PDA

Επιστροφή στο Forum : αλλαγη σκληρου σε καταγραφικο



gibsonlp
21-05-12, 15:33
γεια χαρα κ παλι.στο καταγραφικο μου δεν διαβαζει τον σκληρο οποτε μετα απο τις ψαχτικες που εκανα διεπιστωσα οτι θελει αλλαγη.φοραει 250 WD IDE.Μπορω να παρω απο το πλαισιο ας πουμε εναν σκληρο ιδιο και να τον βαλω πανω ωστε να παιξει?

rep
21-05-12, 15:35
εβαλες τον δισκο σε κανεναν υπολογιστη να δεις αν δουλευει?οι δισκοι ide εχουν εξαφανιστει και δεν ξερω αν θα βρεις.σιγουρεψου οτι εχει ο δισκος προβλημα.

gibsonlp
21-05-12, 15:44
αλλιως τι μπορει να φταιει φιλος?

rep
21-05-12, 15:47
μου εχει τυχει προβλημα στο τροφοδοτικο (φουσκομενει πυκνωτες απο την χρηση)δεν επερνε ταση ο δισκος και δεν τον εβλεπε.μετρα με το πολυμετρο τα 5 και 12 volt στο δισκο.

gibsonlp
21-05-12, 16:06
μολις τον τσεκαρα και εχει προβλημα ο σκληρος καθως το pc δεν τον διαβαζε καν.στο πλαισιο που ειδα τον εχει στα 100 ευρω.θα παιξει αν τον παρω?

rep
21-05-12, 16:08
λογικα ναι.προσεχε μην ειναι sata.100 ευρω ε???ερε που πηγαν οι τιμες στους δισκους.

gibsonlp
21-05-12, 16:09
αστα να πανε,μετα απο αυτα που εγιναν στα εργοστασια τους,ανεβασαν τρομερα τις τιμες!

toni31
21-05-12, 16:18
Εμένα μου έτυχε από τα πολλά overwrite ο 750αρις (sata) να πάθει ένα κοκομπλόκο και να μην τον βλέπει καθόλου το σύστημα του καταγραφικού, ούτε τα xp ούτε τα 7 με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον φορμάρω. Αυτό που έκανα και το έκανα στην τύχη και δούλεψε ήταν να τον δω και να τον φορμάρω με ubuntu δεν ξέρω τι και πως αλλά δούλεψε.

Μια παρατήρηση μόνο σε άλλο σύστημα που θα τον βάλεις ίσως με αντάπτορα ή και χωρίς πρόσεχε για slave και master.

gibsonlp
21-05-12, 16:21
τους εβαλα και χώρια αλλα τιποτα.δεν μπουταρουν γαμωτο τους.μηπως αν παρω ανταπτορακι ide to sata και βαλω πανω sata να μου ερθει πιο φτηνα να πιασει?παντως με εναν καινουργιο ide δεν χρειαζεται να τον φορμαρω κτλ ετσι?θα παιξει κατευθειαν?

Papas00zas
21-05-12, 16:57
Θα χρειστεί το format νομίζω-πώς θα το δει το σύστημα;

rep
21-05-12, 17:01
μπα.πρεπει να παει με δεξι κλικ στον υπογιστη-διαχειρηση-διαχειρηση δισκου- και να τον κανει ενεργο.

toni31
21-05-12, 17:22
το καταγραφικό ποιο προγραμμα δουλευει?

agis68
21-05-12, 17:52
και σατα να ειναι με ανταπτοράκι γίνεται μια χαρά η δουλεια....εγώ θα πρότεινα αφου μενεις Αργυρούπολη να πεταχτείς μια βολτα Στουρνάρη...Εκει η Κοσμοντατα δίνει IDE-SATA δισκους αρκετά φθηνά και αξιοπιστα....

gibsonlp
21-05-12, 18:49
στουρναρη εννοεις κεντρο ετσι?που ειναι ακριβως το μαγαζι που λες?

toni31
21-05-12, 19:37
Εξηγήστε μου και έμενα πως θα μπει ο σκληρός sata με αντάπτορα στην θέση ide.
Το καταγραφικό είναι φέτα ή απλά ένας σκληρός μέσα στον Η/Υ?
Γιατί αν είναι φέτα τότε παίζει πρόβλημα χώρου και δεύτερον εξάντλησες όλες τις πιθανότητες και κατέληξες ότι είναι σκληρός? Έχω δει περιπτώσεις που λένε σκληρό και στο τέλος ο σκληρός δουλεύει!
Οι καιροί είναι δύσκολοι και 80 -100 ευρουλάκια είναι πολλά…εκτός και αν….λεφτά υπάρχουν!!

gibsonlp
21-05-12, 20:03
το καταγραφικο δεν τον διαβαζει ουτε κ ο υπολογιστης.ειναι φετα το καταγραφικο.λεφτα δεν υπαρχουν και βρηκα εναν ψιλομεταχειρο στα 500 GB IDE με τον οποιο λογικα δεν θα εχω προβλημα ε?

toni31
21-05-12, 20:17
Τον σκληρό τον έκανες slave για να τον δει ο Η/Υ? Αν το καταγραφικό είναι φέτα πως θα χωρέσει ο sata με αντάπτορα μέσα? Με τον 500αρι δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ πάντως μεταχειρισμένο σκληρό δεν θα έπαιρνα... εκτός αν μου τον έδιναν τζάμπα και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν θα πουλούσα. Τον έκανες slave όταν τον έβαλες στον Η/Υ?

gibsonlp
21-05-12, 20:20
τον εκανα και slave και master ως μονο του.αυτο που μου βγαζει ειναι ενα μυνημα μετα το bios που λεει οτι δεν διαβαζει τπτ και να βαλω ενα boot media.κατι τετοιο ελεγε.στο bios τον δειχνει αλλα βγαζει αυτο το σφαλμα.να επισημανω οτι οταν τον εβαλα slave μπηκε μαζι με τον σκληρο που εχω master και εχει τα windows οποτε επρεπε να ανοιξει

toni31
21-05-12, 20:36
Αν τον βλέπει στο Bios τότε κάνε το εξής.
Κατέβασε τα Ubuntu 12 και βαλτα σε cd για να είναι προς εγκατάσταση.
Βάλε το cd μέσα και κλείσε το Η/Υ.
Βγάλε το σκληρό που έχεις στο Η/Υ που έχει φορτωμένα τα windows και βάλε τον σκληρό που έχει πρόβλημα μέσα ως master τώρα.
Άνοιξε το Η/Υ και προσπάθησε να κάνεις εγκατάσταση τα Ubuntu αν μπορέσεις να τα εγκαταστήσεις τότε είσαι σε καλό δρόμο αν όχι σταμάτα εδώ και πάρε άλλο δίσκο ή ψάξε άλλες λύσεις.
Αν γίνει εγκατάσταση τότε τελείωσε την και μετά κλείσε τον Η/Υ άλλαξε σκληρούς και βάλε τον windows ως master και τον Ubuntu ως slave.
Άνοιξε τον Η/Υ βρες τον σκληρό που έχει τα ubuntu και φορμάρισε τον.
Ίσως ακούγεται λίγο παράξενα αλλά σε εμένα έχει πετύχει σε κάποιους σκληρούς ίσως και σε εσένα έχεις χρόνο ή έχεις 100 ευρώπουλα.
Περιμένω αποτέλεσμα.

gibsonlp
21-05-12, 20:46
θα το δοκιμασω και θα σου πω.αν δεν προλαβω σημερα θα το στειλω αυριο

toni31
23-05-12, 08:33
Τελικά δούλεψε?
Τα αποτελέσματα μιας λύσης βοηθούν και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

gibsonlp
23-05-12, 15:26
φιλε οχι δεν δουλεψε...το εγκαταστησα αλλα δεν εχει σκληρο προς το παρον.οταν η πελατισσα θελησει θα τον παρει και θα τον βαλω!