic;
σε logo δεν πιστευω να κολας, εσυ τα εχεις για πλακα αυτα.
πες τωρα το προβλημα σε μπουκαλι πιο ειναι,υπαρχουν διαφοροι αισθητηρες για αυτο.
αν το εμβολο αλλαζει κατασταση ωστε να διωξει το μπουκαλι απο τον διαδρομο καλως,αν χτυπαει το μπουκαλι να το πεταξει εκτος τοτε ειναι πιο δυσκολο.για ποσα μπουκαλια το λεπτο μιλαμε;ποσα μετρα εχουμε για τους αισθητηρες;
και φυσικα ενα μετρητη ε;

Samios60
20-04-12, 16:52
Φιλε Βασιλη τα λεω στο σχεδιο στην 4 θεση ειναι το φωτοκυταρο στην 9 ειναι το εμβολο τωρα η ταχυτητα ειναι σταθερη και οχι πολυ γρηγορη( μην τρελαθουμε κιολας ) το αν θα χτυπα το εμβολο το μπουκαλι η οχι εξαρταται απο το προγραμα αλλα και κατι.... αλλο μην τα πω ολα αντε σκεφτητε αυτο το εκανα πριν καποια χρονια στη βιομηχανια ...

katmadas
20-04-12, 20:31
Φιλε Βασιλη τα λεω στο σχεδιο στην 4 θεση ειναι το φωτοκυταρο στην 9 ειναι το εμβολο τωρα η ταχυτητα ειναι σταθερη και οχι πολυ γρηγορη( μην τρελαθουμε κιολας ) το αν θα χτυπα το εμβολο το μπουκαλι η οχι εξαρταται απο το προγραμα αλλα και κατι.... αλλο μην τα πω ολα αντε σκεφτητε αυτο το εκανα πριν καποια χρονια στη βιομηχανια ...

Φιλε νομιζω οτι εχεις προβλημμα και ψαχνεις να βρεις λυση....


Τωρα δεν δουλευεις στην βιομηχανια δηλαδη?

vasilimertzani
20-04-12, 22:14
Φιλε Βασιλη τα λεω στο σχεδιο στην 4 θεση ειναι το φωτοκυταρο στην 9 ειναι το εμβολο τωρα η ταχυτητα ειναι σταθερη και οχι πολυ γρηγορη( μην τρελαθουμε κιολας ) το αν θα χτυπα το εμβολο το μπουκαλι η οχι εξαρταται απο το προγραμα αλλα και κατι.... αλλο μην τα πω ολα αντε σκεφτητε αυτο το εκανα πριν καποια χρονια στη βιομηχανια ...


λογω υποχρεωσεων το σουκου ειναι δυσκολο.
Βασικα θες start -stop ταινιας (βαλε και καννενα emergency).Ειναι με inverter η ταινια? εχουμε δηλ και ελεγχο ταχυτητας?
τα αισθητηρια που διαβαζουν το προβληματικο υλικο (σε ρωτησα δεν απαντησες τι προβλημα να διαβαζουν)
και μετα απο ρυθμιζομενο χρονο (εννοειται θα μεταβαλεται αυτοματα αν μεταβαλεται η ταχυτητα ταινιας) θα ενεργοποιει τον μηχανισμο αποριψης.
Ειναι πολυ απλο και παρα πολυ ελλιπες.

Πρεπει να ξερεις αυτα που σε ρωτησα ταχυτητα,ρυθμος προβληματικων κλπ.επισης ισως θελει καποια ειδοποιηση φαρος για λειτουργια ταινιας καποιο buzer πριν ξεκινησει ,ισως και οταν βλεπει σφαλμα.θελει αισθητηριο οτι τα μπουκαλια ειναι σωστα πανω στην ταινια οπως πρεπει να ειναι ορθια ή πεσμενα, στο προγραμμα ενα κωδικα οταν περασει 2-3 μπουκαλια σε διαστημα χ δευ.να κανει shutdown για ανθρωπινο ελεγχο προφανως.αισθητηριο καταμετρησης μπουκαλιων ,ωρες λειτουργιας,manual αποριψη ισως.
Πιστευω να βοηθαω ε?

Samios60
21-04-12, 06:43
Πρωτα απ ολα δεν εχω θεμα φιλε Φάνη ...αλλλα και να ειχα δεν θα βοήθαγες δηλαδη ? :-) Λοιπον ξαναλεω η ταχυτητα της ταινιας ειναι σταθερη το φωτοκυταρο ανιχνευει αν υπαρχει προιον στο μπουκαλι(μην σας απασχολει το φωτοκυταρο παρτε το σαν μια εισοδο ψηφιακη on-off on εχουμε προβλημα off ολα οκ ) η φορα της ταινιας οπως κοιταμε το img ειναι απο δεξια προς αριστερα το project θελουμε να κανει τα εξης
Αφου το φοτοκυταρο ανιχνευσει σφαλμα (βγαλει εξοδο αρα εχουμε εισοδο στο logo) τοτε οταν το ελλατωματικο μπουκαλι φθασει μπροστα στο εμβολο(θεση Α3 ) να το αποριψη .Φυσικα μπορει να ερχονται και αλλα ελλατωματικα μπουκαλια απο πισω οποτε οταν το καθε ελλατωματικο φθανει μπρος στο εμβολο να αποριπτετα.Τα υπολοιπα start ταινιας emergency κ.τ.λ δεν με ενδιαφερουν μονο τα ανωτερω που σας ειπα
Δεν ειμαι πια στη βιομηχανια ημουν 21 χρονια στο κομματι βιομηχανικου προγραμματισμου και εχω δουλεψει logo,S7 200,300,S5,Gefanuc,TIT λιγο omron
servo allen bradley,SCADA σε UNIOP ,Siemens,επισης εχω ασχοληθει με Cam Positioners (CamCon συνηθως τα Γερμανικα πολυ καλα)

katmadas
21-04-12, 08:31
Απλα δεν μου αρεσουν οι πλαγιοι τροποι αναζητησης της βοηθειας..Τελσπαντων ισως καταλαβα λαθος.

Το προβλημμα που εβαλες δεν ειναι απλο για τα plc logo.

Αυτο γιατι χρειαζεσαι καταχωρητη.
Το logo εχει shift register αλλα δεν επηρεαζεται με το χρονο(μονο με μπιτ).

O καταχωρητης σου πρεπει να ειναι τουλαχιστον 5 θεσεων τοσο μακρια που εβαλες το εμβολο αποριψης.
Αν εχεις προβλημμα να σου στειλω ενα προγραμμα ετοιμο απο βδομαδα.
Απλα πιστευω οτι κατι τετοιο ειναι αδιαφορο για τους περισσοτερους.
Τα προηγουμενα προτζεκτ που ανεβασες ειναι πιο ενδοιαφεροντα για τον κοσμο και δεν απευθηνονται σε συγκεκριμενο κλαδο.
Αυτο ομως?

Samios60
21-04-12, 08:35
Φιλε Φανη σε χαιρετω το project αυτο ειναι απλο και το εχω υλοποιηση απλα το κανω για νεους αυτοματιστες αν ενδιαφερονται για PLC και ειδικα logo που ειναι ευκολα ο καταχωρητης του logo (shift register) ειναι 8 θεσεων ολη η ιστορια ειναι ο τροπος σκεψης

katmadas
21-04-12, 08:39
Ωραια τοτε.

Αν το εχεις υλοποιησει κιολας...

Το σκεπτικο ομως ειναι λαθος....

Κανονικα θελεις ακομα ενα φωτοκυταρο πριν απο το αισθητηριο ελεγχου.
Αυτο γιατι?
Γιατι σαν εντολη για να μην αποριφθει καποιο μπουκαλι θα πρεπει να περνεις το pass απο το αισθητηριο και οχι το fail για να απορυφθει.
Ο λογος ειναι απλος:
Τι θα γινει στην περιπτωσει που το αισθητηριο σταματησει να λειτουργει?(ξερυθμιστη,χαλασει,λερωθει)
Ολα τα μπουκαλια θα περνανε για καλα.

Samios60
21-04-12, 08:50
Φιλε Φανη στη βιομηχανια σπανια θα συναντησεις διπλες ασφαλιστικες δεικλιδες με μεγαλες εταιρειες που εχω συνεργαστει (TetraPak ,BigDrum,Hoyer,Alfa-Laval κ.τ.λ)Ολα τους τα μηχανηματα προσφερονται με 1 ασφαλιστικη δεικλιδα μην χασει την δουλεια του και ο ποιοτικος ελεγχος :-) (οπως λεω στο προζεκτ) εξαλου οπως ειπα απευθυνετε σε νεους προγραμματιστες να μην το κανουμε ποιο πολυπλοκο .Θα μπορουσε οντως να γινει ποιο εξυπνο αν εμπαινε και δευτερο foto ανιχνευσεις μονο αντικειμενου για μετρητη και για ελεγχο τυπου εχω μπουκαλι--ειναι χαλασμενο αποριψη,,,δεν εχω μπουκαλι αλλα πηρα ενδειξη χαλασμενου αρα χαλασε το φοτοκυταρο ...αλλα ειπαμε ασ αρχισουμε απο τα ευκολα(προς θεου μην νομισεις οτι θελω να το παιξω εξυπνος απλα να βοηθησουμε του νεους.....:-)

katmadas
21-04-12, 09:03
Αν δεν εχεις ακομα ενα σημα ο register δεν μπορει να λειτουργησει!
Το σκεφτηκες αυτο?
Ασε που και να λειτουργουσε παλι ακρη με τους χρονους δεν θα εβγαζες...

Αν θες απλα πραγματα το προγραμμα μπορει να υλοποιηθει οντως πολυ ευκολα ως εξης.
Με το που δωσει fail το αισθητηριο ενεργοποιητε το εμβολο μετα απο συγκεκριμενο χρονο.
Αν ερθει επομενο σημα απο το αισθητηριο και υπαρχει ακομα η εντολη κρατημενη(δεν εχει φτασει ακομα στο εμβολο το μπουκαλι) το σημα θα οδηγηθει σε αλλον μετρητη.
Οποτε θα πρεπει να εχεις τοσες θεσεις για μετρητες οσες φορες χωραει το μπουκαλι στην αποσταση απο το εμβολο μεχρι το αισθητηριο(συνθπολογιζοντας και οποια τυχον αποσταση θα εχουν μεταξυ τους)

Samios60
21-04-12, 09:29
Φιλε φανη χαιρομαι για το ενδιαφερον σου λοιπον χρονος δεν υπαρχει στο project δεν δουλευει με χρονο οσο για το αλλο σημα φυσικα και το χρειαζομαστε ειναι το σημα που θα παρουμε σε καθε βημα της ταινιας τι ενοω η ταινια εχει μια ταχυτητα σε ενα ραουλο στο κατω μερος της ταινιας τοποθετουμε ενα proximity μια κινηση της ταινιας εμπρος ειναι ενα σημα του proximity (δηλαδη μεταφορα μιας θεσης του μπουκαλιου στην επομενη)http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=32013&stc=1

katmadas
21-04-12, 09:56
Ωραια τοτε θες μονο shift register.

Samios60
21-04-12, 12:08
Σωστος :-)

vasilimertzani
22-04-12, 18:26
και για να μαθαινουν οι νεοι τι ειναι shift register?

Samios60
22-04-12, 19:55
Φιλε Βασιλη ο shift register ειναι η ολισθηση ενος bit π.χ δες το σχεδιο θελουμε οταν το bit κοκκινο φθασει στην θεση 3 να εχουμε εξοδο
shift κατα μια θεση το bit κοκκινο απο υην θεση 0 παει στην θεση 1 δευτερο shift απο την θεση 1 παει στην θεση 2 shift τριτο το bit κοκκινο εχει παει στη θεση 3 εχουμε εξοδο
το bit κοκκινο ειναι το bit που εχουμε κανει trig. Αν πισω απο το κοκκινο bit κανουμε trig και δευτερο π.χ ας το ονομασουμε κιτρινο τοτε μολις και το bit κιτρινο φθασει στην θεση 3 θα εχουμε εξοδο .Τα bit γινονται trig απο την θεση 0



32046

katmadas
23-04-12, 08:26
Γιατι σχεδιασες και τις θεσεις 4,5,6,7 αφου εχεις εξοδο στην 3?
Η μπερδευτηκες η καποιος αλλος θα μπερδευτει....

Samios60
23-04-12, 15:56
Φιλε Φανη δεν γινονταν να σχεδιασω .....μισο byte ετσι επρεπε να σχεδιασω ολοκληρω το byte για να φαινονται τα bit ..:-)

Samios60
25-04-12, 15:38
Τελικα κανενας δεν μπορει να φτιαξει σε logo αυτο το απλο project ?? .......κριμα

vasilimertzani
25-04-12, 15:50
χτες ασχοληθηκα λιγο αν και δεν καταφερα να βρω το shift register.εψαξα στην βοηθεια αλλα δεν ειχα πολυ χρονο να σχοληθω.

Samios60
25-04-12, 16:04
32200 Αυτος ειναι ο shift register του Logo

vasilimertzani
25-04-12, 17:52
που ειναι ; στα special functions;

Samios60
26-04-12, 06:20
Στα miscalaneous πες ποια ver logo soft comfort εχεις ??

vasilimertzani
26-04-12, 07:37
soft comfort 7.0 demo.

katmadas
26-04-12, 07:38
Ειναι και στο λογκο ποιο μοντελο εχει.
Δεν εχουν ολα τα μοντελα νομιζω...

edit:

Για του λογου το αληθες:

32218

Samios60
26-04-12, 12:40
Σωστα απο το OBA4 και πανω εχει shift register

vasilimertzani
26-04-12, 17:11
δεν ξερω πως μπορω να ανεβασω ενα σχεδιακι που εφτιαξα.για πειτε μου.
Βεβαια ειναι τελειως απλο,δεν ξερω πως να κανω simulation την ταινια καθε μερικα δευτ.εχω βαλει καθε 3 bit.

Samios60
26-04-12, 20:21
Φιλε Βασιλη πηγαινε 'νεο θεμα' και διαλεξε 'συνημενο'

vasilimertzani
05-05-12, 10:31
32621

τελικα πιο δυσκολο μου φανηκε πως θα ανεβασω το zipaki.
ειναι μονο το shift register.ΠΙστευω δηλαδη γιατι κατι δεν μου παει καλα και δεν ξερω πως θα κανω simulation.