0

Σκέπτομαι να φτιάξω ενα τροφοδοτικο υψηλης τάσης για δοκιμές
συσκευων με λυχνιες.
Θέλω τα γνωμη σας :
Μια διαταξη ενος σταθερου τροφοδοτικου 600 V dc με μετασχηματιστη 230 πρωτευον που θα οδηγειται απο variac 0-230
volt θα κάνει για τη δουλεια που το θέλω;
θα την κάνει πολύ καλά. Πιό εύκολο είναι να παραγγείλεις ένα μετασχηματιστή με πολλές λήψεις στο τύλιγμα της υψηλής τάσης. Έτσι γλυτώνεις το κόστος και τον όγκο ενός variac.
Είμαι αυτό που κάθε στιγμή γίνομαι.
Για ποσο ρευμα σκεφτεσαι???
Παλια που δουλευα καμια 300ρια βολτ αρνητικα σε κατι λαμπες χρησιμοποιουσα ενα BU στην εξοδο και ελεγχα την ταση στην βαση του. Ισως κατι παρομοιο να ηταν καλυτερο μιας και ο ελεγχος του Μ/Σ δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Οταν λες βαριακ εννοεις εκεινες τις ρυθμιζομενες βατικες αντιστασεις η τον ελεγχο μεσω Triac???
Το βαριακ εν ολιγοις ειναι ρυθμιζομενος αυτομετασχηματιστης, κατι τετοιο: http://www.amarad.gr/products_img/bigVARIAK%201KVA.jpg
Ισως η πιο σωση λυση για τον ελεγχο ενος Μ/Σ.... ομως μαλλον η χειροτερη για τον ελεγχο μιας DC τασης.....
Καλημερα Γιωργο, Αν αυτο το τροφοδοτικο ηταν σταθεροποιημενο, και ηταν κατασκευασμενο εξ ολοκληρου με λυχνιες, θα σε ενδιεφερε ?
το βρηκα, η ταση εξοδου του ειναι σταθεροποιημενη και ρυθμιζεται απο 180VDC μεχρι 380VDC...μακρυα απο τα 600V που ζητας...
![]() |