PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετασχηματιστης παλαιου τυπου για σποτ αλογονου SOS ΕΠΕΙΓΟΝ



granazias
16-05-13, 13:46
χαιρετω ολους στην παρεα.

εχω το εξης θεμα.εχω μια εγκατασταση απο αλλο συναδελφο που τροφοδοτει 7 σποτ αλογονου 12 βολτ με ενα μ/σ 220/12.καθε λαμπα ειναι 50w αρα συνολο 350w.ο μ/σ ειναι παλαιου τυπου(ηλεκτρομαγνητικος) και εχει κλεμοσειρα με 7 εξοδους,κι απο εκει τροφοδοτει καθε λαμπα με ξεχωριστο καλωδιο και οχι με μια παροχη και μετα γεφυρες απο σποτ σε σποτ.
αυτα λοιπον τα σποτ θελω να τα βγαλω και να τα τοποθετησω σε αλλο χωρο του πελατη ο οποιος δε θελει να αγορασει νεους μ/σ
και να ξαναβαλω τον παλιο.
μπορω να παω με μια μονο παροχη απο την εξοδο του μ/σ εως την πρωτη λαμπα κι απο εκει με γεφυρες στις αλλες,η θα εχω πτωση τασης και δε θα αναβουν καλα?
θα περιμενω συντομα τη βοηθεια σας.
ευχαριστω!!

lepouras
16-05-13, 14:09
άμα σκεφτείς ότι θα πρέπει να περνάνε 30 αμπέρ από το καλώδιο που θα ρήξεις (+ η πτώση τάσης στο τελευταίο με βάση τα Α)πιστεύεις ότι σε συμφέρει?
θα πρέπει να ξεκινήσεις τουλάχιστον με 10καρε(μην πω 16) καλώδιο και ανάλογα το μήκος που θα έχεις (πτώση τάσης)βάλε και υπολόγισε.
καλύτερα βάλε GU10 λάμπες στα 220 και ούτε μετασχηματιστές ούτε χοντρά καλώδια.

granazias
16-05-13, 17:29
ναι η αληθεια ειναι οτι το προτεινα κι αυτο αλλα θελει να ξαναμπουν τα παλια για να μην κανει αλλα εξοδα.anyway σε ευχαριστω για την ανταποκριση

ΝΕΚΤΑΡΙΟΟΣ
16-05-13, 21:57
δεν ξερω πρεπει να παιζει ρολο ποσο κοντα ειναι ο μ/τ.

lepouras
16-05-13, 23:39
ναι η αληθεια ειναι οτι το προτεινα κι αυτο αλλα θελει να ξαναμπουν τα παλια για να μην κανει αλλα εξοδα.anyway σε ευχαριστω για την ανταποκριση

μα τη έξοδα να κάνει παραπάνω? 25 ευρώ μαζί με τα ντουι? το καλώδιο θα στοιχίσει πολύ περισσότερο. δεν αλλάζει τα σποτ αλλά μόνο τις λάμπες.
ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω τη έχουν στο μυαλό τους.

FILMAN
17-05-13, 14:39
Δηλαδή αυτός ο μ/ς έχει 7 δευτερεύοντα, ή εγώ δεν κατάλαβα καλά;

Panοs
17-05-13, 14:46
αν ο μ/σ εχει 7 δευτερεύοντα αυτο που ζητάει ο φίλος δεν μπορεί να γίνει....
αν ο μ/σ εχει 7 δευτερεύοντα τυλίγματα και ειναι 350 watt θα ειναι σχεδιασμένος να δίνει 50 watt σε καθε δευτερεύων...
αρα δεν μπορεί να σου ανάψει ολεσ τισ λάμπες αν χρησημοποιησεισ μονο το ενα δευτερεύων διότι το πάχος του σύρματος ειναι υπολογισμένο για 50 βαττ και οχι για 350....
μήπως ομωσ εχει ενα δευτερεύων και οι 7 εξοδοι της κλεμοσειρασ ειναι συνδεδεμένοι παράλληλα στο δευτερεύων του μ/σ?

granazias
22-05-13, 09:43
αστο φιλε Γιαννη μην το ψαχνεις,μιλαμε για ανθρωπο ελαφρως τσιπη.κανει ολοκληρη ανακαινιση στο νεο χωρο και λυπαται να βαλει μερικα νεα σποτ.ενταξει δε λεω ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα σημερα,κι ο λογος που τον εκανε να αλλαξει χωρο για το μαγαζι του ηταν το πολυ υψηλο ενοικιο.βρηκε αλλου με πολυ φθηνοτερα.του ειπα ομως οτι αφου μπηκες σ'αυτη τη διαδικασια της ανακαινισης του νεου χωρου,τουλαχιστον βαλε κατι νεο και που μακροπροθεσμα θα κανεις αποσβεση του κοστους του με εξοικονομιση ρευματος.αυτος ομως το χαβα του.αστον να πληρωνει ρευμα.ευχαριστω για την απαντηση.

granazias
22-05-13, 09:54
Πανο και Φιλιππε ειχατε δικιο τελικα.ο μ/σ αποτελειται απο 7 δευτερευοντα των 50 βαττ το καθενα.εκανα μια δοκιμη πριν τους τοποθετησω,ενωνοντας πανω σε μια εξοδο οχι μια αλλα δυο λαμπες συνολο 100 βαττ κι αμεσως ακουστηκε ενα ψιλοβουητο,οποτε κι εκλεισα το ρευμα.
εκανα κανονικα τη νεα εγκατασταση με μια παροχη ανα σποτ απο καθε εξοδο του μ/σ και ειναι ολα μια χαρα.ξηλωσα τα παλια καλωδια απο το παλιο μαγαζι και τα ξαναεβαλα στο νεο,αφου ετσι ηθελε ο πελατης.ευτυχως ηταν μεσα σε ψευδοροφη και βγηκαν ευκολα.πολυ απλα τον χρεωσα παραπανω εργατικα κι ολα εληξαν μια χαρα.
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

Panοs
22-05-13, 11:45
εγω παντοσ δεν καταλαβενω την λογικη αυτου του ανθρωπου....
το να αλλαξει 7 λαμπες φυσικα θα του στοίχιζε αρκετα λιγοτερο απο το να κανει ολη αυτη τη φασαρια και απο τα να πληρώσει και τα extra εργατικα που του πηρεσ...
τελοσ παντων τελοσ καλο ολα καλα....