Σελίδα 1 από 11 1 2 3 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 102

Θέμα: Πρόβλημα ήχου σε ενισχυτή με TDA1552q

  1. #1
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Εγγραφή
    Sep 2013
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή Πρόβλημα ήχου σε ενισχυτή με TDA1552q

    Καλημέρα σε όλους

    Έχοντας στην αποθήκη δύο ηχεία αυτοκινήτου, έφτιαξα έναν ενισχυτή με το TDA1552q, σύμφωνα και με το κύκλωμα στο εγχειρίδιό του. http://www.datasheetdir.com/TDA1552Q...ower-Amplifier
    Τροφοδοσία του έδωσα 12v από τροφοδοτικό υπολογιστή για δοκιμή. Δυστυχώς όμως, ο ήχος είναι πολύ χαμηλός, σχεδόν δεν ακούγεται.
    Χρειάζεται προενίσχυση ή φταίει η τροφοδοσία από το τροφοδοτικό?

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Μέλος Το avatar του χρήστη Dbnn
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Mar 2013
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    1.639

    Προεπιλογή

    Μαλλον λαθος στο κυκλωμα μυριζεται. Το tda ειναι λειτουργικο; Ελεγξε ξανα την πλακετα σου και βεβαιωσου πως το τροφοδοτικο ειναι οκ. Τροφοδοτικα λαπτοπ κλπ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    Μέλος
    Εγγραφή
    Apr 2006
    Μηνύματα
    5.449

    Προεπιλογή

    το πιν 11 το έχεις στο vcc (+)?

    0 Not allowed! Not allowed!

  4. #4
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Εγγραφή
    Sep 2013
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Το πιν 11 με jumper ενώνεται με πιν 10 ,3 και VCC.

    Το τροφοδοτικό είναι υπολογιστή desktop που μετατράπηκε σε πάγκου και παίρνω τα 12v.

    Δημήτρη δεν ξέρω πως να δω εαν το TDA είναι λειτουργικό.!!! Είναι καινούργιο πάντως και όταν του βάζω τροφοδοσία θερμαίνεται.

    Υ.Γ. ....Ευχαριστώ για την βοήθεια.

    0 Not allowed! Not allowed!

  5. #5
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Εγγραφή
    Sep 2013
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Ανεβάζω και το κύκλωμά μου.

    Είναι λίγο σαν τη ζωγραφική του γιου μου, αλλά είμαστε στην αρχή ακόμα.....

    tda1552q amplifier.pdf

    0 Not allowed! Not allowed!

  6. #6
    Μέλος
    Εγγραφή
    Apr 2006
    Μηνύματα
    5.449

    Προεπιλογή

    ζεσταίνεται? μήπως δεν έβαλες ψύκτρα?

    0 Not allowed! Not allowed!

  7. #7
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Εγγραφή
    Sep 2013
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chip Εμφάνιση μηνυμάτων
    ζεσταίνεται? μήπως δεν έβαλες ψύκτρα?

    Λάθος έκφραση. Έχω ψύκτρα, το ζεσταίνεται το έγραψα γιατί θεώρησα ότι αφού ζεσταίνεται, πιθανότατα θα είναι λειτουργικό!!!!!!
    Είπαμε αρχάριος είμαι.....

    0 Not allowed! Not allowed!

  8. #8
    Μέλος
    Εγγραφή
    Apr 2006
    Μηνύματα
    5.449

    Προεπιλογή

    αν κατάλαβα καλά έκανες πλακέτα διπλής όψης? (δεν χρειαζόταν δυο όψεις για κάτι τόσο απλό)
    κόλησες τα πιν από την πάνω μεριά της πλακέτας που πάνε σε συνδέσεις η κόλλησες μόνο από κάτω?

    0 Not allowed! Not allowed!

  9. #9
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Εγγραφή
    Sep 2013
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chip Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν κατάλαβα καλά έκανες πλακέτα διπλής όψης? (δεν χρειαζόταν δυο όψεις για κάτι τόσο απλό)
    κόλησες τα πιν από την πάνω μεριά της πλακέτας που πάνε σε συνδέσεις η κόλλησες μόνο από κάτω?
    Απλό χμμμμ θεωρητικά ναι απλό είναι, αλλά τι να κάνω πήγα Αθήνα μέσω Λαμίας που λέμε... ( στην μονής όψης έχασα λίγο το μπούσουλα γιατί μπερδεύονταν τα σήματα VCC και GND στην πλακέτα και δεν έβγαζα άκρη)

    Εννοείται ότι κόλλησα όλες τις συνδέσεις, είτε πάνω ήταν είτε κάτω.

    0 Not allowed! Not allowed!

  10. #10
    Μέλος Το avatar του χρήστη FILMAN
    Όνομα
    Φίλιππος
    Εγγραφή
    Dec 2009
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα
    Μηνύματα
    11.581

    Προεπιλογή

    Στην πλακέτα δεν βλέπω να έχεις γειώσει το πιν 2 στην τροφοδοσία, παρά μόνο να το έχεις οδηγήσει στον κοννέκτορα εισόδου. Εάν λοιπόν η πηγή ήχου σου δεν μοιράζεται το ίδιο τροφοδοτικό με τον ενισχυτή σου, θα έχεις πρόβλημα. Ένωσε με ένα καλωδιάκι τα πινς 2 και 5 του TDA1552Q, και το πρόβλημα θα λυθεί.

    Επίσης ο πυκνωτής των 100nF έπρεπε να είναι πλησίον του ολοκληρωμένου, και όχι ο ηλεκτρολυτικός. Εν πάσει περιπτώσει τώρα άστο έτσι, αλλά άλλη φορά να το κάνεις ανάποδα.

    0 Not allowed! Not allowed!

Σελίδα 1 από 11 1 2 3 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Πρόβλημα με ενισχυτή Ground Zero
    By sandri in forum Car Audio & Theater
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-14, 00:43
  2. Πρόβλημα με ενισχυτή ECL82
    By luhe98922 in forum Κυκλώματα Εικόνας-'Ηχου & Φωτισμού
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-09-09, 01:23
  3. Πρόβλημα με διαφορικό ενισχυτή
    By pol in forum Κυκλώματα Εικόνας-'Ηχου & Φωτισμού
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-09, 21:24
  4. Πρόβλημα με ενισχυτή mosfet
    By Panoss in forum Κυκλώματα Εικόνας-'Ηχου & Φωτισμού
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-10-06, 11:39
  5. Πρόβλημα με ενισχυτή
    By Paris in forum Κυκλώματα Εικόνας-'Ηχου & Φωτισμού
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-06, 14:40

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας