PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα μεγαλο μετα απο προσπαθεια αλλαγης ραμ!



doc_2005
13-02-13, 05:26
Χρειαζομαι βοηθεια! Εχω ενα λαπτοπ παλιο και επειδη φορουσε μνημη 256mb ειπα να αγορασω μια του 1GB να το αναβαθμισω για απλη χρηση ιντερνετ. Το λαπτοπ δεν ειχε κανενα προβλημα και λειτουργουσε κανονικα. Βαζω λοιπον τη μνημη στην δευτερη θυρα που ηταν κενη, ανοιγω το λαπτοπ και μου βγαινει μαυρη οθονη. Βγαζω την ραμ την καινουρια και το αφηνω παλι με την παλια. Ξανανοιγω το λαπτοπ και λειτουργουσε κανονικα. Σκεφτηκα λοιπον οτι ισως πρεπει να βαλω την καινουρια μνημη στη θεση της παλιας και να μην βαλω την παλια στην κενη θυρα. Ανοιγω το λαπτοπ.παλι μαυρη οθονη.
Την βγαζω. Ξαναβαζω την παλια μνημη στην θεση της, ανοιγω παλι το λαπτοπ, παλι μαυρη οθονη! Στην τελικη εκανα ολους τους πιθανους συνδιασμους αλλα δεν λειτουργει πλεον το λαπτοπ. Δεν μπορω να καταλαβω τι επαθε!!! Αντε και πες οτι δεν μπορουσε να αναγνωρισει την νεα μνημη. Που του βαζω την δικια του γιατι παλι δεν λειτουργει?? ?
Με την ενεργοποιηση το μονο που αναβει ειναι το λαμπακι το πρασινο.Δηλαδη οτι παιρνει ρευμα. Ο σκληρος δεν ακουγεται να δουλευει και ο ανεμιστηρας δεν γυρναει!
Το αφησα ησυχο μηπως και ξεμπλοκαρει αλλα τιποτα.
Ουσιαστικα δειχνει νεκρο αλλα δεν καταλαβαινω πως εγινε αυτο μονο και μονο επειδη εβγαλα την παλια μνημη απο την θεση της. Επισης να πω οτι δεν ακουγεται κανενα μπιπ η ηχος οταν το ανοιγω. Το μονο που ακουγεται για τρια δευτερολεπτα ειναι η θυρα dvd σαν να προσπαθει να παρει στροφες.
Αν μπορειτε βοηθηστε με!

michaelcom
13-02-13, 07:57
Χρειαζομαι βοηθεια! Εχω ενα λαπτοπ παλιο και επειδη φορουσε μνημη 256mb ειπα να αγορασω μια του 1GB να το αναβαθμισω για απλη χρηση ιντερνετ. Το λαπτοπ δεν ειχε κανενα προβλημα και λειτουργουσε κανονικα. Βαζω λοιπον τη μνημη στην δευτερη θυρα που ηταν κενη, ανοιγω το λαπτοπ και μου βγαινει μαυρη οθονη. Βγαζω την ραμ την καινουρια και το αφηνω παλι με την παλια. Ξανανοιγω το λαπτοπ και λειτουργουσε κανονικα. Σκεφτηκα λοιπον οτι ισως πρεπει να βαλω την καινουρια μνημη στη θεση της παλιας και να μην βαλω την παλια στην κενη θυρα. Ανοιγω το λαπτοπ.παλι μαυρη οθονη.
Την βγαζω. Ξαναβαζω την παλια μνημη στην θεση της, ανοιγω παλι το λαπτοπ, παλι μαυρη οθονη! Στην τελικη εκανα ολους τους πιθανους συνδιασμους αλλα δεν λειτουργει πλεον το λαπτοπ. Δεν μπορω να καταλαβω τι επαθε!!! Αντε και πες οτι δεν μπορουσε να αναγνωρισει την νεα μνημη. Που του βαζω την δικια του γιατι παλι δεν λειτουργει?? ?
Με την ενεργοποιηση το μονο που αναβει ειναι το λαμπακι το πρασινο.Δηλαδη οτι παιρνει ρευμα. Ο σκληρος δεν ακουγεται να δουλευει και ο ανεμιστηρας δεν γυρναει!
Το αφησα ησυχο μηπως και ξεμπλοκαρει αλλα τιποτα.
Ουσιαστικα δειχνει νεκρο αλλα δεν καταλαβαινω πως εγινε αυτο μονο και μονο επειδη εβγαλα την παλια μνημη απο την θεση της. Επισης να πω οτι δεν ακουγεται κανενα μπιπ η ηχος οταν το ανοιγω. Το μονο που ακουγεται για τρια δευτερολεπτα ειναι η θυρα dvd σαν να προσπαθει να παρει στροφες.
Αν μπορειτε βοηθηστε με!

Τι ραμ ειχε τι ραμ εβαλες???
Συνηθως αγοραζουμε οτι βρουμε μπροστα μας ποιο φθηνο και το σφηνονουμε σε παλια πραματα χωρις απαραιτητα να ταιριαζει!!!

Μηπως ειχε DDR και του εβαλες καμοια DDR2/DDR3???

Σε περιπτωση που εκανες κατι τετοιο συγχαρητηρια!! εκαψες την μητρικη!

:001_unsure:

rch
13-02-13, 08:42
Τι ραμ ειχε τι ραμ εβαλες???
Συνηθως αγοραζουμε οτι βρουμε μπροστα μας ποιο φθηνο και το σφηνονουμε σε παλια πραματα χωρις απαραιτητα να ταιριαζει!!!

Μηπως ειχε DDR και του εβαλες καμοια DDR2/DDR3???

Σε περιπτωση που εκανες κατι τετοιο συγχαρητηρια!! εκαψες την μητρικη!
:001_unsure:

Δεν γινεται αυτο π λες αφου εχουν διαφορετικο socket.

JOUN
13-02-13, 09:34
Oτι δεν γινεται αυτο ειναι σιγουρο..Αλλα αφου ειναι πολυ παλιο ειχε DDR μνημη,σωστα;Τωρα για να βαλεις 1gb ddr2 θελεις κανενα 15αρι ενω για 1gb ddr στο ebay εχει τουλαχιστον 30$(στο ebay,αλλου δεν ξερω αν υπαρχει)
Μηπως πηρες λαθος τυπο και το ζορισες να μπει;Δυσκολα γινεται αλλα ποτε δεν ξερεις.Εσυ ποσο πληρωσες για την μνημη;

kazaleon
13-02-13, 10:34
Υπάρχει περίπτωση το λάπτοπ να δέχεται μέχρι 1gb ram και μέχρι μία συγκεκριμένη ταχύτητα χρονισμού Mhz δλδ κάποια αν η παλιά ήταν 266Mhz και αυτή που βάζεις 400Mhz να μην την αναγνωρίζει. επίσης όταν την κουμπώνεις μην την πιέζεις μόνο προς τα κάτω αλλά και προς την κατεύθυνση της υποδοχής ώστε να εφαρμόζει όσο πιο μέσα γίνεται. πάντως να καεί από λάθος μνήμη είναι θεωρητικά αδύνατο.

doc_2005
13-02-13, 11:05
Η μνημη που παιρνει ειναι DDR-333Mhz-CL2.5 PC2700. Το εψαξα πολυ πριν την αγορασω και φροντισα να ειναι η σωστη βαση χαρακτηριστικων. Πηρα μια Corsair DDR-333Mhz-CL3 PC2700. Στο site της corsair που κοιταξα για το συγκεκριμενο μοντελο λαπτοπ που εχω μου συνηστουσε αυτη. Οποτε δεν νομιζω να μην ταιριαζε η μνημη και να καηκε η μητρικη απο αυτο. Την αγορασα 28 ευρω. Επισης συμφωνα με τις οδηγιες του λαπτοπ, δεχεται μεχρι 2GB ram.
Πραγματικα απορω τι να συνεβει. Το οτι δεν δουλευει τιποτα και δεν γυρναει ο ανεμιστηρας σημαινει δηλαδη οτι καηκε η μητρικη?

mariosinsuex
13-02-13, 12:00
Κάνε προληπτικά έναν έλεγχο στη μητρική,(καλού κακού...).(Ποτέ δεν ξέρεις).......

doc_2005
13-02-13, 12:10
Αν εχει καει η μητρικη φαινεται οπτικα? Πχ θα ειναι μαυρισμενη?

JOUN
13-02-13, 12:30
Οχι βεβαια,μακαρι να ηταν τοσο ευκολο.
@ doc_2005: Παραξενο παντως να σου κανει τετοια χαζα..

antonis
13-02-13, 12:36
Βγαλε την μπαταρια, αποσυνδεσε την τροφοδοσία, αφησε για 1 λεπτο και ξαναμονταρε μόνο με τηγν παλιά μνήμη πάνω. Έχω την εντύπωση ότι οι μνημες θα πρέπει να είναι ίδιες σε Mb.

yanis
13-02-13, 12:45
η κανουρια μνημη λειτουργεί σε μεγαλύτερη συχνότητα...

doc_2005
13-02-13, 12:45
Το κανα ηδη αυτο και τιποτα :saad:

yanis
13-02-13, 12:48
πιο μοντέλο είναι το λαπτοπ?
και στην καινουρια μνημη τί συχνοτητα γράφει?

dalai
13-02-13, 13:07
εγω τεινω πιο πολυ στο οτι δεν την βαζεις σωστα...
δες στο youtube σχετικα video.
Επισης και ενα βαμβακακι με οινοπνευμα θα καθαρισει τους παλιους ακροδεκτες

kazaleon
13-02-13, 14:07
Το να βάλεις μνήμη ραμ και να κάψεις μητρική τι να πω θα είναι κατόρθωμα, εκτός αν το λαπτοπ ήταν ανοιχτό και βραχυκύκλωσες κάτι, δοκίμασε χωρίς τροφοδοσία και μπαταρία να κρατήσεις πατημένο το power για 10-20 sec να εκφορτίσουν οι πυκνωτές μπας και αλλάξει τπτ.
Όταν το συνδέεις στον φορτιστή ανάβει το πράσινο led μετά όταν πατάς το power κανει τπτ?

doc_2005
13-02-13, 15:06
Τελικα το πηγα σε ενα μαγαζι στη γειτονια το κοιταξε ενα παλικαρι και συμπερανε οτι δεν καηκε η μητρικη αλλα επειδη ηταν παλιο το λαπτοπ (8 ετων) και η καρτα μνημης ειχε κολλησει μεσα και δυσκολευτηκα να την βγαλω μαλλον χαλασε η υποδοχη που μπαινει η καρτα. Πηρε και σε δυο αλλους τεχνικους και ρωτησε και εκεινοι συμπεραναν το ιδιο απο κατι ιδιες περιπτωσεις που τους τυχανε. Και για να φτιαχτει θελει 80 ευρω. Οποτε δεν αξιζει. Οποτε μαλλον παει στην ανακυκλωση :saad:. Και αδικα αγορασα και καρτα μνημης.

kotsos___
13-02-13, 18:13
και η δευτερη υποδοχη?

wizard_xrc
13-02-13, 18:39
Για δοκίμασε να καθαρίσεις εσωτερικά τις υποδοχές με ένα πινέλο. Μπορεί να έχει μπει καμια μπίχλα/σκόνη κλπ και να εχει βραχυκυκλώσει κάποια επαφή, γι αυτό δεν σου βλέπει καμιά μνήμη σε όποια υποδοχή και να δοκιμάσεις.
Αν και μου φαίνεται απίθανο να μην δοκιμάσανε κάτι αντίστοιχο οι τεχνικοί που το πήγες... Δεν χάνεις και τίποτα...

dan
13-02-13, 20:59
Τελικα το πηγα σε ενα μαγαζι στη γειτονια το κοιταξε ενα παλικαρι και συμπερανε οτι δεν καηκε η μητρικη αλλα επειδη ηταν παλιο το λαπτοπ (8 ετων) και η καρτα μνημης ειχε κολλησει μεσα και δυσκολευτηκα να την βγαλω μαλλον χαλασε η υποδοχη που μπαινει η καρτα. Πηρε και σε δυο αλλους τεχνικους και ρωτησε και εκεινοι συμπεραναν το ιδιο απο κατι ιδιες περιπτωσεις που τους τυχανε. Και για να φτιαχτει θελει 80 ευρω. Οποτε δεν αξιζει. Οποτε μαλλον παει στην ανακυκλωση :saad:. Και αδικα αγορασα και καρτα μνημης.

Λίγο περίεργο μου φαίνεται αυτό. Κόλλησε η μνήμη στην υποδοχή; Δεν το έχω ξανακούσει.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΟΣ
13-02-13, 22:36
Καλησπερα εγω ειμαι κατοχος ενος hp omnibook6000 και προσφατα αλαχα μνημες 2επ128μβ 133μηζ τα τσιπακια πρεπει να ειναι ολοιδια Υ.Γ ετυχε κατα την τοποθετηση να πεσει μια τριχα απο ταμαλια μου και δεν επερνε μρος το ξαναβγαζω και ξαφνικα ειδα μια τριχα πανω στις επαφες ευτηχωσ ολα καλα ελπιζω και το ιδιο για σενα.

doc_2005
13-02-13, 23:32
Το πηγα σε ενα παλικαρι ο οποιος δεν ασχολειται να φτιαχνει λαπτοπ πλεον (διορθωνε παλια) απλα πουλαει εξαρτηματα υπολογιστων. Το ξεβιδωσε το ανοιξε το ειδε και μου ειπε οτι δε βλεπει προβλημα στην μητρικη η στον σκληρο η στις υποδοχες των ραμ. Γενικα λεει δεν φαινεται βλαβη.Το δοκιμασε και αυτος αλλα δεν δουλευε. Παραξενευτηκε πως χαλασε ετσι ξαφνικα. Ισως λεει λογω παλαιοτητας βραχυκυκλωσε κατι στην πλακετα κατω απο τις μνημες η χαλασε η υποδοχη που προσπαθουσα να βγαλω την καρτα αν και δε φαινοταν να εχει κατι. Πηρε και σε δυο αλλους τηλεφωνο και τους εξηγησε και του ειπαν οτι τους εχει ξανατυχει κατι τετοιο και δεν αξιζει να το διορθωσω.
Σε εναν αλλον τεχνικο που πηρα τηλεφωνο μου ειπε οτι η πλακετα μαζι με τις υποδοχες δεν αλλαζετε γιατι ειναι δυσκολο.
Εβαλα λιγο οινοπνευμα σε μια μπατονετα και καθαρισα την μνημη και την υποδοχη αλλα τιποτα. Τωρα αυριο ισως το παω και σε ενα αλλο μαγαζι να δω τι θα μου πουν.

vasilimertzani
13-02-13, 23:50
Καλησπερα εγω ειμαι κατοχος ενος hp omnibook6000 και προσφατα αλαχα μνημες 2επ128μβ 133μηζ τα τσιπακια πρεπει να ειναι ολοιδια Υ.Γ ετυχε κατα την τοποθετηση να πεσει μια τριχα απο ταμαλια μου και δεν επερνε μρος το ξαναβγαζω και ξαφνικα ειδα μια τριχα πανω στις επαφες ευτηχωσ ολα καλα ελπιζω και το ιδιο για σενα.


τι μαλλι εχεις?? απο συρματοβουρτσα??? :lool::lool::lool::lool:

dimitris27
14-02-13, 00:55
η πυτιριδα φταιει με πυτιριδεξς λουστηκες? βασικα το λαπτοπ δεν εβλεπε το 1giga ειχα ενα fujitsu amilo 10 ετιας και εγω που το 1giga δεν το εβλεπε το ανοιγες και η οθονη εμενε μαυρη αλλα εβλεπε 2 x επι 512.

chip
14-02-13, 01:45
Πάει ένας σε ένα κατάστημα του λέει θελω μια μνήμη τάδε...
μάλιστα του λέει 45 ευρώ... (πριν χρόνια) ώραια λέει ο πελάτης...
μπορείτε να μου την τοποθετήσεται κι όλας...
οπότε του απαντάει... ναι με 20 ευρώ...
τι λες πας καλά του λέει ο πελάτης για να λύσεις δύο βίδες (tower pc) και να βάλεις την μνήμη θέλεις 20 ευρώ?
και ο τεχνικός λέει... περίμενε μπορώ και δωρεάν.... σκύβει στον υπολογιστή του ανοίγει ένα κείμενο word κατι γράφει το τυπώνει και λέει στο πελάτι υπογράψτε σας παρακαλώ...
Τι να υπογράψω λέει ο πελάτης...
Υπεύθυνη δήλωση του λεει ο τεχνικός οτι αν κατα την αλλαγή πάθει κάτι ο υπολογιστής για οποιοδήποτε λόγο δεν ευθύνομαι... γιατί είτε επειδή φτέει ο υπολογιστής είτε επειδή θα κάνο κατα λάθος μια κίνηση κάποια στιγμή κάποιος υπολογιστής θα χαλάσει και θα πρέπει να τον πληρώσω από την τσέπη μου... γι αυτό ζητάω τα 20 ευρώ και όχι γιατι θα λύσω 2 βίδες...
Η ουσία είναι οτι πολλά μπορεί να πάνε στραβά... από πρόβλημα στην υποδοχή, από πρόβλημα σε μια κόληση στη μητρική που χάλασε λυγιζοντας (φυσιολογικα) κατα την αλλαγή μέχρι κάψιμο στο chipset (που δε φαίνεται) επί δεν γειώθηκες πριν αλλάξεις την μνήμη και είχες πάνω σου στατικό φορτίο (αρκετές χιλιάδες volt). (ιδιαίτερα πιθανό αν είχες παπούτσια με χοντρή σόλα, μάλινα ή συνθετικά ρούχα φλις κλπ....)

vasilimertzani
14-02-13, 10:18
Πάει ένας σε ένα κατάστημα του λέει θελω μια μνήμη τάδε...
μάλιστα του λέει 45 ευρώ... (πριν χρόνια) ώραια λέει ο πελάτης...
μπορείτε να μου την τοποθετήσεται κι όλας...
οπότε του απαντάει... ναι με 20 ευρώ...
τι λες πας καλά του λέει ο πελάτης για να λύσεις δύο βίδες (tower pc) και να βάλεις την μνήμη θέλεις 20 ευρώ?
και ο τεχνικός λέει... περίμενε μπορώ και δωρεάν.... σκύβει στον υπολογιστή του ανοίγει ένα κείμενο word κατι γράφει το τυπώνει και λέει στο πελάτι υπογράψτε σας παρακαλώ...
Τι να υπογράψω λέει ο πελάτης...
Υπεύθυνη δήλωση του λεει ο τεχνικός οτι αν κατα την αλλαγή πάθει κάτι ο υπολογιστής για οποιοδήποτε λόγο δεν ευθύνομαι... γιατί είτε επειδή φτέει ο υπολογιστής είτε επειδή θα κάνο κατα λάθος μια κίνηση κάποια στιγμή κάποιος υπολογιστής θα χαλάσει και θα πρέπει να τον πληρώσω από την τσέπη μου... γι αυτό ζητάω τα 20 ευρώ και όχι γιατι θα λύσω 2 βίδες...
Η ουσία είναι οτι πολλά μπορεί να πάνε στραβά... από πρόβλημα στην υποδοχή, από πρόβλημα σε μια κόληση στη μητρική που χάλασε λυγιζοντας (φυσιολογικα) κατα την αλλαγή μέχρι κάψιμο στο chipset (που δε φαίνεται) επί δεν γειώθηκες πριν αλλάξεις την μνήμη και είχες πάνω σου στατικό φορτίο (αρκετές χιλιάδες volt). (ιδιαίτερα πιθανό αν είχες παπούτσια με χοντρή σόλα, μάλινα ή συνθετικά ρούχα φλις κλπ....)


Eτσι βγαζανε τα κοστολογια καποτε????
δηλαδη τον δικο μου που κοστιζε 1500€ τοσο θα στοιχιζε αλλαγη μνημης?
Η θα υπολογιζε μονο την μητρικη κανε 300αρι??
και εγω τεχνικος ειμαι (οχι υπολογιστων,και μου ακουγεται πολυ ωραια βεβαια) αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.



dimitris 27 ..εσενα εκτος απο πυτιριδα ηταν και μυπωας και δεν εβλεπε την μνημη?? :lool:

chip
14-02-13, 11:10
δεν έχει τύχει σε μένα... μου το λεγε ένας που του ειχε πει αυτή την ιστορία ο τεχνικός...
η λογική ήταν να παίρνει ένα ποσο (δε θυμάμαι αν ήταν 10, 15 ή 20) απο την κάθε επέμβαση ώστε να καλύψει πιθανές βλάβες που θα του τύχουν.... ήξερε οτι είτε του μείνει στα χέρια η πλακέτα των 50 είτε η πλακέτα των 300 ευρώ το είχε αποσβέσει το ποσο....
Και όπως και να χει το ποσό ήταν λιγότερο απο αυτό που θα χρέωναν για εγκατάσταση μνήμης αν ο πελάτης πήγαινε σε μία αλυσίδα καταστημάτων για υπολογιστές...

Είναι και κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν αυτοί που επισκευάζουν συσκευές... στη φθηνή βλάβη χρεώνουν παραπάνω γιατί δεν μπορούν να χρεώσουν πραγματικά μια δύσκολη βλάβη που τελικά έχει ξοδέψει τόσες ώρες ο τεχνικός που αν τις χρέωνε θα πήγαινε ποιο ακριβά από καινούριο μηχάνημα....

toni31
14-02-13, 16:37
Και στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει ας το κάνει μόνος του...δεν τον φώναξε ο τεχνικός στο μαγαζί του αυτός πήγε εκεί.
Αν πάλι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του και τα λεφτά του φαίνονται πολλά ας ρωτήσει και αλλού.
Δεν είναι καιρός για να πιεζόμαστε ψυχικά, απλά πράγματα 1+1=2.

dimitris27
16-02-13, 13:37
οι εποχες δεν ειναι να δινουμε ουτε ενα ευρω για 2 βιδες, ειπαρχουν συμβατικες λυσεις πχ βιντεακια στο τυβε πως να αλλαξεις μνημη στο ταδε λαπτοπ.επειδη ειμαι τεχνικος 15 χρονια τα λεφτα αυτα δεν ειναι για καλυψη πιθανης βλαβης ετσι λενε για να εχουνε να περνουνε.σου λεει δεν ξερεις να το ανοιξεις για να την αλαξεις εγω που ξερω τοσα θελω.