PDA

Επιστροφή στο Forum : led fading



Panοs
03-12-12, 10:13
λοιπον μιασ και ερχονται χριστουγενα κατα σκευασα και εγω ανα τετοιο κυκλωματακι... το σχεδιο ειναι αυτο και το εχει ανεβασει ο (magneto) σε μια κατασκευη.....
39508
να και μερικεσ φωτογραφιεσ τησ κατασκευης....
395103951139512

Panοs
03-12-12, 10:15
και μερικε ακομα φωτο...39513395143951539516

billtech
03-12-12, 11:41
αμα θες πηγαινε κανε edit το θεμα σου και διαγραψε την.

Εγω παντως δεν καταλαβα και πολυ τι κανει ολο αυτο. Με λιγο ψαξιμο θα καταλαβαινα βεβαια.
Αλλα για πιο νεους και πιο αρχαριους δεν θα ηταν ωραιο αφου ειναι κατι με εφε να βαλεις ενα μικρο βιντεακι?

Panοs
03-12-12, 12:19
βασιλη προσπαθησα να την σβησω αλλα δεν μπορω....
το κυκλωμα κανει αυτη τη δουλεια http://www.youtube.com/watch?v=ys8ly6rArkM
τρανσιστορ εχω χρησημοποιησει το bd249 για να οδηγω και μεγαλυτερα φορτια απο τα λαμπακια...
κανονικα υπαρχει και ενα τριμμερ που ρυθμιζει to fading αλλα εγω επηδει δεν ειχα τοσο μεγαλο εβαλα 5 αντιστασεις 220κ σε σειρα...
με τον διακοπτη στο πλαι ρυθμιζεισ αν τα λαμπακια θα ειναι μονιμα αναμενα η αν θα αναβοσβηνουν....
επησεισ δεν εχω βαλει και την αντισταση 100ωμ πριν απο το φορτιο διοτι ζεστενονταν πολυ και μου δημιουργουσε και μεγαλη πτωση τασησ...

Magneto
03-12-12, 15:53
επισεις δεν εχω βαλει την αντισταση 100Ω πριν απο το φορτιο διοτι ζεσταινοταν πολυ και μου δημιουργουσε μεγαλη πτωση τασης...

Μα βεβαια η αντισταση χρειαζεται μονο για led και μαλιστα μικροτερη, 60Ω ειναι ενταξει για λιγα βολτ.
Τα λαμπακια πυρακτωσης δεν θελουν αντισταση.

Αντε βρε τα καταφερες και εσυ να στολιστεις με αυξομειουμενα λαμπιονια, γουρι θα σου φερουν.

Το κυκλωμα τριγωνικης κυματομορφης εχει πολλες εφαρμογες και οι ολοκληρωμενοι τελεστικοι ενισχυτες ειναι απο τα πιο χρησιμα τσιπ

Panοs
03-12-12, 18:25
ειναι απο τα ποιο χρησημα chip αλλα δεν προλαβα να το χαρω....
τα λαμπακια τα εχω με μια μπαταρια για να μην τραβαω καλωδια.....
λοιπον πηγα να τα αναψω τωρα το βραδι ακι συνδεσα την πολικοτητα αναποδα στην μπαταρια με αποτελεσμα να καει.....:crying::crying::crying::crying::ohmy::oh my:

Magneto
03-12-12, 18:56
χα χα γελα και εσυ. Εχασες μολις 0.30ε Ελπιζω να το ειχες επανω σε βαση για να μην χρειαστει να το ξαναφτιαξεις
Αν ηξερες ποσα τσιπακια και τρανσιστορ εχω καψει για πλακα............................................. .

Γι αυτο βαζουνε και μια διοδο στη τροφοδοσια, τωρα το εμαθες. Δεν θα ξανακανεις το ιδιο λαθος ε;

Panοs
03-12-12, 18:59
οχι θα βαλω και διοδο για να μην ξαναγινει....
εκτοσ απο 0.30ε εχασα και μια ωρα γιατι δεν το ειχα πανω σε βαση και τωρα πρεπει να ξεκολησω την πλακετα μεσα απο το κουτι και να το ξαναφτιαξω απο την αρχη...
αυτη την φωρα με βαση.....