PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με η/υPanοs
02-05-12, 18:51
παιδιά τώρα τελευταία ο υπολογιστής μου χει γίνει πολύ αργός(αργεί πολύ να ανοίξει) αλλά αργεί να μου ανοίξει και τούς φακέλους η τα προγράμματα όταν του δίνω εντολή. έχω ιούς γιατί βγαίνει το antivirys συνέχεια και μου λέει ότι έχω ιό..(trojan horse,adware generik.....) μήπως ξέρετε πως μπορώ να σβήσω αυτούς τούς ιούς και να επαναφέρω τον υπολογιστή στην αρχική του κατάσταση(να ξαναγίνει όσο γρήγορος ήταν στην αρχή)antiviroys έχω το avast αν σάς βοηθάει αυτό και ο επεξεργαστής του η/υ είναι intel pentium....

NickVanEsther
02-05-12, 19:24
Κάπου το avast έχει επιλογή να σκανάρει τον σκληρό σου δίσκο πριν μπει στα windows... Δοκίμασε να το βρεις και να το τρέξεις.

Panοs
02-05-12, 19:28
Κάπου το avast έχει επιλογή να σκανάρει τον σκληρό σου δίσκο πριν μπει στα windows... Δοκίμασε να το βρεις και να το τρέξεις.
αυτό το έκανα και διεγραψα 5 ιούς αλλά ο η/υ μου εξακολουθεί να ει ναι πολύ αργός....

agis68
02-05-12, 19:36
φίλε Πάνο... δεν μας λες και πολλά χαρακτηριστικα του Η/Υ..(τι μνημη και ποιον επεξεργαστη συγκεκριμένο μοντέλλο και τι χωρητικότητα δίσκου). Ετσι με τα λίγα αυτά δεδομένα μπορώ να σου πω μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν....


Εφόσον το πρόγραμμα Avirous σου ενημερωνει για κακόβουλα στοιχεία τότε σχεδόν σίγουρα εχει μολυνθεί ο Η/Υ. Πρωτη κίνηση είναι να παρεις ενα επώνυμο είτε αγορασμένο ειτε δωρεαν αντιοβιοτικό και να το τρέξεις σε λειτουργεία Safe mode (υποθέτω εχεις windowsXX) Συστήνω από τα αγοραστά το NOD32 της ESET γύρω στα 35 ευρώ και από τα δωρεαν το ΑVAST από www.avast.com οπου επιλέγεις να κατεβάσεις τη δωρεαν εφαρμογή. Οταν τρεξεις το αντιοβιοτικό και αφου σκωτώσει οτι εχει βρει....κανε επανεκκινηση και μπες σε κανονική λειτουργεία. Από IOBIT.COM κατέβασε το smart defrag (δωρεαν) και τρέξε το για ανασυγκροτηση δίσκου. Οταν τελιώσεις μετά απο κανα 2ωρο....επαννεκίνηση και παλι ανοιγμα των Windows σε κανονική λειτουργια....μπες πάλι IOBIT και κατέβασε το ACS δωρεαν. Ανοιξε το και τρέξε ολα τα modules που διαθέτει...θα σου βρει προβλήματα και διωροωσετα....επανεκκινηση....Πρεπει να εχει Βελτιωθει σημαντικά η λειτουργεία του μηχανηματος.....αν όχι κατι άλλο φταιει αλλά με τις ελάχιστες πληροφορίες που δίνει το μόνο που μπορω να υποθέσω είναι οτι μπορεί να προέρεται από μη καλή λειτουργεια ψύξης...(πχ προβλημα με ανεμιστηρα, κουνημενο ανεμστηρα, ή αποδυναμομενη CPU απο προβληματικη ψυξη)


φιλικα


Αγις

Panοs
02-05-12, 19:41
φίλε Πάνο... δεν μας λες και πολλά χαρακτηριστικα του Η/Υ..(τι μνημη και ποιον επεξεργαστη συγκεκριμένο μοντέλλο και τι χωρητικότητα δίσκου). Ετσι με τα λίγα αυτά δεδομένα μπορώ να σου πω μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν....


Εφόσον το πρόγραμμα Avirous σου ενημερωνει για κακόβουλα στοιχεία τότε σχεδόν σίγουρα εχει μολυνθεί ο Η/Υ. Πρωτη κίνηση είναι να παρεις ενα επώνυμο είτε αγορασμένο ειτε δωρεαν αντιοβιοτικό και να το τρέξεις σε λειτουργεία Safe mode (υποθέτω εχεις windowsXX) Συστήνω από τα αγοραστά το NOD32 της ESET γύρω στα 35 ευρώ και από τα δωρεαν το ΑVAST από www.avast.com (http://www.avast.com) οπου επιλέγεις να κατεβάσεις τη δωρεαν εφαρμογή. Οταν τρεξεις το αντιοβιοτικό και αφου σκωτώσει οτι εχει βρει....κανε επανεκκινηση και μπες σε κανονική λειτουργεία. Από IOBIT.COM κατέβασε το smart defrag (δωρεαν) και τρέξε το για ανασυγκροτηση δίσκου. Οταν τελιώσεις μετά απο κανα 2ωρο....επαννεκίνηση και παλι ανοιγμα των Windows σε κανονική λειτουργια....μπες πάλι IOBIT και κατέβασε το ACS δωρεαν. Ανοιξε το και τρέξε ολα τα modules που διαθέτει...θα σου βρει προβλήματα και διωροωσετα....επανεκκινηση....Πρεπει να εχει Βελτιωθει σημαντικά η λειτουργεία του μηχανηματος.....αν όχι κατι άλλο φταιει αλλά με τις ελάχιστες πληροφορίες που δίνει το μόνο που μπορω να υποθέσω είναι οτι μπορεί να προέρεται από μη καλή λειτουργεια ψύξης...(πχ προβλημα με ανεμιστηρα, κουνημενο ανεμστηρα, ή αποδυναμομενη CPU απο προβληματικη ψυξη)


φιλικα


Αγις
ο επεργαστησ το μονο που γραφει στο κουτι ειναι intel pentiym dual core.
2gb ραμ
250gb σκληρο...

NickVanEsther
02-05-12, 19:50
Από IOBIT.COM κατέβασε το smart defrag (δωρεαν) και τρέξε το για ανασυγκροτηση δίσκου. Οταν τελιώσεις μετά απο κανα 2ωρο....επαννεκίνηση και παλι ανοιγμα των Windows σε κανονική λειτουργια....μπες πάλι IOBIT και κατέβασε το ACS δωρεαν. Ανοιξε το και τρέξε ολα τα modules που διαθέτει...
Νομίζω εννοείς το ASC..? Αν εννοείς αυτό, θα πρότεινα Πάνο να τρέχεις με την εκκίνηση του συστήματος το Smart RAM 2.0, βοηθάει πολύ =)
Αν έχεις κολλήσει ιό, θυμήσου να κάνεις backup τα αρχεία που θές σε άλλον σκληρό, αφού τα ελέγξεις μεμονωμένα!

agis68
02-05-12, 19:57
ναι σορρυ για τον αναγραμματισμο....το ASC εννοω...

Panοs
02-05-12, 22:29
αγι το smart dafrag kai to asc πρέπει να τα τρέξω σε safe mode?

NickVanEsther
03-05-12, 03:32
Όχι απαραίτητα, απλά αν σου κολλάει άσε το να τρέχει και μην κάνεις τίποτα άλλο... =)
Για να είσαι σίγουρος όμως τρέξε τα σαν admin.

Panοs
03-05-12, 12:35
Όχι απαραίτητα, απλά αν σου κολλάει άσε το να τρέχει και μην κάνεις τίποτα άλλο... =)
Για να είσαι σίγουρος όμως τρέξε τα σαν admin.
οκ θα τα τρέξω και θα σάς πω εντυπώσεις.....!!

dan
03-05-12, 13:31
Κατέβασε το Kaspersky Rescue Disk και γράψτο σε cd. Κάνε boot από αυτό και καθάρισε το σύστημα και τα αρχεία σου. Εγώ στη θέση σου μετά το καθάρισμα θα έπαιρνα ένα backup τα αρχεία μου και θα έκανα μια νέα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού.

Panοs
04-05-12, 09:57
παιδιά έκανα αυτά ου μου είπε ο αγισ αλλα η ταχύτητα το υπολογιστή βελτιώθηκε πολύ λίγο και είναι εκνευριστικά αργός....!!!!:cursing::cursing: σήμερα το πρωί πήγα να τον ανοίξω, μετά από ένα τέταρτο που αποφάσισε να ανοίξει αντί να μου βγάλει εικονίδια ξαφνικά η οθονη έγινε μπλε και μου έλεγε iobit system defraging. μετά απο λίγο εκανε επανεκκίνηση μόνος του και αφού έκανε 10 λεπτά να ανοίξει δουλεύει σχεδόν κανονικά λίγο αργά βέβαια αλλά κανονικά..τι άλλο μπορώ να κάνω μπασ και συνέλθει??

στεφανος μιχαλης
04-05-12, 10:14
ο δισκος μάλλον έχει γίνει λίγο ανω κάτω.. είναι και λογικό αύτο αν είχες πολλούς ιούς μέσα. για να είσαι σίγουρος οτι το μηχάνημα έχει καθαρίση κανε ένα ακόμα scan με το malwarebytes σε save mode, μετά κάνε και ένα check disk με όλες τις επιλογές επιλεγμένες, κανε το restart που θα ζητήση μετά καλό θα ήταν να κάνεις μια ανασυγκρότηση με κάποιο πρόγραμμα ή απο τα windows.Θέλω να σε ρωτήσω κάτι τα αλλά παιδίά σου είπαν να μπείς σε save mode να κάνεις κάποιες ενέργειες σε save mode οταν μπήκες λοιπόν ο υπολογιστής πως λειτουργούσε κανονικά ή κολούσε και εκεί το ίδιο???

Panοs
04-05-12, 10:22
καλημέρα στεφανε.......ο υπολογιστής δεν κολαει απλά είναι πολύ αργός :wiink:.σε save mode ήταν λίγο ποιο γρήγορος απ οτι ειναι σε κανονική λειτουργεια. απλά σε save mode δεν μπορούσα να μπω στο internet....
φιλικα

dan
04-05-12, 10:55
Η καλύτερη λύση, για μένα, είναι να τραβήξεις τα αρχεία που χρειάζεσαι και να κάνεις ένα κανονικό φορμάτ (όχι γρήγορο). Μετά το φορμάτ να δεις και το δίσκο σου αν έχει bad sectors με το hdd regenerator. Αν είναι καλός ο δίσκος περνάς το λειτουργικό, drivers, προγράμματα και τα αρχεία σου πίσω. Επειδή είπες ότι έχεις ιούς, μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού το πρώτο που πρέπει να εγκαταστήσεις είναι ένα antivirus. ¨Ένα καλό και δωρεάν είναι το avira. Σε 4-5 ώρες έχεις τελειώσει.
Νομίζω πως είναι η καλύτερη και η πιο γρήγορη λύση.

στεφανος μιχαλης
04-05-12, 11:29
Θα συμφωνήσω με το dan μια καινούργια εγκατάσταση είναι οτι καλύτερο διότι όπως ξανα είπα ο δισκος είναι λίγο ανω κάτω απο τα λεγόμενά σου στο post #12. Σε save mode δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet.

Panοs
04-05-12, 14:34
παιδιά το format τι είναι και πωσ γίνετε?

dageo
04-05-12, 15:02
Το Format απαιτεί κάποιο είδος εξειδικεύσης διότι μπορεί να συναντήσετε διάφορες ορολογίες και διαφορα προβλήματα κατα την εκτέλεση του - βέβαια τα σημερινά λειτουργικά συστήματα απλοποίουν την όλη διαδικασία.


Πρίν ξεκινήστε θα πρέπει:
Να έχετε πάρει Backup (Αντίγραφα Ασφαλείας) από όλα τα απαραίτητα για εσάς αρχεία. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι αντίγραφο ασφαλείας από Προγράμματα συνήθως δεν είναι δυνατό να γίνει διότι "συνήθως" χρειάζεται εγκατάσταση το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά.
Να έχετε τα CDs/DVDs του Motherboard (Υπολογιστή - Notebook - Netbook) που σας δώσανε κατά την αγορά του - όπου και περιέχουν τους drivers (οδηγούς για τα parts - περιφερειακά). Αν δεν τα έχετε - θα πρέπει να ψάξετε στο internet για το συγκεκριμένο μοντέλο motherboard και parts του υπολογιστή σας.
Να έχετε τα CDs/DVDs του λειτουργικού συστήματος που θέλετε να εγκαταστήσετε και την απαραίτητη άδεια - κωδικό/σειριακό.
Να γνωρίζετε την διαδικασία να μπείτε στο BIOS (συνήθως με το πλήκτρο Delete ή F2 κατα το άνοιγμα του υπολογιστή) ώστε να ρυθμίσετε ποιό drive (σκληρός ή CD/DVD) θα κάνει εκκίνηση.
Να έχετε σε CD/DVDs τα προγράμματα για εγκατάσταση.
Και φυσικά να έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο ώστε να εγκαταστήσετε ξανά απο την αρχή και όλα τα απαιραίτητα προγράμματα για εσάς (συνήθως μέσος χρόνος 4~5ώρες για έναν υπολογιστή γραφείου).Βέβαια σε αυτό το σημείο να πούμε ότι κάποιοι υπολογιστές έρχονται με Restore CD/DVDs που περιέχουν τα Drivers και το Λειτουργικό Σύστημα καθώς και κάποια βασικά προγράμματα - αυτό σημαίνει ότι σας γλυτώνει απο αρκετό χρόνο (τα Restore CD/DVDs είναι μόνο για τους συγκεκριμένους υπολογιστές λόγω συγκεκριμένης σύνθεσης parts). Αυτός ο τρόπος όμως δεν είναι ο καλύτερος - άν υπάρχουν προβλήματα π.χ. Memory Fault - Bad Sectors στον δίσκο - δύσκολα θα το καταλάβετε.Τα βήματα που θα ακολουθείσετε λοιπόν,


δες εδώ

http://steki.it.teithe.gr/files/tutorial_Win_XP_GR.pdf

και εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=20CNB4FFcLQ&feature=related


Αφου ελέγξατε τα παραπάνω και τα καταλάβατε, θα πάρετε Backup σε CD/DVD/Εξωτερικό Δίσκο ή Flash USB Stick τα αρχεία σας.
Θα κάνετε επανεκκίνηση τον Η/Υ σας και θα μπείτε στο BIOS με πλήκτρο ή τον συνδυσμό που μπαίνει - θα επιλέξετε να κάνει εκκίνηση απο το drive (CD-ROM/DVD) που θα κάνετε εγκατάσταση - θα αποθηκεύστε και θα κάνετε έξοδο απο το BIOS.
Θα βάλετε το CD/DVD εγκατάστασης Λειτουργικού Συστήματος - ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζει στην οθόνη σας (στο μεταξύ μπορεί η εγκατάσταση να κάνει διάφορες επανεκκινήσεις τον υπολογιστή σας)
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Λειτουργικού Συστήματος - θα πρέπει να εγκαταστήσετε τους drivers έναν-έναν με επανεκκίνηση ενδιάμεσα.
Μετα θα εγκαταστήσετε τα απαραίτητα προγράμματα για εσάς (π.χ. κάποιο Κειμενογράφο-Office, Αντιβιοτικό Πρόγραμμα, Codecs για Divx-Xvid, MP3-Players)... Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν: MS-Office ή OpenOffice, Free Antivirus (Avira Antivir), K-lite Codecs, WinAMP MP3 Player, Nero Burning CD ή κάποιο Free...
Τέλος θα επαναφέρετε (Restore) το backup σας στους φακέλους που θέλετε να ταξινομήσετε τα αρχεία σας, και θα ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα έτσι ώστε να δουλεύει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για την χρήση που προορίζεται.

gsouf
04-05-12, 15:07
φιλε πανο,

το φορματ ειναι επι τησ ουσιας η διαγραφή του δίσκου και η προετοιμασια του για να δεχτεί καινούρια εγκατάσταση λογισμικού. Στο δίκτυο θα βρείς πολλά βιντεάκια για το πως γίνεται το φορματ αλλά βασικά θα πρέπει πριν να σώσεις όλα του αρχεία (φωτο,τραγοθδια,ταινιεσ,εγγραφα κλπ.) σε κάποιο εξωτερικό δίσκοι να τα γράψεις η σε dvd (αλλά μάλλον θα χρειαστείς πολλά dvd οπότε δεν συμφέρει ) και φυσικά θα χρειαστέις το cd των windows.

Για μένα πριν μπείς σε αυτή την διαδικασία δοκίμασε το wise registry cleaner ειναι free και εγώ είδα πολύ καλά αποτελέσματα.Ειδικά στο τέλος του καθαρίσματος έχει να σου κάνει κάποιες ρυθμίσεις απο μόνο του για καλύτερη απόδοση δοκίμασετο και αν πάλι δεν την παλέβεις πας για φορματ!!!

Panοs
04-05-12, 15:32
φιλε πανο,

το φορματ ειναι επι τησ ουσιας η διαγραφή του δίσκου και η προετοιμασια του για να δεχτεί καινούρια εγκατάσταση λογισμικού. Στο δίκτυο θα βρείς πολλά βιντεάκια για το πως γίνεται το φορματ αλλά βασικά θα πρέπει πριν να σώσεις όλα του αρχεία (φωτο,τραγοθδια,ταινιεσ,εγγραφα κλπ.) σε κάποιο εξωτερικό δίσκοι να τα γράψεις η σε dvd (αλλά μάλλον θα χρειαστείς πολλά dvd οπότε δεν συμφέρει ) και φυσικά θα χρειαστέις το cd των windows.

Για μένα πριν μπείς σε αυτή την διαδικασία δοκίμασε το wise registry cleaner ειναι free και εγώ είδα πολύ καλά αποτελέσματα.Ειδικά στο τέλος του καθαρίσματος έχει να σου κάνει κάποιες ρυθμίσεις απο μόνο του για καλύτερη απόδοση δοκίμασετο και αν πάλι δεν την παλέβεις πας για φορματ!!!
πατάω recover αλλα το wise data recovery μου βγάζει μήνυμα <<please select a folder to save recover data>> διαλέγω έναν άδειο φάκελο αλλά μετά αντί να κάνει recover μου λεει<<please choose another drive to recover to avoid data overwriting>> γιατί τι κανω λάθος?

gsouf
04-05-12, 15:43
αυτό http://wisecleaner.com/wiseregistrycleanerfree.html πρεπει να κατεβάσεις όχι το data recovery άλλο το ένα άλλο το άλλο!!!!:wiink:

Panοs
04-05-12, 17:25
αυτό http://wisecleaner.com/wiseregistrycleanerfree.html πρεπει να κατεβάσεις όχι το data recovery άλλο το ένα άλλο το άλλο!!!!:wiink:
γιωργο μετα απο αυτο το προγραμμα αντι να γηνει καλύτερα ο υπολογιστής έγινε χειρότερα..:head: τι να κανω να κανω φορματ??????
τωρα κανει πολυ περησοτερη ωρα να ανοιξει και μου βγαζει γραμμη εγρασιων σαν αυτη που ειχαν τα windows 98!!!!!:001_huh:
edit:δεν εχω και ηχο ενω πριν ειχα κανονικα....

Panοs
04-05-12, 20:50
την εμφάνιση την έφτιαξα(απο την εκτέλεση κάτι έγραψα και ενεργοποίησα μια παράμετρο ''θέματα"που ηταν απενεργοποιημένη)τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω τον ηχο? είδα αυτο σε καποια αλλα forum και το εκανα έναρξη/πινάκας ελεγχου/εργαλεια διαχείρισης/υπηρεσίες/ήχος των windows.αυτη η παράμετρος μου λεει οτι ειναι ανενεργή αλλα μολισ παταω ενεργοποίηση μου βγαζει ενα μήνυμα <<διαχηρηση ομαδασ παραμετρων:η υπηρεσια τοποθετησησ και αμεσησ λειτουργειασ η μια αλλη απετουμενη υπηρεσια δεν ειναι διαθεσημη>>ξερεισ κανεισ τι γινετε?

Samios60
04-05-12, 21:48
Λοιπον μια λυση ειναι να κανεις restore το συστημα σε μια ημερομηνια ποιο πισω ....

Panοs
04-05-12, 21:56
Λοιπον μια λυση ειναι να κανεις restore το συστημα σε μια ημερομηνια ποιο πισω ....
δεν ειχα ενεργοποιημένη την επαναφορά συστήματος :saad:

gsouf
04-05-12, 22:02
το συγκεκριμμένο προβλήμα δεν το εχω ξανασυντήσει και το έχω τρέξει(το registry cleaner) και σε win7 32/64 και σε win xp προφανώς κάποιοι απο τους ιούς που είχες έχουν αλλοιώση την registry αρκετά οπότε ή κάνεις σύστεμ ρεστορ ή πας σε φορματ να υσηχάσεισ μια καλή και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο ιούς τρογιανς κλπ.και αμα μπέις στην διαδιασία του φορματ καλό θα ήτανε να δημιρουργήσεις δύο παρτιτιον στον σκλήρο ένα για τα δεδομένα και ένα για το λειτουργικό ώστε αργότερα να μην αναγκάζεσαι να αποθηκεύεις αλλού τα άρχεια σου για να κάνεις φορματ και χάνεις χρόνο!!!:001_smile:

dan
04-05-12, 22:02
Πάνο θα σε στεναχωρήσω. Αν δεν ξέρεις τι είναι το φορμάτ μην ασχολείσε άλλο. Οι γνώσεις που έχεις δεν αρκούν όσες συμβουλές και να σου δώσουμε. Καλύτερα βάλε ένα φίλο που ξέρει, να σου κάνει φορμάτ, ή βάλε το χέρι στην τσέπη και πάνε τον υπολογιστή σε ένα service. Συγνώμη αλλά έτσι είναι.

gsouf
04-05-12, 22:11
πανο κοίτα λίγο στα πμ σου!!!

agis68
05-05-12, 09:30
Πάνο αγόρι μου σωσε τα αρχεια σου σε ενα cd/dvd και μετα βαλε το cd με τα wid7 ή οτι αλλο εχεις....και απλά κανε επανεκκινηση τον Η/Υ....καποια στιγμη θα σε ρωτήσει αν κανεις εκκινηση απο CD πατα εντερ και ακολουθησε οδηγίες εγκατάστασης....Αν δεν υπακουει το CD κατα την επανεκκίνηση μπες BIOS πατωντας f1 ή f2 ή Del αναλόγως του BIOS που διαθέτεις και ρυθμισε την bOOT διαδικασία οπου το CD να είναι πρώτο από όλα.....ελπίζω να βοήθησα και όχι να σε μπλόκαρα περισσότερο

Αποστόλης1
05-05-12, 16:20
Κάψε ρε φίλε ένα Live CD Linux(χωρίς εγκατάσταση) να εξακριβώσεις αν είναι πρόβλημα λειτουργικου ή υλικού πρώτα και μετά καθορίζεις τι κάνεις.
Έτσι μπορείς να πάρεις και αντίγραφα του δίσκου.

Papas00zas
05-05-12, 16:46
Πάνο, αν το συστημα σου εχει xp, νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις κάτι που λέγεται κονσόλα αποκαταστασης.
Αν τα έχεις,πες μου και θα σου πω περισσότερα μετά.

Panοs
05-05-12, 16:48
Πάνο, αν το συστημα σου εχει xp, νομίω ότι αξίζει να δοκιμάσεις κάτι που λέγεται κονσόλα αποκαταστασης.
Αν τα έχεις,πες μου και θα σου πω περισσότερα μετά.
ναι δημητρη χρ εχω.και δεν το δοκιμάζω κι αυτό χειρότερα δεν νομιζω να γίνει..πεσ καμιά λεπτομερια....
φιλικα

Papas00zas
05-05-12, 17:08
Είναι μια λειτουργία που σκοπό έχει να διορθώσει τυχόν επεμβασεις -αλλά μονο για σοβαρές ζημιές- στο μητρώο του συστήματος(κοινώς registry).
Για να μπεις, πατάς το R στο μενού που βγαίνει λίγο πριν την εγκατάσταση(αρχική οθόνη). Αλλά θα πρέπει να έχεις πατήσει το F6 σε περίπτωση πο χρησιμοποιείς sata και έκανες εσύ ο ίδιος την εγκατασταση. Από εκεί θα σου βγει-αν θυμάμαι καλα γιατί τη χρησιμοποίησα το Παχα στο δικό μου- μια γραμμή εντολών. Θα κάνει κάτι σαν format, αλλά στην ουσία θα επαναφέρει αρχεία συστήματος. Για να είμαι όμως σίγουρος, θα το ξαναψάξω-είναι πολύ καλή λειοτυργια και σε γλιτώνει χρόνο.

Panοs
05-05-12, 17:30
Είναι μια λειτουργία που σκοπό έχει να διορθώσει τυχόν επεμβασεις -αλλά μονο για σοβαρές ζημιές- στο μητρώο του συστήματος(κοινώς registry).
Για να μπεις, πατάς το R στο μενού που βγαίνει λίγο πριν την εγκατάσταση(αρχική οθόνη). Αλλά θα πρέπει να έχεις πατήσει το F6 σε περίπτωση πο χρησιμοποιείς sata και έκανες εσύ ο ίδιος την εγκατασταση. Από εκεί θα σου βγει-αν θυμάμαι καλα γιατί τη χρησιμοποίησα το Παχα στο δικό μου- μια γραμμή εντολών. Θα κάνει κάτι σαν format, αλλά στην ουσία θα επαναφέρει αρχεία συστήματος. Για να είμαι όμως σίγουρος, θα το ξαναψάξω-είναι πολύ καλή λειοτυργια και σε γλιτώνει χρόνο.
ευχαριστώ. ξανακοιτa το αν μπορείς μήπως γλιτώσω το format.....