0
τα καρβουνακια[ψυκτρες]τα συνδεσα στο συν και
ο στατορας ξεκινα το κυκλομα του απο τον ενα ακροδεκτη και καταληγει στον αλλο
οταν τον ενα ακροδεκτη [του πλην] τον συνδεω και με το σωμα [υποτηθεται οτι ειναι πανω σε αυτοκινητο]
και το αλλο πλην το βαζω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την συνδεση του συν [εξου και οι δυο ρελε]
τοτε μονο δουλευει,,οταν αλαξω την συνδεση του πλην με το σωμα τοτε γυριζει αντιστροφα
γιατι το εχουν φτιαξει ετσι ??
εχει μικροτερη καταναλωση η για καποιο αλλο λογο ??
Δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως
Νικο τετραπολικος κινητηρας συνεχους και ισχυος (τον περιγραφει στο κειμενο που ανεβασε ο Φιλιππος) αφου εχει να κανει με βιντζι οπως φαινεται στον φωτο..οποτε λογικα θελει και καποιο τροπο αντιστροφης φορας περιστροφης ωστε να ελευθερωνει το συρματοσχοινο...χωρις φυσικα να αλλαζεις τα καλωδια καθε φορα ..εκει παιζουν τα δυο ρελε..ισχυος..αν δεν κανω λαθος...η πιθανον να δινει δυο ταχυτητες περιστροφης..
-Nikos- εχει δικιο ο Filman. H αρχη λειτουργιας ειναι η παρακατω. Δωσε προσοχη στο: ‘’αυτός ο κινητήρας είναι δυο τέτοιοι κινητήρες υπό γωνία 90 μοίρες’’. Για αυτο και εχει τεσσερις ψυκτρες δηλαδη 2 ζευγαρια. Προσεξε επισης επανω στον αξονα του στροφεα (rotor) οπου υπαρχουν και οι αγωγοι οπως σε καθε ηλεκτροκινητηρα. Αναλογα με την κατασκευη καθε τετοιος αγωγος ειναι συνδεμενος στο ενα πηνιο και ο επομενος στο αλλο πηνιο, η ομαδα 2 αγωγων στο ενα πηνιο και η επομενη ομαδα στο αλλο πηνιο.
Μπες εδω και κατεβασε το βιβλιο για την αρχη λειτουργιας των ηλεκτροκινητηρων απο το Ιδρυμα Ευγενιδη.
για να εχει καρβουνακια αρα μιζα θα ειναι. αλλα και να μην ειναι τα καρβουνακια θα τελειωσουν σχεδον αμεσως απο την χρηση πιστευω.
εχει 4 καρβουνακια . οταν εχεις 2 καρβουνακια με 45 μοιρες κλιση μπωρεις να κηνησεις το μοτερ τωρα λεπτομερειες παραπανω δε ξερω
και εγω αυτο καταλαβα γιατι η συνδεσμολογια ειναι ετσι ακριβως οπως
την περιεγραψα΄΄΄[τα ρελε τελικα λειτουργησαν]
παντως ειναι σπανια κατασκευη αμερικανικη απο σταγιερ στρατιωτικο.
την αρχη λειτουργιας των συνιθησμενων μοτερ την γνωριζα
αλλα αυτο ηθελε ''ευγενιδη''
η φαση ειναι οτι αν συνδεες σε ξεχωριστο χρονο το συν και το πλην δεν δουλευε επρεπε
να συνδεθουν ταυτοχρονα !!!
τα ρελε ηταν τριων επαφων ωστε να κανουν ταυτοχρωνη συνδεση συν και πλην και
να κανουν και την αλαγη πολικοτητας για προσο-πριμο.
ενω οι μιζες των αυτοκινητων εχουν ρελε δυο επαφων μονο για το συν.
σημειοση=το συν ηταν παντα το ιδιο ενω το πλην σκαντζαριζε σε σχεση με το σωμα που ειναι παλι πλην
δεν το εχω συλαβει πληρως ακομα
το σειμιο κλειδι ειναι η ταυτοχρωνη τροφωδοτιση ροτορα και στατορα.
Νικο εκει στο καπακι εχει κανενα πολλαπλο φις για καποιο χειριστηριο? Το συστημα αυτο εχει επικρατησει σε ολους τους ηλεκτρικους εργατες....στα αυτοκινητα..και σε ηλεκτρουδραυλικες αντλιες ανατροπων σε μικρα φορτηγα που δεν εχουν ενσωματωμενη αντλια ....για πες μας πως εδινε την εντολη στο μοτερ ..προσο-πριμο που λες?
για σου δημητρη
εδω εχω μια φωτο [αναμνηστικη]με το βυσμα που ειχε και με αυτο που του βαλα
=
Φωτογραφία0074.jpg-απο κατω φενωνται οι επαφες του μιζομοτερ
βασικα μπορει οποιαδυποτε μιζα να μετατραπει σε σε τετιου τυπου μοτερ
[κατι χρησιμο σε επισκευαστες] αν κατι δεν φενεται καλα στις φωτογραφιες με ενα π.μ.
εξιγουνται ολα,γιατι εδω ''δινουμε εξετασεις με εξεταστη τον φιλιππο''
το εργαλειο δεν το εχω πια στα χερια μου αλλα
μετρισα ολες τις συνδεσεις με τους ρελε σε λειτουργεια.
-
-
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη -nikos- : 22-10-11 στις 14:13
Aυτο το τετραπλο βυσμα το καταργησες και στην θεση του μπηκε ο διακοπτης για φορα περιστροφης...οι μιζες δεν κανουν για αλλη δουλεια εκτος απο αυτην να εκκινουν κινητηρες..ειναι ενα μοτερ σειρας..και πολικοτητα να τ αλλαξεις παλι το ιδιο θα γυριζει..το ρευμα στην περιπτωση μας ειναι απο 100-400 Α αναλογα την ισχυ...του ...στα καινουργια τωρα εχουν βαλει μεσα δορυφορικο μειωτηρα επειδη εχουν συχνες εκκινησεις-σταματηματα...αυτο το βιτσι το φορουσαν τα Μ151 k 160 που ηταν 12βολτα τα steyr ηταν 24..V
|