Σελίδα 1 από 8 1 2 3 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 78

Θέμα: Κρίση & Φόρουμ!

  1. #1
    Μέλος Το avatar του χρήστη SRF
    Όνομα
    Γεώργιος
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑΙ
    Μηνύματα
    3.561

    Προεπιλογή Κρίση & Φόρουμ!

    Μπορει να είμαι και λάθος στην παρατήρησή μου αυτή, αλλά από την αρχή της κρίσεως - 2010 - και στο μεσοδιάστημα εώς και σήμερα διαπιστώνω μιά σταδιακή πτώση του ενδιαφέροντος για ηλεκτρονικά στο φόρουμ!
    Κατανοώ πλήρως ότι σε χαλαιπούς καιρούς πολλές φορές η ενασχόληση ως συμπληρωματική δραστηριότητα - κοίνός αποκαλούμενη και ως "χόμπυ" - γίνεται όλο και πιό "δυσβάχτατη" τόσο οικονομικά όσο και χρονικά!
    Αλλά είναι αυτός ο λόγος του εδώ φαινομένου? Ή απλά & συμπτωσιακά, "πτωχεύει" η ενασχόληση με ευρύτερα τα ηλεκτρονικά στην μορφή της κατασκευής, σχεδιασμού, υλοποίησης?
    Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται ίσως μονο με την κρίση αυτή καθ' αυτή ως οικονομικό - κοινωνικό πρόβλημα, και είναι εκδηλούμενο εν παραλλήλω με το διανυσματικό προϊόν αυτής, ή τελικά αυτό θα ήταν ουτως ή άλλως το αναμενόμενο εκ μιάς τεχνολογικής ταχύτητας που απαξιώνει την όποια σκέψη του να κατασκευάσει κάποιος - όποιος - μόνος του, κάτι με αντικείμενο σχετιζόμενο με τα ηλεκτρονικά?




    Παρατηρώ και γενικότερα παράλληλες "απαξιώσεις" σε συναφείς τομείς, διεθνώς! Παράδειγμα, η "ραδιο-πειρατεία" διεθνώς μοιάζει να πέφτει... σε σημείο που τείνει να εξαλειφθεί ευρύτερα ως έννοια! Ταυτόχρονα όμως, αυτό που με προβληματίζει και δν συνάδει με την συσχέτιση των δύο φαινομένων, είναι ότι σε σε αυτόν τον τομέα στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!

    Αλλά και η επ' ουσίας εξαφάνιση εταιριών που προμήθευαν κίτ κατασκευών ηλεκτρονικών, σε όλους τους τομείς... ακολουθεί, μάλλον, την ίδια καμπύλη... αν και στην χώρα μας υπάρχει σαφέστατη εκθετικά διαφορά στην (αντι) ανάπτυξή της (δηλαδή ραγδαία πτώση ως εξαφάνιση ετιαριών κιτ)!

    Θα ήταν ενδιαφέρον, νομίζω, να δούμε εδώ στο φόρουμ, τις στατιστικές απόψεις μας, για το που... πάμε!

    Είμαι λάθος?

    5 Not allowed! Not allowed!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SRF : 14-01-17 στις 17:29
    2010 Τα πάντα εν σοφία ποιήσαντες! "...μείνετε στα ηλεκτρονικά σας και όλα καλά! Ο κόσμος κυλάει καλύτερα χωρίς τις υπόλοιπες συζητήσεις" - 2016 Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ
    "Το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" Τάδε έφη εις "Β'Λάκων φιλόσοφος"
    IEEE member since 1988 -ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ

  2. #2
    Μέλος Το avatar του χρήστη Ακρίτας
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Jan 2009
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη
    Μηνύματα
    1.427

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SRF Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ή απλά & συμπτωσιακά, "πτωχεύει" η ενασχόληση με ευρύτερα τα ηλεκτρονικά στην μορφή της κατασκευής, σχεδιασμού, υλοποίησης? ....... ή τελικά αυτό θα ήταν ουτως ή άλλως το αναμενόμενο εκ μιάς τεχνολογικής ταχύτητας που απαξιώνει την όποια σκέψη του να κατασκευάσει κάποιος - όποιος - μόνος του, κάτι με αντικείμενο σχετιζόμενο με τα ηλεκτρονικά? ...Είμαι λάθος?
    Όχι, δεν πιστεύω ότι είσαι λάθος.

    Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά υλικά διατίθενται πλέον σε εξευτελιστικές τιμές, εφόσον μιλάμε για χόμπυ που σημαίνει αντίστοιχους συμβιβασμούς στην αξιοπιστία, μάλλον πρόκειται για πτώση του ενδιαφέροντος από έλλειψη κινήτρου (γιατί να σπάσω το κεφάλι μου αφού υπάρχουν τόσα μπλιμπλίκια στην αγορά).

    Όταν ξεκινούσαμε εμείς την ηλεκτρονική ως χόμπυ, υπήρχε και το κίνητρο της κάλυψης μιας ανάγκης (πανάκριβα ηχοσυστήματα) και η μόδα των ραδιοσταθμών, αλλά επιπλέον υπήρχε και η αίσθηση ότι είσαι μέσα στην τεχνολογία της εποχής κάτι που πλέον δεν ισχύει.

    3 Not allowed! Not allowed!
    So much behind us! Still far to go!
    Pink Floyd

  3. #3
    Μέλος Το avatar του χρήστη xlife
    Όνομα
    Κώστας
    Εγγραφή
    Feb 2009
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.000

    Προεπιλογή

    Συναναστρέφομαι λόγω δουλειάς με πολούς τεχνικούς, IT κτλ. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι όλοι είναι αφοσιωμένοι σ αυτό που έχουν μάθει χωρίς να θέλουν να αγγίξουν παρεμφερείς τομείς. Νομίζω οτι βοηθάει και λίγο αυτό που λέει ο Ακρίτας σχετικά με τα φθηνά μπλιπλίκια, αλλα νομίζω οτι το σύνολο της κοινωνίας έχει πέσει με τα μούτρα σε άλλα χόμπυ. πχ το facebook κτλ. ο καταναλωτισμός είναι πάλι ενα φαινόμενο που έχει μεγάλη έξαρση ακόμη και στην κρίση. Νομίζω οτι απλά τα παιδιά μεγαλώνουν έτσι που το τελευταίο που σκέφτονται είναι να διαθέσουν χρόνο για να φτιάξουν κάτι που θα διδαχτούν και θα έχουν και τη χαρά της δημιουργίας. Σχετικά τωρα με την ραδιοπειρατεία η ακόμη και τον ραδιερασιτεχνισμό είναι πολύ λίγοι οι νέοι που νοιάζονται να εκπέμψουν η να ακουστούν κάπου μιας και το συνολο του κοινού έχει γυρίσει προς το ιντερνετ. Μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα κανάλι στο youtube πχ και να αποκτήσει χιλιάδες προβολές, η το πιο απλό να γράψει κάτι πετυχημένο στο fb και να πάρει πολλά like

    3 Not allowed! Not allowed!
    Γενικά προσπαθώ να βγάζω μια συγκεκριμένη εικόνα προς τα έξω...



    ....αλλά κάθε φορά με παίρνει χαμπάρι ο παπάς

  4. #4
    Μέλος Το avatar του χρήστη electron
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Dec 2003
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Μηνύματα
    3.203

    Προεπιλογή

    Η κρίση σαφώς είναι ένας λόγος πτώσης του ενδιαφέροντος. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πλέον μια πληροφορία για κάτι μπορεί να βρεθεί αρκετά εύκολα στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα το δημόσιο βήμα όπως είναι ένα Φόρουμ, να <<ξεθωριάσει>>. Πολλά sites -forums που κάποτε εσφυζάν απο συμμετοχή, είχαν τέτοια τύχη. Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το techteam.gr.
    Σχετικά με τα ηλεκτρονικά και τις κατασκευές, πιστεύω ότι ένας λόγος της πτώσης τους είναι η ίδια η εξέλιξη της τεχνολογίας όπου σχεδόν τα πάντα έχουν γίνει computerized και προγραμματισμός.
    Τέλος σχετικά με τον ραδιοερασιτεχνισμό πιστεύω ότι κι αυτός έχει πέσει θύμα του διαδικτύου και όλων όσων αυτό μας έχει φέρει στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια.

    4 Not allowed! Not allowed!
    tech-no-logical world

  5. #5
    Μέλος Το avatar του χρήστη RNR
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    608

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα και απο μένα.

    Η δική μου άποψη και θα μιλήσω για την δική μου κατάσταση και όσο αναφορά τις διάφορες κατασκευές που έκανα λόγω του ότι αυτην την στιγμή δουλεύω σε άλλο τομέα είναι ο χρόνος!!!

    Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο μπαίνω όσο και λιγότερο στο forum, ενώ μου αρέσουν πολύ τα ηλεκτρονικά, οι κατασκευές όλων μέσα εδώ ακόμα και η κάθε γνώμη για κάθε πρόβλημα. Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνω να παίρνω μέρος και ακόμα χειρότερο να κάνω κατασκευές.

    Αυτην την στιγμή έχω ένα μήνα τα υλικά για να φτιάξει έναν μετρητή δύναμης για να μετράει μπουνιές/κλοτσιές και ακόμα δεν έχω αξιωθεί ούτε τις συνδέσεις να κάνω.

    Αυτά απο εμένα, χαίρομαι πάντα να συμμετέχω σε αυτό το forum...

    0 Not allowed! Not allowed!
    It's Just a Ride!...Enjoy It!

  6. #6
    Μέλος Το avatar του χρήστη ΝΕΚΤΑΡΙΟΟΣ
    Όνομα
    Νεκταριος
    Εγγραφή
    Jan 2013
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ
    Μηνύματα
    859

    Προεπιλογή

    παλλια φτιαχναμε και κανα πεταβλητο τροφοδοτικο τωρα, σιωπη .Πχ εχω δυο ηχεια που θελουν μεγαφωνα και σκευτωμαι να παραγκειλο τα μεγαφωνα.

    0 Not allowed! Not allowed!

  7. #7
    Μέλος Το avatar του χρήστη liat
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    752

    Προεπιλογή

    Ένας παράγοντας, επίσης εξίσου σημαντικός που δεν πρέπει να παραβλέπεται, μιας και μιλάμε για το forum και όχι γενικά για τα fora ίδιας ενασχόλησης,
    είναι η συμπεριφορά.
    Παράγοντας που κάνει τα μέλη να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον ή να απομακρύνονται.
    Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Όλοι μας λίγο έως πολύ το έχουμε διαπιστώσει.

    9 Not allowed! Not allowed!

  8. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον liat για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    @962fm@ (15-01-17), Gaou (15-01-17), toliis69 (16-01-17)

  9. #8
    Μέλος Το avatar του χρήστη agis68
    Όνομα
    Αγις
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια
    Μηνύματα
    2.580

    Προεπιλογή

    Kαλησπέρα στη παρέα

    ¨Ενας λόγος πέρα από θέματα κρίσης είναι η μεγάλη ευκολία εύρεσης κυκλωμάτων φθηνών από Κινα...Αντί να κάτσεις να φτιάξεις ένα τροφοδοτικό απλά το αγοράζεις με μερικά ευρώ...οι πιο πολλοί δεν ενδιαφέρονται για πολλά Α ο΄πότε ένα φθηνό τροφοδοτικό από Κινα τους καλύπτει.
    Επίσης ένας νέος που θα ξεκίναγε μόλις μάθαινε τι χρήματα χρειάζονται για να στήσει ένα μικρό έστω και χομπιστικό εργαστήριο είναι λίγο απαγοητευτικό εξαρτάται βέβαια τι θέλει κανεις....παλιά ξεκινάγαμε με ένα κολλητήρι αλλά τώρα απαιτούν περισσότερα....
    Κέφι υπάρχει αλλά η ανάγκη για επισκευές κλπ έχει πέσει αισθητά καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα χρημάτων

    3 Not allowed! Not allowed!
    "Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις!"
    Οδ.Ελύτης

  10. #9
    Μέλος Το avatar του χρήστη p.gabr
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Εγγραφή
    Feb 2011
    Περιοχή
    Aχαρναί
    Μηνύματα
    3.867

    Προεπιλογή

    KAΛΗΣΠΕΡΑ

    Γιωργο το θεμα που άνοιξες έχει κάνει ολους εμας τους παλιούς να το σκεφτούμε
    Εθιξες τρεις παράγοντες την κρίση ως αποτέλεσμα μείωσης κατασκευών , την επέκταση της επικοινωνίας με άλλη, πιο γρήγορη μορφή και την απαξίωση προς το χομπι
    Σαφώς είναι λόγοι αλλά η πτώση της ενεργής συμμετοχής στα φόρουμ είναι διεθνής από ότι έχω παρατηρήσει
    Σε εμάς πριν πέντε εξι χρονιά τα on line μέλη αυτήν την ώρα ήταν συνήθως 450-500 , ένας λόγος κατά την γνώμη μου είναι και η διάσπαση του με το howtofixT.
    O δεύτερος και σημαντικότερος είναι η ανάπτυξή το FB που ο καθένας μπορεί να βρει από εκεί παρόμοιες σελίδες του ιδίου ενδιαφέροντος

    Οπως και να έχει το Hlektronika .gr θα μείνει στην ιστορία για πολλά χρονιά ακόμα........... Είναι και θα εξακολουθήσει να είναι οτι καλύτερο στον χώρο μας ....

    Διακοπτω λόγω εκτατου η συνέχεια αργότερα.

    3 Not allowed! Not allowed!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη p.gabr : 14-01-17 στις 21:18

  11. #10
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Dec 2009
    Περιοχή
    Αιγάλεω
    Μηνύματα
    246

    Προεπιλογή

    Το φαινομενο αυτο νομιζω ειναι γενικο. Και αλλα forum που παρακολουθω που εχουν να κανουν με αλλα χομπυ ισχυει το ιδιο.
    Μικρη συμμετοχη των μελων. Ενας λόγος νομιζω ειναι η στροφη του κοσμου προς το FB

    0 Not allowed! Not allowed!

Σελίδα 1 από 8 1 2 3 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Χαρδούβελης: Τι έφταιξε για την κρίση
    By Πετρος Πετριδης in forum Γενική Συζήτηση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-16, 20:35
  2. Πρόβλημα σε PHPBB φόρουμ
    By john_b in forum Γενική Συζήτηση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-07-14, 22:50
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-13, 18:33
  4. Απαντήσεις: 112
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-11-10, 01:01
  5. Νέο Ραδιοερασιτεχνικό φόρουμ
    By aeonios in forum Ραδιοερασιτεχνισμός
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-06, 16:55

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας